Halálos tragédia a vasúti átjáróban

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.03.17. 09.45

Érthetetlen baleset történt az Egyesült Államokban, tizenéves srácok hajtottak a vonat elé, fékezés nélkül. Ketten meghaltak, két utas pedig súlyosan megsérült.

Érthetetlen baleset történt az Egyesült Államokban, tizenéves srácok hajtottak a vonat elé, fékezés nélkül. Ketten meghaltak, két utas pedig súlyosan megsérült. A száz vagonból álló szerelvényt épp vonatrajongók filmezték, így több szemszögből is rögzítették a balesetet. Ezeken a videókon jól hallatszik a vonat közeledését jelző hangjelzés, valamint a mozdony fülsüketítő kürtje.

De ez sem volt elég, az autó pont a legrosszabbkor ért a sínekre, és a fékező vonat még több száz méteren keresztül tolta maga előtt az összetört roncsot. “Sorompó kell ide, az átkelő előtti kanyar miatt, kapu, ami megállítja az autókat” – nyilatkozta az egyik vonatrajongó szemtanú, akit sokkolt a látvány. 
A két áldozat 16, illetve 19 éves volt. 

Kommentek

 • jako

  Ezt tuti hogy “poénból” csinálták, csak elszámolták magukat.
  Amerikában nem jó szórakozni a vonatokkal, sokkal nagyobb tömeget szállítanak mint idehaza.
  Az egyik vasúti átjáróban ki is van valami hasonló írva:
  Ebbe az átjáróba az xy Amtrak, mindennap 18:12 kor érkezik, és át is halad.
  tehát ha eléhajt valaki meg sem áll.

 • Iceman.

  Akármilyen mozdony önmagában 50-100 tonna, egy autónak esélye sincs, még vontatmány sem kell hozzá.

 • jako

  Az idehaza még forgalomban levő V43 (szili) a 70 években gyártott típusa 76, a 80 években gyártottaké 81 tonna, a “gigant V63 116 tonna, és egyes szerelvények súlya akár a 2000-2500 tonnát is elérik, de Amerikában ez 13600 tonna is lehet, a legnagyobb tömeg amit vontattak, “Az ausztrál BHP vasércszállító szerelvénye, amely 2001. június 21-én Newman és Port Hedland között közlekedett. 682 vagonból állt, teljes hossza 7,353 km, össztömege 99.732 tonna volt. A szerelvényt 8, 6000 lóerős General Electric AC6000CW dízel-elektromos mozdony vontatta.”

  Forrás:
  http://passport.blog.hu/2013/11/24/a_vilag_leghosszabb_vonata_a_vaserc-expressz

F1: Az FIA üzent a csapatoknak, érik a botrány

A Nemzetközi Automobil Szövetség megüzente a Forma-1-es csapatoknak, hogy a vitatott futóműkonstrukciók megváltoztatására kényszerítheti őket.

Kipróbáltuk a világ legcsúnyább autóját

A csúnyaautó-válogatások örök dobogósa, legendás autóipari kudarc, túl hamar jött zseniális koncepció, tákolt borzalom, a világ leghíresebb kémiatanár-droggyárosának ikonikus járműve: hölgyeim és uraim, íme, egy igazi, ráadásul Magyarországon futó Pontiac Aztek!

F1: Videón, ahogy rögtön kicsúszott az újonc

Lance Strollt nem törte össze, hogy az első tesztnapján rögtön hibázott a Williamsszel. Elveszett egy egész nap.

Ha Ferrariba ülsz, soha ne indulj el így

Van, akiknek úgy hozta a sors, hogy egy Ferrari vezetőülésében találta magát, és van, akinek ez a feladat meghaladja a vezetői képességeit. Ha ez a két körülmény adott, akkor születnek ilyen videók.

Újabb női tesztpilóta a Forma-1-ben

A svájci Sauber-csapat a kolumbiai GP3-versenyzőnőt, Tatiana Calderont igazolta fejlesztőpilótaként.

F1: Nézd meg mozgásban az összes idei autót!

Hétfőn elkezdődött az előszezoni tesztelés Barcelonában, az összes F1 csapat 2017-es autója bemutatkozott már pályán.

F1: Folytatódik a McLaren vergődése

A második barcelonai tesztnap délelőttje is a Mercedesé volt, miközben több csapat autója is a garázsban vesztegelt. A McLarennél megint motort kellett cserélni.

F1: A Ferrari megtanult hallgatni, máris támadják miatta

Olaszországban nem vették jó néven, hogy a Ferrari az idei előszezonban hallgatásba burkolózik.

F1: 2025-ig marad az Orosz Nagydíj

Az Orosz Nagydíj szervezői szerződést hosszabbítottak, 2025-ig biztosan marad Szocsiban a Forma-1. Éjszakai futam is lehet.

Nagy változás jön egy Budapestet érintő viszonylaton

Másfél év után végleg kivonul a Lux Express busztársaság a közép-európai térségből. Csak a Varsót a Baltikummal összekötő járatok maradnak meg. Megszűnik a Budapest-Krakkó-Varsó buszjárat is.

F1: A Red Bull-főnök beszólt a McLarennek

A Red Bull csapatfőnökének nagyon nem tetszenek az idén újra megjelent cápauszonyok, mindent megtesz majd, hogy a jövő évre eltűnjenek. Valami más is bántja Christian Horner szemét.

Kompakt terepkupé a Mitsubishitől

Kompakt szabadidőjárművel erősíti kínálatát a Mitsubishi. Az ASX mellé, nem helyette érkezik a divatcentrikus crossover.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.