Elindult az első Közép-európai regionális MBA képzés (x)

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.03.19. 00.00

Az MBA program az egyik legnépszerűbb posztgraduális képzés a világon. Az MBA programoknak, csak úgy, mint a sikeres vállalatoknak, folyamatosan alkalmazkodniuk kell a vá

Az MBA programoknak, csak úgy, mint a sikeres vállalatoknak, folyamatosan alkalmazkodniuk kell a változó piaci igényekhez, akár komolyabb tartalmi és strukturális változtatások árán is, hogy versenyben maradjanak a meglévő és új piacokon is. Az MBA képzések csak a legújabb oktatási tendenciákkal, irányokkal valamint a közgazdasági és menedzsment tudományok fejlődésével lépést tartva jelenthetnek értéket hallgatóik számára. Mindezeket szem előtt tartva, az innovációra kiemelt hangsúlyt fektető CEU Üzleti Iskola a piaci igényeknek megfelelően módosította a rendkívül népszerű MBA programjának tartalmát és struktúráját.

Mel Horwitch dékán így kommentálta a regionális Katalyst EMBA programot: “Magyarországon – Kelet-Közép-Európa sok más országához hasonlóan – természetesen több remek MBA képzés is létezik, legtöbbjük azonban helyi jellegű. Ezzel szemben a mi Katalyst EMBA képzésünk úgy épül fel, hogy térségünk vezető menedzsereinek és vállalati vezetőinek egyre növekvő globális igényeinek is megfeleljen.”

A CEU Üzleti Iskolája 2014 októberében a Varsói Műszaki Egyetem Üzleti Iskolájával egy időben indította Katalyst EMBA programját. A két képzés összehangolt órarend mellett folyik, így bizonyos tárgyakat a két intézmény oktatói mindkét Katalyst EMBA programban tanítják. A két képzés hallgatói virtuális tanulócsoportokban dolgoznak együtt egész Kelet-Közép-Európát érintő projekteken. Jelenleg négy oktató – köztük a két iskola dékánja – tanít mindkét programban, évente pedig közös Katalyst EMBA hétvégékre kerül sor Budapesten és Varsóban.

A CEU azt felismervén tervezte meg Katalyst EMBA képzését, hogy szinte minden vállalat tevékenysége túlnő a nemzeti és a regionális határokon. Yusaf Akbar, a CEU Üzleti Iskolájának stratégiaprofesszora kijelentette, hogy “Manapság még a kis nemzetek legtöbb startup cége is egyből “világszinten” gondolkodik a piacok, pénzügyi támogatás és egyéb kiegészítő források keresése során. A képzés során azt szimuláljuk, ahogyan napjainkban a legtöbb cég és vállalkozás működik. Katalyst EMBA képzésünk hallgatói megtanulják, hogyan legyenek sikeresek ebben az újfajta üzleti világban, hogyan navigáljanak és teremtsenek értéket ilyen környezetben.”

A Katalyst EMBA képzés péntekenként 18:00 órától kezdődik minden harmadik hétvégén 6-6 órában (1 tanítási óra = 180 perc). A tematikus hétvégék témakörei közt megtalálható a “Big Data”, a “Ellátásilánc”, valamint az “Üzlet és társadalom” témája. Így a képzés még a korábbinál is jobban alkalmazkodik a dolgozó szakemberek igényeihez és időbeosztásához; vonzóbb a távolabbi piacok számára is, és lehetőséget biztosít olyan alkalmi, holisztikus és tematikus hétvégékre, amelyek egy-egy témakörre koncentrálnak. A Katalyst EMBA képzés évente kétszer indul: októberben, illetve márciusban.

Izgalmas időszak ez a CEU Üzleti Iskolája számára, hiszen éppen most toborozza második csapatát a 2015. március végén induló Katalyst EMBA képzéshez.

További információk!

Kommentek

Önjáró autók üzembe helyezését tervezik

Bő két év múlva már vezető nélküli autók közlekedhetnek a London és Oxford közti 100 kilométeres úton, ha valóra válnak egy frissen létrehozott brit konzorcium tervei.

Porsche: három visszahívás egy héten belül!

A német sportautógyár típusait különböző problémák sújtják, de mások sem immúnisak a péntekinadrág-szindrómára.

Figyelem, újra bírságolnak az óbudai kamerák

A III. kerület a polgármesteri iroda honlapján tette közzé, hogy mostantól megint küldik a csekkeket a szabálytalankodóknak, mert továbbra sem bizonyított, hogy jogtalanul bírságolnának kameráik felvételei alapján.

Barbár Mad Max-autó a Mitsubishitől

A Top Gear felkérésére félelmetes sivatagi versenyautót épített a Mitsubishi, majd elkészítették annak civil, megvásárolható kiadását is.

Használt autó: nagypályás használt BMW egy új Octavia árában

2017. februárjában, az utód értékesítésének indulásával kifutott az F10-es BMW 5-ös. Öt-hatmillióval be lehet szállni, egy kompakt autó árából. Megéri kockáztatni a használt luxusautóval?

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

F1: A Mercedes segíti ki a Hondát?

Brit sajtóértesülés szerint a Mercedes beszáll a Honda motorfejlesztésébe. A Red Bull nem örül a rivális felzárkóztatásának.

F1: Kínszenvedés lesz megegyezni az új motorokról

A Forma-1 új motorformulára vált 2021-től, sokan előre látják, hogy nem lesz könnyű megegyezni erről.

F1: Komoly veszélyben volt Wehrlein pályafutása

A Sauber versenyzője, Pascal Wehrlein szerint a Bajnokok Tornáján szerzett hátsérülésére a karrierje is rámehetett volna, ha nem adott volna magának elég időt a felépülésre.

F1: Egyenlítésre készül a Mercedes

A hétvégi Orosz Nagydíjon a Mercedes szeretné 2-2-re felhozni az idei győzelmi arányt, Toto Wolff szerint az egész csapatnak fáj, amikor kikapnak a Ferraritól.

Visszatért a lépcsőshátú Swift!

Bemutatkozott és három hét múlva már meg is vásárolható a Suzuki Swift szedán – igaz, nem Suzuki, nem Swift, és nem is kapható Európában.

F1: Alonso rátette a kezét az Indy-trófeára

Hétfőn az Andretti Motorsport főhadiszállásán járt Fernando Alonso.

A lakótelep közepén sikerült elakadni egy szabadidő-autóval

Újabb eset bizonyítja, hogy a szabadidő-autó nem terepjáró, főleg utcai abroncsokkal nem.

F1: Buttonnak elég lesz 10 kör!

A McLarennél nagyon bíznak a Monacóban Fernando Alonso helyére beugró Jenson Buttonban, úgy gondolják, a pályás tesztelésnek nem lett volna haszna számára.

Városban száguldozó kretének rontják a BMW-sek jó hírét

Az ilyen videók miatt romlik a bajor márka tulajdonosainak megítélése, mert ez már nem a használja-e az indexet szint. Ez közveszélyes szórakozás.

Magyarországon épít szupertöltőt a Tesla

Nagyszabású töltőinfrastruktúra-fejlesztést jelentett be a Tesla. Az akciónak van hazai vonatkozása is.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.