Az olaszok parkolnak a legbénábban Európában

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.04.28. 11.00

A Nissan által közzétett új kutatás szerint Európában háromból egy ember volt részese valamilyen balesetnek az elmúlt öt évben.

A globális kutatási intézet, a YouGov által végzett felmérésben 9177 autóvezetőt kérdeztek meg az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban a parkolási károk okainak és hatásainak meghatározása érdekében. Az eredmények szerint tíz autóvezetőből több mint háromnak (33%) érte kár autóját az elmúlt öt évben, ebből 16 százalék parkolás közben következett be.

Az olasz autóvezetők bizonyultak a leginkább balesetveszélyesnek, kettőből egy nyilatkozott úgy, hogy kárt okozott autójában a vizsgált időszakban – 26 százalékuk parkolási manőver közben. Ezzel szemben a brit autóvezetők voltak a legóvatosabbak, közülük csak 10 százalék számolt be parkoláshoz kapcsolódó balesetről.

A felmérésben szereplő nemzetek közül ötből négy esetén a tolatás bizonyult a legnehezebb manővernek: a trükkös feladat felelt az összes parkolás során szerzett kár 45 százalékáért. Olaszországban a koccanások 51 százaléka tolatás közben történt. A kombik vezetőinek is vigyázniuk kell, mert a parkolási balesetek ebben a kategóriában voltak a leggyakoribbak (27%).

A spanyol autóvezetők éppen csak elkerülték a legbalesetveszélyesebb címet Európában: másodikként szorosan követik Olaszországot. Itt az ország autóbaleseteinek negyede történt parkolás közben. Németország és Franciaország hatékonyabbnak bizonyultak e téren, a parkolás során történő koccanások a balesetek 11, illetve 10 százalékát teszik ki.

Kommentek

  • Zside

    Inkább azt mondanám hogy a leglazábban,szerintem ott sincs több bénán parkoló mint pl. nálunk csak ők lesz@arják ha itt ott oda koccan a kocsi :D :D Három hónapot éltem Dél-Olaszországba és egy akkor viszonylag új karcmentes kocsival mentem,kicsit féltem tőle de egy ugyanolyan karc mentesen is sikerült haza jönni vele azért láttam nagyon vicces szituációkat,az egyik ami nagyon tetszett hogy egy hölgy a parkolóból való kiállás közbe letépte a másik a kocsi lökhárítóját,ott volt a másik autó tulajdonosa is,a mi fülünknek olyan mintha veszekedtek volna de közbe mosolyogva megbeszélték a történteket egy perc alatt,a másik autó tulaja visszarugdosta a lökhárítóját amennyire tudta majd nevetve elköszöntek egymástól :D Egyébként ők bármilyen helyre képesek bepasszírozni a kocsit,megállnak mindenhova de a rokkant helyeket nagyon tiszteletbe tartják.

15 pusztítóan kontár módon tuningolt autó

Stílusérzéket és mértékletességet nyomokban sem tartalmazó autók Mekkmester-díjas tunerektől.

F1: Az év végéig meglesz Rosberg utódja?

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, nem akarják sokáig húzni a váratlanul visszavonuló világbajnok, Nico Rosberg utódjának kiválasztását.

Hihetetlen látvány a porban csapató 6-os BMW

Rallyautó bármiből lehet, még egy olyan luxuskupéból is, mint a BMW 650i.

F1: Valaki óriási ajándékot kapott Rosbergtől

A Red Bull-os Daniel Ricciardo szerint Nico Rosberg a visszavonulással valamelyik pilótának nagyon szép karácsonyi adott – nem valószínű, hogy az ausztrál lesz az.

Elektromos buszt álmodott meg a Škodák tervezője

A Czechbus kiállításon megtekintettük a csehek legújabb büszkeségét, melyet az a férfi tervezett, aki korábban Škoda buszokat is megálmodott.

F1: Rosberg vállalná Hamilton oktatását

Lewis Hamilton azt tervezi, hogy még 10 évig marad a Mercedesnél, és később már németül szólhat a márka hazai szurkolóihoz. A visszavonuló Nico Rosberg vállalná a nyelvtanári szerepet.

Új 5-ös BMW – Káprázat és parasztvakítás

Ne higgyétek, hogy a gazdagok élete csupa játék és mese! A Harman Kardon vagy Bowers & Wilkins hifi csak az egyik kérdés, amit a G30 kódú új BMW 5 kapcsán el kell dönteni.

Vége a pénzbehajtásnak Újpesten

Pár hete írutunk arról a sokak szerint nem egyértelmű forgalmi helyzetről, ahol csak úgy hullottak az 50 ezres büntetések. Mára változott a helyzet.

Rosberg autójában Wehrlein: Köszi, Nico!

Nem dőlt még el a visszavonuló Nico Rosberg helyének sorsa. Az egyik legesélyesebb versenyző azonban olyan fotót posztolt, amin a világbajnok autójában ülve látható.

F1: A fél mezőny bejelentkezett a Mercedesnél

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, óriási az érdeklődés Nico Rosberg megüresedett helye iránt, mégsem lesz könnyű betölteni a bajnoki ülést.

Kitiltják a dízeleket több nagyvárosból

Párizs, Madrid, Athén és Mexikóváros összefogott, majd közösen bejelentette: 2025-től kitiltják az útjaikról a dízelüzemű járműveket.

F1: A Mercedes tényleg számolhat Alonsóval?

A Mercedes még egyetlen nevet sem említett a nagy meglepetésre visszavonulását bejelentő Nico Rosberg utódjaként, de a korábbi nyilatkozatok alapján Fernando Alonso tényleg a listájukon lehet.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.