Rémálom lesz autózni a Széll Kálmán téren

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2015.01.16. 13.00

A Széll Kálmán tér felújításának január 19-én, hétfőn kezdődő ütemében a Krisztina körút-Szilágyi Erzsébet fasor csomópontjának közlekedése nagymértékben átalakul.

A Széll Kálmán tér felújításának január 19-én, hétfőn kezdődő ütemében a Krisztina körút-Szilágyi Erzsébet fasor csomópontjának közlekedése nagymértékben átalakul. A jelenlegi Krisztina körút-Széll Kálmán tér-Szilágyi Erzsébet fasor fő csomópont helyett ideiglenesen három kisebb, jelzőlámpás alcsomópont létesül a jelenlegi fő csomóponton kívül a jelenlegi autóbusz-tároló hely területén, valamint a Széll Kálmán tér északi útpályáján.

További változások:

– A Szilágyi Erzsébet fasor felől a Margit körút felé a korábbiaknak megfelelően két sávból lehet balra kanyarodni, de a korábbitól kissé eltérő nyomvonalon.

– A Szilágyi Erzsébet fasor felől a Krisztina körút felé csak egy sávon, jelzőlámpás szabályozás nélkül, elsőbbségadás után lehet továbbhaladni.

– A Margit körút felől a Szilágyi Erzsébet fasor felé a korábbi nyomvonalon haladhat a forgalom, a Dékán utca és a Szilágyi Erzsébet fasor között az autóbuszsáv ideiglenesen megszűnik.

– A Szilágyi Erzsébet fasor elején, a városból kifelé vezető oldalon a Retek utca vonaláig csak egy sávon lehet majd haladni.

A Krisztina körút felől érkezőknek kell a legjelentősebb változásokra számítaniuk, mivel a városból kifelé vezető irányba ideiglenesen megszűnik a Krisztina körút és a Szilágyi Erzsébet fasor közötti közvetlen átvezetés. A Krisztina körút felől érkezőknek először két forgalmi sávon jobbra kell kanyarodniuk, majd utána a három, fent felsorolt ideiglenes jelzőlámpás csomóponton áthaladva érhetik el a Széll Kálmán tér északi oldalán futó útpályát, melyen keresztül eljuthatnak a Szilágyi Erzsébet fasorba. A Krisztina körút felől a Dékán utca és a Margit körút megközelíthetősége lényegében nem változik.

A Széll Kálmán tér ideiglenes forgalmi rendjét úgy alakították ki, hogy a tér forgalomáteresztő képessége érdemben ne csökkenjen. Ennek ellenére a tér felé vezető főbb útvonalakon – különösen az új közlekedési rend életbe lépésének első napjaiban – a forgalom lassulására, kisebb torlódásokra kell számítani a BKK szerint.

Olvasta, hogyan trükközött a Suzuki-gyár tulajdonosa Magyarországon?

(Forrás: BKK)

Kommentek

 • zoldfulu2000

  Nem vagyok maximalista, már az is hatalmas dolog hogy végre belekezdtek. Azért jó lenne ha valamit kitalálnának az átmenő forgalom megkönnyítésére is az átépítés során.

 • DTF

  megint csapnivaló előkészítés és kivitelezés. mi lesz majd itt… főleg úgy h építik a budai villamoshálózatot, és emiatt szintén korlátozva van a forgalom…
  árpád fejedelemről a déli fele szép lesz így…

 • Kempelen

  Te biztosan ezt is sokkal jobban előkészítetted volna DPF. A fotelben nagyon kreatív vagy.

 • DTF

  Kempi: ne legy ennyire fanatikusan kormanyparthivo :) itt is csak arrol van szo h rohadt gyorsan kakodva kell elkeszulni, kulonben ugrik az unios penz. Talan az adott cikuluson belul el kene osztani a beruhazasokat es nem mindent a vegre zsufolni ;)

 • hova

  De. kapkodni kell, mert tervezés az nincs. Veszprémben EGYMÁS MELLETT VAN KÉT KÖRFORGALOM, NAPOKKAL EZEL?TT ADTÁK ÁT. Emberek állták körbe és nevető görcsöt kaptak. Illetékes haverom Veszprém megyéből csak annyit mondott: 90 %-t az UNIO adta, valamit csinálni kellett vele!! Értem én, de ÍGY??!!

 • montsenior 10

  Nem véletlen hogy ily sokáig váratott magára //feltehetően a RÉG!! elkészült terv// kivitelezése megvalositása. Ugyanis az egyik LEGFORGALMASABB csomópont. Igaza van annak ki azt mondja FOTELB?L könnyü birálni. Mégis csökkenteni kellett volna EGYIRÁNYUSITÁSOKKAL az átmenő forgalmatPL: a VÁROSMAJOR utat a szilágyi E fasor és a krisztina krt között lehetőség szerint fokozotabban elsőrendüvé téve . Minden bizonnyal pedig mivel nagyfoku villamos pálya átrendeződés is lessz. a Krisztina krt felöl a Csaba u vonalon majd Városmajor u Szilágyi E fasor lehetne a vélirányos forgalom

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

F1: Teljes valójában itt az új Williams

A Williams-csapat másodszor is leleplezte 2017-es autóját, ezúttal számítógépes grafika helyett már a valódi autóról készült fotókat nézhetjük.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

Három hengerrel támad az új Ford Fiesta ST

1,5 literes háromhengeres turbómotorral érkezik a hothatchek közé a Ford Fiesta legsportosabb változata, az ST.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.