Képeken a hétvégi havazás

A hó és a szél ezúttal sem könnyítette meg az autósok dolgát

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2015.02.08. 19.45

A havazás és erős szél egész hétvégén megnehezítette az autósok dolgát.

Ezt a hétvégét sem úsztuk meg havazás nélkül, de a tél már csak ilyen. Az erős szél okozta azonban az igazi gondot, ami folyamatosan visszahordta az utakra a havat, ez pedig eléggé megnehezítette az autósok dolgát.
Vasárnap estig a közútkezelő Zala megyében három útszakaszt zárt le a hófúvás miatt – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.
A viharos szél továbbra is nagy mennyiségű havat hord az utakra, ezért vasárnap 19 órától lezárták a Zalaszentbalázs és Gelse közötti szakaszt. A folyamatos úttisztítás ellenére már kora délután járhatatlanná vált a Pölöskefő és Gelse közötti út, ahol hat elakadt személyautót a tűzoltók mentettek ki, valamint a Magyarszerdahely és Újudvar közötti bekötőút. A hófúvás ellenére nincs elzárt település Zalában, mert más irányból továbbra is megközelíthető valamennyi falu.
A járhatatlanná vált úton Zalaszentbalázs és Pölöskefő között hat személyautó akadt el vasárnap délután. A két település közötti összekötő úton a hóban rekedt járművek mentését a nagykanizsai hivatásos tűzoltók végezték. Közlésük szerint az érintett útszakasz a hófúvás miatt járhatatlan, ezért arra kérik a járművezetőket, hogy kerüljék el azt.
A Bakony több mellékútján, Zirc térségében, valamint Tata és Kömlőd között is hófúvás nehezíti vagy lehetetlenítette el a közlekedést – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap délután az MTI-t.
A 82-es főúton Zirc térségében a munkagépek az óránkénti 70-80 kilométer erősségű széllel vették fel a harcot. A Komárom-Esztergom megyei Tata és Kömlőd közötti út mintegy 10 kilométeres szakaszát zárták le hófúvás miatt.
Hóátfúvás nehezíti a közlekedést még Kaposfüred és Magyaregres, valamint Mezőcsokonya és Somogysárd között is. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a járművezetőket, hogy a viharos erejű szél nagy mennyiségű havat hordott, ezért azok nehezen járhatóak. Az érintett útszakaszokat a Magyar Közútkezelő munkatársai folyamatosan tisztítják.
Hasonló körülmények uralkodnak Komárom-Esztergomban is, a viharos szél újra és újra havat hord az útra. A közútkezelő munkatársai emiatt lezárták a 8137. számú, Kömlődöt Tatával összekötő utat. A folyamatos útkarbantartás ellenére helyenként nehezen járható a 10. számú főút, a 1119. számú út Tatabánya és Esztergom között, a 8154. számú út Kocs és Bokod között, a 8135. számú út Kömlőd és Dad között, a 8127. számú út Dad és Kocs között, a 8119. számú út Tata és Környe között, valamint a 8101. számú út Tatabánya és Környe között.
Az időkép.hu információi szerint hétfőn elsősorban a Dunántúlon, majd a középső országrészben és az Északi-középhegység térségében is havazásra van kilátás, így ezeken a tájakon latyakos, csúszós, havas utakkal találkozhatunk. Többfelé élénk, kezdetben a Dunántúl nagy részén, majd északnyugaton erős lesz a szél, mely jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását, illetve főként a Bakonyban és a Fertő-tó környékén hófúvásokat eredményezhet.
Forrás: Police.hu, MTI

Kommentek

Minden második autós kártérítést kap

500 millió forintból javítják ezekben a hetekben a kátyúkat országszerte, de a Magyar Közút szerint az általuk használt anyag csak ideig-óráig jó, a tartóssága változó. Akinek megsérült az autója, jelentkezzen, jár a pénz.

Megjött az utolsó új Forma-1-es

Az új modellhez új szín is jár: a Toro Rosso által leleplezett STR12-est nem lehet majd összekeverni az elődeivel.

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. A buherálók az állampolgárok egészségével szórakoznak.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.