Hátul középen a legjobb ülni

Sikeres leszel az életben

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2015.05.31. 10.00

Az autó hátsó ülésén középen ülni a legnagyobb szívás. Egy brit felmérés szerint viszont kifejezetten jól jársz, ha gyerekkorodban ide kényszerültél.

A közvélekedés és a személyes tapasztalat azt mondja, rettentő nagy szopás hátul a középső ülésen ülni. Jobbról-balról könyök fúródik a vesédbe, te magad sehol nem nyugtathatod karod, nem pihentetheted a fejed a C-oszlopon, és az ablakon sem tudsz kibámulni.

Egy brit felmérés szerint azonban többségükben sikeres emberré cseperedtek azok, akik gyerekkorukban középre kényszerültek.
A több mint ezer embert érintő közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a cégvezetői pozícióban dolgozók 90 százaléka bizony középen ült annak idején; ugyanez az arány a vállalkozók körében 72, a felsővezetők között 62 százalék.

Mindez nem hókuszpókusz: a tanulmány szakértői szerint azok, akik rendszeresen középen utaznak, egyedi személyiségjegyekre tesznek szert. A megkérdezettek 44 százaléka közvetlennek és barátságosnak vallotta magát; szintén viszonylag nagy volt körükben a racionalitás, a türelem, a józanság és az alkalmazkodóképesség aránya. Öt emberből négy egyenesen azt mondja, azért vált sikeres felnőtté, mert gyerekkorában középen utazott, függetlenül attól, hogy ők választották a helyet, vagy oda kényszerültek.

Egyébként a középső ülés a felmérés szerint csak a kívülállók számára teher: azok közül, akik ott utaztak, háromból ketten vallották, hogy szerettek középen ülni. Az is igaz viszont, hogy 43 százalékuk bevallotta: rendszeresen viták forrása volt, hogy ki hol üljön.

Három iskolás korú lurkó már kényelmesen elfér, de mit csináljunk három aprósággal? A vezess.hu monstre gyermekülés-beszerelő körképe erre is megadja a választ.

Kommentek

  • szipipeti

    Pici segítség: jó lesz az úgy is, hogy C-oszlop.
    Szerencsére gyerekkorban nekünk 3-unknak a Wartburg hátsó ülése kellő teret adott. Máig nem értem, és már akkor is zavart az akkori autók nagy többségénél a kardán alagút. Síkpadló a király!!!!

F1: Az év végéig meglesz Rosberg utódja?

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, nem akarják sokáig húzni a váratlanul visszavonuló világbajnok, Nico Rosberg utódjának kiválasztását.

Hihetetlen látvány a porban csapató 6-os BMW

Rallyautó bármiből lehet, még egy olyan luxuskupéból is, mint a BMW 650i.

F1: Valaki óriási ajándékot kapott Rosbergtől

A Red Bull-os Daniel Ricciardo szerint Nico Rosberg a visszavonulással valamelyik pilótának nagyon szép karácsonyi adott – nem valószínű, hogy az ausztrál lesz az.

Elektromos buszt álmodott meg a Škodák tervezője

A Czechbus kiállításon megtekintettük a csehek legújabb büszkeségét, melyet az a férfi tervezett, aki korábban Škoda buszokat is megálmodott.

F1: Rosberg vállalná Hamilton oktatását

Lewis Hamilton azt tervezi, hogy még 10 évig marad a Mercedesnél, és később már németül szólhat a márka hazai szurkolóihoz. A visszavonuló Nico Rosberg vállalná a nyelvtanári szerepet.

Új 5-ös BMW – Káprázat és parasztvakítás

Ne higgyétek, hogy a gazdagok élete csupa játék és mese! A Harman Kardon vagy Bowers & Wilkins hifi csak az egyik kérdés, amit a G30 kódú új BMW 5 kapcsán el kell dönteni.

Vége a pénzbehajtásnak Újpesten

Pár hete írutunk arról a sokak szerint nem egyértelmű forgalmi helyzetről, ahol csak úgy hullottak az 50 ezres büntetések. Mára változott a helyzet.

Rosberg autójában Wehrlein: Köszi, Nico!

Nem dőlt még el a visszavonuló Nico Rosberg helyének sorsa. Az egyik legesélyesebb versenyző azonban olyan fotót posztolt, amin a világbajnok autójában ülve látható.

F1: A fél mezőny bejelentkezett a Mercedesnél

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, óriási az érdeklődés Nico Rosberg megüresedett helye iránt, mégsem lesz könnyű betölteni a bajnoki ülést.

F1: A Mercedes tényleg számolhat Alonsóval?

A Mercedes még egyetlen nevet sem említett a nagy meglepetésre visszavonulását bejelentő Nico Rosberg utódjaként, de a korábbi nyilatkozatok alapján Fernando Alonso tényleg a listájukon lehet.

Tíz autó ütközött az M1-esen

Két balesetben hat és négy autó ütközött össze egymástól pár száz méterre.

Hegyszorosban reptetett siklóernyőst a Volvo

Ez a világon az első olyan mutatvány, amelyben egy teherautó és egy siklóernyős szerepel. De arra sem volt még példa, hogy siklóernyőst keresztül vontassak egy híd alatt.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.