Az olaszok parkolnak a legbénábban Európában

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.04.28. 11.00

A Nissan által közzétett új kutatás szerint Európában háromból egy ember volt részese valamilyen balesetnek az elmúlt öt évben.

A globális kutatási intézet, a YouGov által végzett felmérésben 9177 autóvezetőt kérdeztek meg az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban a parkolási károk okainak és hatásainak meghatározása érdekében. Az eredmények szerint tíz autóvezetőből több mint háromnak (33%) érte kár autóját az elmúlt öt évben, ebből 16 százalék parkolás közben következett be.

Az olasz autóvezetők bizonyultak a leginkább balesetveszélyesnek, kettőből egy nyilatkozott úgy, hogy kárt okozott autójában a vizsgált időszakban – 26 százalékuk parkolási manőver közben. Ezzel szemben a brit autóvezetők voltak a legóvatosabbak, közülük csak 10 százalék számolt be parkoláshoz kapcsolódó balesetről.

A felmérésben szereplő nemzetek közül ötből négy esetén a tolatás bizonyult a legnehezebb manővernek: a trükkös feladat felelt az összes parkolás során szerzett kár 45 százalékáért. Olaszországban a koccanások 51 százaléka tolatás közben történt. A kombik vezetőinek is vigyázniuk kell, mert a parkolási balesetek ebben a kategóriában voltak a leggyakoribbak (27%).

A spanyol autóvezetők éppen csak elkerülték a legbalesetveszélyesebb címet Európában: másodikként szorosan követik Olaszországot. Itt az ország autóbaleseteinek negyede történt parkolás közben. Németország és Franciaország hatékonyabbnak bizonyultak e téren, a parkolás során történő koccanások a balesetek 11, illetve 10 százalékát teszik ki.

Kommentek

  • Zside

    Inkább azt mondanám hogy a leglazábban,szerintem ott sincs több bénán parkoló mint pl. nálunk csak ők lesz@arják ha itt ott oda koccan a kocsi :D :D Három hónapot éltem Dél-Olaszországba és egy akkor viszonylag új karcmentes kocsival mentem,kicsit féltem tőle de egy ugyanolyan karc mentesen is sikerült haza jönni vele azért láttam nagyon vicces szituációkat,az egyik ami nagyon tetszett hogy egy hölgy a parkolóból való kiállás közbe letépte a másik a kocsi lökhárítóját,ott volt a másik autó tulajdonosa is,a mi fülünknek olyan mintha veszekedtek volna de közbe mosolyogva megbeszélték a történteket egy perc alatt,a másik autó tulaja visszarugdosta a lökhárítóját amennyire tudta majd nevetve elköszöntek egymástól :D Egyébként ők bármilyen helyre képesek bepasszírozni a kocsit,megállnak mindenhova de a rokkant helyeket nagyon tiszteletbe tartják.

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. Az európaiak egészségével szórakoznak a buherálók.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.