Magyar politikus akadt ki a traffizó rendőrökre

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.05.05. 09.55

Az MSZP frakcióvezető-helyettese, Harangozó Tamás saját Facebook-oldalán írta le véleményét az általa felháborító pénzbehajtásnak tartott sebességmérésről.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese, Harangozó Tamás saját Facebook-oldalán írta le véleményét az általa tapasztalt, felháborító pénzbehajtásnak tartott sebességmérésről.

“A pofátlan és balesetveszélyes pénzbehajtás legalja! Sötétben, szemben a forgalommal, az ember szemébe világítva trafipaxoznak a rend éber őrei, 10 MÉTERRE A TELEPÜLÉS VÉGE TÁBLA ELŐTT! Gratulálok, a parancsnokaiknak is! (Nem mentem gyorsan, nem azért akadtam ki.)” – állt a bejegyzésben. 

Eddig már több mint ezren osztották meg a képet, és igazi parázs vita folyik a kérdésben. Vannak, akik védik a parancsra cselekvő járőröket, mások a politikussal értenek egyet. 
“Tiszelt Harngozó úr! Mielött néphergelő irást tesz fel a szolgálatukat végző rendőrök ellen,kicsit gondolkozzon el és közben nézze át a Kresz módosításait! Ha vakon és tudás hiányában teszi ezt oktalanul növeli a rendőrökre zudított haragot,gyülöletet! Egy ilyen pozícióban lévő személytől a társadalom talán nem ilyen viselkedést ,gondolkodást várna el!” – írta az egyik,a rendőrök pártját fogó hozzászóló.

Azt olvasta, hogy megvert több autóst Bp-en egy kisbabáját féltő apuka?

Az idén bevezetett új traffipaxrendszerről, hasznosságáról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kommentek

 • zoltan970

  Nyilvánvaló cél a pénzbehajtás, és nem a baleset megelőzés. Ha így lenne, akkor messziről látható helyen, nem elbújva, esetleg előjelző táblával (M1-M7 közös szakasz)kiegészítve állnának ki az útszélére. Ez a “bújkálósdi” azzal is együtt jár, hogy a magyar autós az észlelés pillanatában szinte automatikusan a fékre lép, még az is aki betartja a szabályt; ezzel balesetveszélyt okozva !!!
  Már tőlünk keletre (Törökország) is kulturáltabb a helyzet, sok helyen, messziről jól látható helyre “pléh” rendőrautókat tesznek ki baleset megelőzési szándékkal.

 • kocogok

  Én általában rend-, ellenőrzés- és rendőrpárti vagyok, de ezt a küszöbmérést és módját én is csak pénzbehajtásnak tartom! Ez mocskos aljasság!

 • kraft

  Ráadásul teszi mindezt úgy, hogy fel van kapcsolva a tompított, az út bal oldalán állva, tehát jól pofánvilágitva minden szemben közlekedőt! (Merthogy kicsit jobbra világit monden normálisan beállitott lámpa egy autón. Ha valaki nem értené.) Gyökérség amit művelnek balesetmegelőzésre hivatkozva!

 • subtotal

  Biztos nem a településre érkezőket méri (azaz a kamera visszafelé néz)?
  Amúgy nem szabálytalan így megállni az ellenkező oldalon? Vakításról nem is beszélve?
  Amúgy az objektív bújkálós rettenet nem fidesz találmány, Harangozó képviselő úr…

 • myself

  pont egy mszp-s politikus nyavajog??

  hiszen épp az mszp volt az, aki bevezette 2008-ban az objektív felelősséget és a hatalmas összegű bírságokat.

 • szaboata

  Már sokszor kiveséztük ezen az oldalon a témát,csodálom,hogy csak most bukott ki egy közszereplő.Nyílván politikai haszonszerzés a cél.

 • Pistabátyám

  Harangozó úr nem tartozik a kedvenceim közé! De! Ajánlom a szóban
  forgó rendőrök figyelmébe a KRESZ 40.§/1/, a 41.§/1/ és a 45.§/2/ bekezdését!
  /Gyengébbek kedvéért, a megjelölt jogszabályhelyek a megállás, várakozás és az álló járművek kivilágítására vonatkozó szabályokat tartalmazzák. Állampolgár ezeknek a szabályoknak a megsértéséért 20-30 ezer Ft. bírságot fizet. A rendőr pedig felfegyverzett állampolgár, akinek feladata…!/

 • Pistabátyám

  Kedves Kraft! Hol talál a KRESZ-ben “út baloldalát”? A KRESZ-ben csak a menetirány szerinti jobb oldal szerepel mindenhol. Minden más oldal nem a menetirány szerint jobb oldal!

 • subi2

  Forgalommal szemben parkírozni és közben világítani a tompítottal, szerintem szabálysértés, de minimum bunkóság a többi közlekedővel szemben!

 • Merwyl

  A fidesz pedig a kormányszintű, teljes körű és büntethetetlen lopás engedélyezését!

 • Nasowas

  Szerintem is aljas, de egyáltalán nem egyedülálló. Az M2-n a közeg szinte folyamatosan így csinálja Gödnél, sötétedés után. Egyébként meg kb minden nap 3-4 órát a fővárosban vezetek a munkámból adódóan. Már fel sem tűnik a buszsávon közlekedő rendőr (természetesen megkülönböztető jelzések nélkül…), vagy egyéb más, olyan szabálysértést elkövető, amiért a hétköznapi honpolgárt egyébként súlyos tízezrekre büntetnek…

 • vaLacky

  Teljesen jogos mindenkinek a felháborodása, de ez van. Itt most a hatalom azt csinál velünk, amit csak úri kedve akar, vagy megszoksz, vagy megszöksz. Sokan meg is szöknek.

 • wb312

  Ez a beképzelt, semmire kellő hulladék rendőrség maga közt sem tűrné meg az olyan embert ,aki valamit letenne az asztalra. Persze a kiosztott büntetéseken és büntető-pontokon kívül. Másra nem alkalmasak, csak arra ,hogy úton útfélen szívassák az autósokat a törvény adta lehetőségeikkel.
  “Mindenki rendőrnek születik ,csak valaki tovább képzi magát”

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

F1: Elcsábítják a Mercedes nagyágyúját?

Brit sajtóértesülések szerint fennáll a lehetősége, hogy a Mercedes technikai főnöke, Paddy Lowe az egyik rivális csapathoz igazoljon.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

F1: Rosberg ennyi milliárdról mondott le önként

Nico Rosberg nagyon sok pénzről mondott le önként és dalolva a visszavonulással.

F1: A Williams hibákat vár az újonctól

A Williamsnél fel vannak készülve rá, hogy a jövőre bemutatkozó 18 éves versenyzőjük, Lance Stroll bukdácsol majd a Forma-1-ben.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Ennyivel lesz gyorsabb az F1 jövőre

Valtteri Bottas, a Williams pilótája szerint a 2017-es autókkal kettő-öt másodperccel javulhatnak a köridők az idei szezonhoz képest. Max Verstappen nagyobb fizikai megterhelést vár.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.