Járdán hajtott, háromévest gázolt a kerékpáros

Neki állt feljebb

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.05.23. 06.00

Súlyos testi és még komolyabb lelki sérüléseket szenvedett az a kislány, akit otthonából kilépve sodort el egy szabálytalanul haladó kerékpáros.

A hároméves Lucie Wilding múlt hétfőn szüleivel és kistestvérével indult volna útnak a nyugat-angliai Blackpoolban. Édesanyja, a 26 éves Lauren Howarth már a házuk előtt parkoló autó mellett áll, Lucie közvetlenül utána lépett ki a járdára, amikor egy nagy sebességgel közeledő kerékpáros elgázolta. A kislányt ledöntötte a lábáról, majd odébb dobta a pedál; amikor édesapja a kerítésen átugorva a segítségére sietett, vérben fagyva feküdt a földön.

A szülők a legrosszabbtól tartottak, amikor Lucie az ijedtségtől és a fájdalomtól elkezdett üvölteni. Azonnal kórházba siettek vele, ahol kiderült, hogy a kislány nem szenvedett törést, horzsolásai azonban hosszasan fognak gyógyulni, a lelki sebek pedig még tartósabbnak ígérkeznek.

“A baleset óta nem meg kilépni a házból; nekünk kell elvinnünk az autóig, az apjának pedig el kellett adnia a biciklijét, mert attól is félt.” – mondta a felháborodott édesanya.

A kerékpáros szintén elesett az ütközés következtében, azonban miután feltápászkodott, a kislányt hibáztatta a balesetért, majd szitkozódva távozott a helyszínről. A balesetet a ház biztonsági kamerája rögzítette; a család megosztotta a felvételeket az interneten annak reményében, hogy kézre kerül a cserbenhagyó gázoló.

A baleset másnapján a férfi jelentkezett is a rendőrségen. Nem számíthat jó dolgokra: a brit törvények értelmében tilos a járdán kerékpározni, a bírság összege 50 fonttól egészen 500 fontig (21.500-215.000 Ft) terjed.

Kommentek

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

SMS-ben rúgta ki munkásait az államosított gyár

Miután a General Motors venezuelai üzemére rátette a kezét a helyi kormány, a cég írásos üzenetben közölte alkalmazottaival: átutalták a végkielégítésüket, vehetik a kalapjukat.

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

Százezerszer büntették meg az autósokat

Közel kétmilliárd forintot kellett fizetniük tavaly az autósoknak a fővárosi közterület-felügyelők intézkedései után. Olyan 70 ezer helyszíni bírságot róttak ki rájuk, bő 36 ezer alkalommal szereltek fel kerékbilincset, és közel 4600 autó elszállítását kezdeményezték.

F1: Ilyen, amikor Verstappen trollkodik

Max Verstappen rajongói csak egy életnagyságú bábúval akartak fotózkodni, de a függöny mögött bujkált az igazi is.

Ezzel a busszal új értelmet nyernek az éjszakai utazások

A Neoplan Skyliner hálóbusszal egészen más értelmet nyernek az éjszakai utazások. Sör és üdítő a hűtőben, a diszkrécióról pedig a kisfüggönyök gondoskodnak.

F1: Apucival motorozott a kis Räikkönen – fotó

Nem lehet elég korán kezdeni…

Megújult a legfiatalosabb Lexus

Még frissebb megjelenés, még gazdagabb technológiai tartalom, még teljesebb körű biztonsági arzenál a Lexus NX kínálatában.

A fehér oldalfalú abroncsok gyártása valódi kézműves meló

Öreg autókra új abroncs, avagy a veteránosok igényeit is ki kell szolgálni.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.