Vége a vonatokkal való szívásnak a 10-es úton

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.04.08. 12.00

Megszűnnek a torlódásokat okozó szintbeni keresztezések a Budapest-Esztergom vasútvonalon.

Különszintű átjárók épülnek Pilisvörösváron, Solymáron, Üröm megállóhely közelében és a Pomázi úton a  Budapest-Esztergom vasútvonalon. Így az ürömi körforgalom nyári átadása után a 10-es főúton a közlekedés gördülékenyebb lesz, a torlódások várhatóan csökkennek majd.
 
Pilisvörösváron várhatóan csütörtök hajnalban átadják az új aluljárót. Az autósok mellett a gyalogosok és kerékpárosok is a részben ideiglenes nyomvonalú aluljárót használva tudnak átkelni a vasút egyik oldaláról a másikra. A vasúti forgalom megindulását követően Solymáron lezárják a Vasút utcai patkó alakú átjárót a vasútállomás mellett, ahol mindkét oldalon P+R parkolókat építenek.

A szintbeni átjáró helyett a bevásárlóközponti körforgalomból induló úton lesz elérhető a település. A Bécsi és Pomázi úti szintbeni átjárók lezárása várhatóan 2015 telén valósulhat meg, ha már megtörtént a 10-es út új nyomvonalon való kiépítése és az Aranyvölgy utca kiszélesítése.
 
Az ürömi körforgalom dél-nyugati ága teremti meg a kapcsolatot az új, közel 2 km hosszú szakasz és a meglévő 10-es út között. Az új nyomvonalon felüljáró fog átívelni a kétvágányú vasútvonal és az Aranyhegyi patak felett, a Bécsi útba pedig a jelenlegi szintbeni átjárótól délre fog becsatlakozni. A 10-es út Üröm és az átjáró közötti része az Aranyvölgy utcában folytatódik majd.

A beruházások 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrás felhasználásával valósulnak meg.

Kommentek

  • DTF

    mindez örömteli. lenne. ha a minőség megütné az elvárt szintet. van szerencsém nap mint nap látni, szörnyű… és van kai ezt elfogja, mint eredmény…
    jobb nem lesz a forgalom, mert kint lesz azért a 40-50-30-as tábla sok helyen…

  • subtotal

    A körforgalomhoz is hozzá kezdtek márciusban végre Bagnál a 3-ason (egyik legveszélyesebb itthoni kereszteződés), a minőségről nem tudok nyilatkozni…

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

F1: Elcsábítják a Mercedes nagyágyúját?

Brit sajtóértesülések szerint fennáll a lehetősége, hogy a Mercedes technikai főnöke, Paddy Lowe az egyik rivális csapathoz igazoljon.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

F1: Rosberg ennyi milliárdról mondott le önként

Nico Rosberg nagyon sok pénzről mondott le önként és dalolva a visszavonulással.

F1: A Williams hibákat vár az újonctól

A Williamsnél fel vannak készülve rá, hogy a jövőre bemutatkozó 18 éves versenyzőjük, Lance Stroll bukdácsol majd a Forma-1-ben.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Ennyivel lesz gyorsabb az F1 jövőre

Valtteri Bottas, a Williams pilótája szerint a 2017-es autókkal kettő-öt másodperccel javulhatnak a köridők az idei szezonhoz képest. Max Verstappen nagyobb fizikai megterhelést vár.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.