A saját udvarán parkolt, mégis megbírságolták

Elvetélt a stressz miatt

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.02.01. 06.00

Összesen negyedmillió forintnyi bírságot róttak ki egy angliai családra, mert engedély nélkül parkoltak – saját házuk hátsó udvarán.

Ha létezik hatalmi harc a világ parkolási társaságai között, azt alighanem a dél-kelet angliai kisvárosban, Greenhithe-ban működő cég nyerné meg. Ők ugyanis fizető parkolónak nyilvánítottak egy zárt magánterületet, és meg is bírságolták azokat, akik oda beparkoltak.
A botrányt egy magát megnevezni nem akaró nő robbantotta ki, aki a társaságot hibáztatja azért, mert tavaly tizenkét hetesen elveszítette magzatát. “Nem tudtam aludni a stressztől, és bár az orvosok nem tudták megmondani a vetélés okát, nem tudok másra gondolni, mint hogy a bírságok miatti aggodalmak okozták azt.”

A ház, és mögötte a parkoló, benne az érintett autóval. Csak a lakóknak volt kulcsa a saját telken álló parkolóhoz, mégis megbírságolták őket.

A ház, és mögötte a parkoló, benne az érintett autóval. Csak a lakóknak volt kulcsa a saját telken álló parkolóhoz, mégis megbírságolták őket.


A házaspárnak még másfél éve, októberben tűnt fel, hogy a házuk mögötti, jogilag ahhoz tartozó területen parkolótáblákat helyeztek ki, és elkezdtek megjelenni a szélvédőjükön az egyenként 60 fontos (25 ezer Ft) bírságok. Kiderült, hogy az egyébként kizárólag a telket határoló ingatlanok tulajdonosai által használt, zárható kapuval védett magánparkoló használatát engedélykötelessé tette a helyi parkolási társaság, ám az érintett családot nem csak nem értesítették erről, de engedélyt sem adtak ki a részükre.
“Nem csak az egyre gyűlő bírságok megfizetését tagadtuk meg, hanem azt a 10 fontot (4100 Ft) sem voltunk hajlandóak kifizetni, amit az engedély ismételt kibocsátásáért követeltek.” – mondta a házaspár. A parkolási társaság már ügyvédi levelekben követelte az eddigre 600 fontra (249 000 Ft) nőtt tartozás rendezését, miközben folytatta a bírságolást; az utolsó cédulát azon a napon helyezték ki a kocsira, amikor a nővel közölte az orvosa, hogy elveszítette magzatát.
A család ekkor a rendőrséghez fordult. Ők azt mondták, nem segíthetnek, de azt tanácsolták, tegyenek panaszt zaklatás és birtokháborítás miatt. Ez meg is történt, és amint kézbesítették a cég képviselőinek a bírósági feljelentést, hirtelen abbamaradtak a bírságok.
A család azóta új házba költözött, és a nő ismét gyereket vár, ám azóta sem hallottak a parkolási társaság felől, akik a mai napig nem kértek bocsánatot a történtek miatt.

Kollégánk megúszta Budapesten a parkolási bírságot, neked is sikerülhet! Elmondjuk, hogyan! Kattints a képre!

A saját udvarán parkolt, mégis megbírságolták 1

Kommentek

  • CoIie

    1 % hír, 99% OH és társai! Olvashatatlan sz@r…

Hamilton: Undorító, amit Ricciardo csinál

Lewis Hamilton azt mondja, kizárt, hogy Daniel Ricciardóhoz hasonlóan cipőből pezsgőzzön a dobogón.

Olasz fordítás

Egy legendás név, egy legendás roadster, 170 lóerős turbómotor, vászontető, és közvetlen kormányzás. Ugye milyen jól hangzik? Kipróbáltuk az MX-5 felpaprikázott olasz testvérét.

4 évig nem takarította ki az autót, ez volt benne

Csúnya látvány, ami főleg akkor fog szíven ütni, ha kedveled az autókat.

Furcsa platós Mazda MX-5 keresi új gazdáját

Megnyújtották a Mazda MX-5-ös tengelytávját, hogy platós hordárként üzemelhessen. Most pedig éppen eladó a szokatlan mű.

Így vágnak szét egy Porsche Panamerát a tűzoltók

A présgépbe dobás helyett inkább a tűzoltóknak adták az előszériás autót, hogy gyakorolják a mentést.

Egyre népszerűbb Oroszországban a Kamaz

Az orosz gyártó 2016-ban tovább növelte piaci részesedését. A legkeresettebb modellek között szinte csak Kamaz gyártmányokat találunk.

Hajmeresztő, mire képes 1 perc alatt az új Bugatti

Nem csak felgyorsul 400 km/órás sebességre a Bugatti Chiron, hanem meg is áll majd. Mindezt egy percen belül.

F1: Bottasnak megígérték, hogy mehet a Mercedeshez

A Williams főnöknője, Claire Williams elárulta, hogy fel sem merült, hogy Valtteri Bottast ne engedjék el a Mercedeshez, tavaly ugyanis ígéretet tettek neki, ha alkalom adódik, mehet egy nagycsapathoz.

Őrült hod rod lett a pusztulásra ítélt Porsche 911-esből

Alaposan átszabták amerikai mintára ezt a Porsche 911-est, a laposabb és hiányosabb kasztniba Chevrolet V8-as motor került.

Legendás francia filmet forgatott újra a Ford

40 éves filmet forgatott újra a Ford modern formában és egy piros Mustanggal a főszerepben.

Tekerd fel a hangerőt, mert itt az 5 legszebben szóló Porsche!

Ha valaki megkérdezné, hogy melyik az 5 legkirályabbul szóló Porsche, akkor már tudni fogod a választ.

Motorháztetőre vetette magát egy félnótás gyalogos

Rávetette magát a vétlen autósra, majd felháborodott, mint akit valóban elütöttek.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.