Átfogó modellfrissítés a BMW-nél

Főleg új motorok jönnek

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2015.05.13. 09.15

Öt modellcsalád kapott új motorokat, friss funkciókat a BMW-nél. Már szinte a cég is belezavarodik, mit mibe építettek be.

Fél tucatnyi különböző modelljét újítja meg idén nyáron a BMW. Itt vannak a részletek, címszavakban.

1-es / 2-es széria

Új, háromhengeres motort kap a márka legkisebb, nem elektromos modellje. A 118i-be kerülő, másfél literes blokk 136 lóerőt teljesít, kézi váltóval 8,5 mp alatt gyorsul százra, üzemanyag-fogyasztása 5,0-5,4 l/100 km, automata váltóval két decivel kevesebb.

További újdonságként bővül az összkerekes kínálat: mostantól a BMW 118d, 120d és BMW M135i típusok is elvihetők xDrive kiadásban.

A 2-es sorozat kupé és a kabrió változat új generációs dízelmotorokkal bővül. A 218d teljesítménye 150 LE, 8,4 mp (a kabrió 8,9 mp) alatt ugrik 100-ra; a 225d 224 lóerőt kínál, 6,2 (6,4) mp alatt gyorsulja a százat. Előbbi 4,0-4,4, a nagyobbik motor 4,3-4,6 litert kér százon; az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az utóbbi csak a jó két tizedes spórolást hozó automatával kapható. A kabrió átlagosan három decivel fogyaszt többet, mint a kupé

Fontos újdonság még, hogy a BMW M235i kabrió most először összkerékhajtással is elérhető lesz; a 326 lovas motor 4,9 mp alatt repíti százra a kocsit.

2-es Active Tourer / Gran Tourer

Az alig néhány hete piacra dobott, elsőkerék-hajtású modell kínálata máris új motorokkal bővült: két háromhengeressel (216i, 102 LE; és 214d, 95 LE) és egy összkerékhajtással is kérhető négyhengeressel (220d, 190 LE). A gyorsulási adatok ebben a sorrendben 11,9, 13,5, illetve 7,9 mp, az átlagfogyasztás 5,3-5,6 liter/100 km; 3,9-4,1 liter, illetve 4,5-4,7 liter.

A motorokon túl új biztonsági felszerelés: az ütközés utáni automatikus fékfunkció gazdagítja a Gran Tourert, valamint a kistestvér Active Tourert. Szintén alapáras tétel mindkét modellnél a fáradtságérzékelő, az opciós head-up kijelző funkcionalitását pedig kibővítették.

3-as / 4-es széria

Új generációs, finoman növelt teljesítményű dízelmotorok erősítik a kínálatot: a 318d Gran Turismo mostantól 150, a 320d GT 190 lóerős. Előbbi 9,3 mp alatt gyorsul 100-ra, átlagfogyasztása 4,5-4,7 liter; a nagyobbik dízelnél ugyanezek az adatok 7,8 mp, 4,6-4,8 liter/100 km. Kupé kivitelben (418d, 420d) ugyanaz a teljesítmény, a gyorsulás 9,0, illetve 8,1 mp; a fogyasztás 4,1-4,5; illetve 4,8-5,1 liter/100 km.

További fontos újdonságként megújult a modellcsalád navigációs opciós kínálata, valamint továbbfejlesztették a parkolórobot funkcionalitását; az autó a járda mellé 80 centi ráhagyással tud beállni, és akár 2,5 méter széles résbe képes merőlegesen betolatni.

X5

Hátsó- és összkerékhajtású kivitelben egyaránt elérhető az a 25d típusjelű, új generációs, kétliteres négyhengeres dízelmotor, amely a 231 maga lóerejével és 500 Nm nyomatékával mindkét variáns 7,7 mp alatt gyorsítja százra; az átlagfogyasztás kétkerék-hajtással  5,3-5,5 liter, az összkerekes verzió két decivel többet kér.

BMW

Kommentek

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

SMS-ben rúgta ki munkásait az államosított gyár

Miután a General Motors venezuelai üzemére rátette a kezét a helyi kormány, a cég írásos üzenetben közölte alkalmazottaival: átutalták a végkielégítésüket, vehetik a kalapjukat.

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

Százezerszer büntették meg az autósokat

Közel kétmilliárd forintot kellett fizetniük tavaly az autósoknak a fővárosi közterület-felügyelők intézkedései után. Olyan 70 ezer helyszíni bírságot róttak ki rájuk, bő 36 ezer alkalommal szereltek fel kerékbilincset, és közel 4600 autó elszállítását kezdeményezték.

F1: Ilyen, amikor Verstappen trollkodik

Max Verstappen rajongói csak egy életnagyságú bábúval akartak fotózkodni, de a függöny mögött bujkált az igazi is.

Ezzel a busszal új értelmet nyernek az éjszakai utazások

A Neoplan Skyliner hálóbusszal egészen más értelmet nyernek az éjszakai utazások. Sör és üdítő a hűtőben, a diszkrécióról pedig a kisfüggönyök gondoskodnak.

F1: Apucival motorozott a kis Räikkönen – fotó

Nem lehet elég korán kezdeni…

Megújult a legfiatalosabb Lexus

Még frissebb megjelenés, még gazdagabb technológiai tartalom, még teljesebb körű biztonsági arzenál a Lexus NX kínálatában.

A fehér oldalfalú abroncsok gyártása valódi kézműves meló

Öreg autókra új abroncs, avagy a veteránosok igényeit is ki kell szolgálni.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.