Felborult autók, elakadt kamionok az utakon

Többfelé okoz gondokat a hó

Szerző: Vezess levél küldés  MTI levél küldés  Katasztrófavédelem levél küldés 
Dátum: 2015.02.06. 14.15

A havazás miatt emelkedőkön elakadt kamionok, árokba csúszott és felborult személyautók mentését végzik megyeszerte folyamatosan a somogyi tűzoltók.

Frissítés (16:55):

A havas, csúszós útburkolat miatt a délutáni óráktól a 61-es számú főúton Iharosberény belterületén a Dózsa György utcában, valamint a 6607-es számú úton Lad belterületén a Szabadság térnél lévő emelkedőnél a rendőrség nem engedi továbbhaladni a tehergépjárműveket. Az egyenruhások Iharosberény irányába tartó tehergépjármű-forgalmat Vése felé visszafordítják. A 6607-es számú úton visszafordításra nincs lehetőség, a tehergépjárművek várakozásra kényszerülnek. A korlátozás a személygépjármű-forgalmat nem érinti.Frissítés (16:40):

Járművek akadtak el Pécsen a Hunyadi János utcában, az Aradi vértanúk útjától nem messze. A bejelentés szerint több személyautó mellett autóbusz és teherautó is elakadt a hóban, a járművek teljesen elfoglalják az útpályát. A helyszínre a pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották, az egységek először lezárták a helyszínt, hogy újabb autók ne jussanak bajba, majd megkezdték a járművek kiszabadítását. Több személyautót már kiszabadítottak, de még mindig több elakadt jármű van a helyszínen.

Frissítés (16:30):

Keresztbe fordult egy kamion Zala megyében, Sandnál, a 61-es főútra vezető úton. A balesetben senki sem sérült meg, azonban a jármű mozgatásához a nagykanizsai tűzoltók darujára lesz szükség.

Frissítés (16:10):

Elakadt egy autóbusz Baranya megyében, Komló-Zobákpusztánál. A jármű nem tud felkapaszkodni az emelkedőn, mert a hóréteg alatt jég fagyott az útra. A helyszínre riasztott komlói tűzoltók a közútkezelő járműveit várják a helyszínre, hogy letolják a havat, illetve felsózzák az utat. Az elakadt jármű miatt csak a fél útpálya járható.

Frissítés (15:30):

A 67-es főúton Kaposvár és Somogyaszaló között két kamion kellett kimenteni a tűzoltóknak. A Toponári úton vonórúddal próbálják
 kihúzni az elakadt autóbuszt. Ugyancsak autóbuszt kell drótkötéllel kihúzni Kaposszerdahely közelében, Zselickislakon. Szintén Somogy megyében, a 61-es főúton Pogányszentpéternél ugyancsak elakadt kamiont kell kivontatni, ebben a nagykanizsai hivatásos tűzoltók nyújtanak segítséget. Lengyeltótinál is elakadt teherjárműhöz riasztották a tűzoltókat..

Frissítés (15:10):

A 68-as főúton árokba hajtott autót drótkötél segítségével tűzoltók húzták ki. Marcali közelében Somogyzsitfánál egy nyerges vontató akadt el, és zárta el a fél útpályát. Itt is a tűzoltók segítsége kellett. Lábodnál egy árokba csúszott gépkocsit kellett a tűzoltóknak kihúzni, ezért a Mike felé vezető útszakaszt rövid időre teljesen lezárták, majd félpályán megindult a forgalom. Kaposvár határában, a Pécsi utcában elakadt autóbusznak csörlővel nyújtott segítséget a helyi tűzoltó egység, majd a buszfordulónál is biztosította a jármű biztonságos fordulását. A 67-es főúton Kaposvár és Somogyaszaló közötti szakaszára is elakadt kamionhoz kértek segítséget.

Frissítés (14:50)

Megnyitották a győri ETO Park parkolóját a Szlovéniába tartó kamionosok előtt, akik a havazás miatt nem tudnak belépni az országba, közölte az ETO Park vezetője pénteken az MTI-vel.

Rácz Józsefné elmondta, hogy mintegy negyven kamion tud várakozni az élményközpont parkolójában. Amennyiben szükséges, meleg étellel és takarókkal is segítenek a sofőröknek.

Frissítés (14:30)

A délelőtti órákban a magyar-horvát határszakaszon leállították a kamionforgalmat, a vagyis a 7.5 tonna megengedett össztömeg feletti teherjárművek az M7-es autópálya 234-es kilométerétől már nem közlekedhetnek Horvátország irányába. A teherforgalmi korlátozás feloldásáig a kijelölt parkolókban, illetve pihenőkben kell várakozni. Hasonló a helyzet a magyar-szlovén határszakaszon Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál, a teherjárművek ott sem léphetik át a határt, ott is várakozni kell.

Zalában az M7-es, az M70-es, a 86-as és a 61-es főúton is korlátozni kellett a teherforgalmat.

A havazás miatt a Baranya Megyei Védelmi Bizottság 2015. február 6-án 13 órától a megye egész területére elrendelte a 7,5 tonna össztömeg feletti járművek közúti közlekedésének korlátozását. A korlátozás az M60 számú gyorsforgalmi út és az M6 autópálya megyei szakaszát nem érinti.

Korábban:

A havazás miatt emelkedőkön elakadt kamionok, árokba csúszott és felborult személyautók mentését végzik megyeszerte folyamatosan a somogyi tűzoltók – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Somogyaszalótól háromszáz méterre egy terepjáró borult az árokba, míg Juta külterületén több nyerges vontató akadt el az emelkedőn. Marcalinál, Csurgón, Kaposváron, a töröcskei emelkedőn, valamint Bárdudvarnok és Ságvár külterületén is kamionok és teherautók sofőrjei kérték a tűzoltók segítségét.

Barcson egy tetejére borult személyautó mentéséhez riasztották a dél-somogyi város hivatásos tűzoltóit. Ebben a járműben hárman utaztak, senki sem sérült meg.

A képre kattintva galéria nyílik!

Korábban Barcs és Drávaszentes között árokba borult egy menetrend szerint közlekedő autóbusz. A balesetben két ember súlyosan, nyolc könnyebben megsérült.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek éjfélig szóló veszélyjelzése szerint Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében is lehet gyenge ónos eső. Emellett több megyében havazásra és hófúvásra figyelmeztetnek. Havazás miatt Baranya megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Baranya, Somogy és Zala megyére hófúvás miatt érvényes másodfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken arra is készülni kell, hogy a viharos szél magas hótorlaszokat emel.

Péntek éjfélig 5 centimétert meghaladó mennyiségű hó Vas, Zala, Somogy, Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyében valószínű, de Baranya megyében, illetve Somogy és Zala megye déli határán 15-20 centiméternél is több friss hó hullhat. Az említett területeken nagy mennyiségű vizes, tapadó hóra kell felkészülni.

Megteltek a zalai kamionparkolók a havazás miatt elrendelt forgalomkorlátozások miatt, a rendőrök ezért az M7-es autópályán már Somogyban pihenőhelyekre terelik a teherjárműveket. Zala megyében mintegy ezer kamionparkoló van a főbb útvonalak térségében, ezek pénteken kora délutánra mind megteltek. Több kamion az utak mentén parkol.

Délelőtt Szlovénia és Horvátország lezárta határátkelőit a havazás miatt, ezért Zalában az M7-es, az M70-es, a 86-as és a 61-es főúton is korlátozni kellett a teherforgalmat. A személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan.

Kommentek

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

16 ezer kilométeres túrára indul a Nissan Leaf

Egy e-mobilitási szervezet benevezett egy Nissan Leafet a barátságos, de kíméletlen Mongol-ralira. 16 ezer kilométert kell megtennie a villanyautónak.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

F1: Alonso jutalékot kér Buttontól

Fernando Alonso nyugodtan készül az Indy 500-ra, biztos benne, hogy a McLaren nélküle is meglesz Monacóban. Bár pontszerzési esélye lenne Monte-Carlo utcáin, Indianapolist nagyobb lehetőségnek látja.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.