Elindult az első Közép-európai regionális MBA képzés (x)

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.03.19. 00.00

Az MBA program az egyik legnépszerűbb posztgraduális képzés a világon. Az MBA programoknak, csak úgy, mint a sikeres vállalatoknak, folyamatosan alkalmazkodniuk kell a vá

Az MBA programoknak, csak úgy, mint a sikeres vállalatoknak, folyamatosan alkalmazkodniuk kell a változó piaci igényekhez, akár komolyabb tartalmi és strukturális változtatások árán is, hogy versenyben maradjanak a meglévő és új piacokon is. Az MBA képzések csak a legújabb oktatási tendenciákkal, irányokkal valamint a közgazdasági és menedzsment tudományok fejlődésével lépést tartva jelenthetnek értéket hallgatóik számára. Mindezeket szem előtt tartva, az innovációra kiemelt hangsúlyt fektető CEU Üzleti Iskola a piaci igényeknek megfelelően módosította a rendkívül népszerű MBA programjának tartalmát és struktúráját.

Mel Horwitch dékán így kommentálta a regionális Katalyst EMBA programot: “Magyarországon – Kelet-Közép-Európa sok más országához hasonlóan – természetesen több remek MBA képzés is létezik, legtöbbjük azonban helyi jellegű. Ezzel szemben a mi Katalyst EMBA képzésünk úgy épül fel, hogy térségünk vezető menedzsereinek és vállalati vezetőinek egyre növekvő globális igényeinek is megfeleljen.”

A CEU Üzleti Iskolája 2014 októberében a Varsói Műszaki Egyetem Üzleti Iskolájával egy időben indította Katalyst EMBA programját. A két képzés összehangolt órarend mellett folyik, így bizonyos tárgyakat a két intézmény oktatói mindkét Katalyst EMBA programban tanítják. A két képzés hallgatói virtuális tanulócsoportokban dolgoznak együtt egész Kelet-Közép-Európát érintő projekteken. Jelenleg négy oktató – köztük a két iskola dékánja – tanít mindkét programban, évente pedig közös Katalyst EMBA hétvégékre kerül sor Budapesten és Varsóban.

A CEU azt felismervén tervezte meg Katalyst EMBA képzését, hogy szinte minden vállalat tevékenysége túlnő a nemzeti és a regionális határokon. Yusaf Akbar, a CEU Üzleti Iskolájának stratégiaprofesszora kijelentette, hogy “Manapság még a kis nemzetek legtöbb startup cége is egyből “világszinten” gondolkodik a piacok, pénzügyi támogatás és egyéb kiegészítő források keresése során. A képzés során azt szimuláljuk, ahogyan napjainkban a legtöbb cég és vállalkozás működik. Katalyst EMBA képzésünk hallgatói megtanulják, hogyan legyenek sikeresek ebben az újfajta üzleti világban, hogyan navigáljanak és teremtsenek értéket ilyen környezetben.”

A Katalyst EMBA képzés péntekenként 18:00 órától kezdődik minden harmadik hétvégén 6-6 órában (1 tanítási óra = 180 perc). A tematikus hétvégék témakörei közt megtalálható a “Big Data”, a “Ellátásilánc”, valamint az “Üzlet és társadalom” témája. Így a képzés még a korábbinál is jobban alkalmazkodik a dolgozó szakemberek igényeihez és időbeosztásához; vonzóbb a távolabbi piacok számára is, és lehetőséget biztosít olyan alkalmi, holisztikus és tematikus hétvégékre, amelyek egy-egy témakörre koncentrálnak. A Katalyst EMBA képzés évente kétszer indul: októberben, illetve márciusban.

Izgalmas időszak ez a CEU Üzleti Iskolája számára, hiszen éppen most toborozza második csapatát a 2015. március végén induló Katalyst EMBA képzéshez.

További információk!

Kommentek

Vége a pénzbehajtásnak Újpesten

Pár hete írutunk arról a sokak szerint nem egyértelmű forgalmi helyzetről, ahol csak úgy hullottak az 50 ezres büntetések. Mára változott a helyzet.

Rosberg autójában Wehrlein: Köszi, Nico!

Nem dőlt még el a visszavonuló Nico Rosberg helyének sorsa. Az egyik legesélyesebb versenyző azonban olyan fotót posztolt, amin a világbajnok autójában ülve látható.

F1: A fél mezőny bejelentkezett a Mercedesnél

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, óriási az érdeklődés Nico Rosberg megüresedett helye iránt, mégsem lesz könnyű betölteni a bajnoki ülést.

F1: A Mercedes tényleg számolhat Alonsóval?

A Mercedes még egyetlen nevet sem említett a nagy meglepetésre visszavonulását bejelentő Nico Rosberg utódjaként, de a korábbi nyilatkozatok alapján Fernando Alonso tényleg a listájukon lehet.

Hegyszorosban reptetett siklóernyőst a Volvo

Ez a világon az első olyan mutatvány, amelyben egy teherautó és egy siklóernyős szerepel. De arra sem volt még példa, hogy siklóernyőst keresztül vontassak egy híd alatt.

F1: 15-ször sírta el magát Rosberg

Négy nap alatt tizenötödször sírta el magát, mondta a Forma-1 visszavonuló bajnoka, majd olyat tett a trófeával, mint előtte soha, senki.

A bizarr nő hat órán keresztül rongálta válogatott módszerekkel az utcán álló autót

Los Angelesben egy térfigyelő kamera rögzítette a meglehetősen bizarr esetet.

Megmérték a halálút szélességét

Sorra történnek halálos balesetek a Győrt Pápával összekötő 83-as főút lakott területen kívüli részén, amiben az ott lakók szerint benne van az út is.

F1: Rosberg átvette a bajnoki kupát – videó

Pénteken este Bécsben megtartották a Nemzetközi Automobil Szövetség díjkiosztó gáláját, amelyen a visszavonuló Forma-1-es világbajnok, Nico Rosberg is átvette a kupáját. Képek és videó az eseményről.

Meglepte a világot a leghíresebb tévés

Rosberg megdöbbentő bejelentéséig leginkább az foglalkoztatta a sajtót, hogy megérdemelte-e a vébécímet, és, hogy Hamilton miként taktikázott ellene. Jeremy Clarkson meglepő választ adott a kérdésre: kinek kellett volna nyerni a vébét?

Menekülő halálos gázolót fogtak a zsaruk

Egy gyalogos halálra gázolása után megállás nélkül menekült az az autós, akit pár órával később elfogtak a rendőrök.

Bevezetik a szürke rendszámot

Külön rendszámtáblát lehet igényelni tavasztól a kerékpárszállításhoz a kormány tervei szerint.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.