146 ezer forintos kötelező egy Swiftre

A 25 év alattiak nem váltottak a kampányban

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.12.02. 15.00

Elmaradt a tömeges vándorlás a biztosítók közt, az árak is felfelé mozdultak az idei kötelezőkampányban.

Elmaradt a tömeges vándorlás a biztosítók között, az árak is felfelé mozdultak az idei kötelezőkampányban. A PBA biztosítási alkusz szerint az ajánlatokban az 50-80 százalékos drágulás sem volt elképzelhetetlen, az átlagos díjnövekedés 10 és 15 százalék között szóródott. Az átlagdíj 11-12 ezer forint körül alakult.
 
A PBA szerint a férfiak voltak többségben azok közül, akik a váltás mellett döntöttek az elmúlt egy hónapban, az átkötők közel 70 százaléka közülük került ki. A nőknél a váltási arány 16, a cégeknél 4 százalékos volt. A másik biztosítóhoz szerződők között az életkort tekintve a 35-44 évesek voltak az élen, őket az 55-64 évesek, illetve a 45-54 évesek követték. A legfiatalabbakat, az első autójukba ülő 25 év alattiakat egyáltalán nem foglalkoztatta a váltás.

A kötelezőváltás leginkább a közepes méretű autókat érintette. Az 1300-1600 köbcentis kocsik közül szinte minden második új biztosítónál kezdi a következő évet. A kisautók tulajdonosai már sokkal kevésbé voltak aktívak, az 1300 köbcenti alatti autók negyedére kötöttek új kötelezőt.

Ezt a tendenciát az autómárkák is lekövették: a legtöbb átkötő a Suzuki-, Opel- és Volkswagen-tulajdonosok táborából került ki. Ezen belül is főleg a Suzuki Swiftet, Opel Astrát és Volkswagen Golfot vezető emberek váltottak. Az elmúlt egy hónapban a PBA-nál a legalacsonyabb éves díj 2490 forinton köttetett, ezt az összeget egy 1981-es Citroën 2CV tulajdonosának kell a jövő évtől megfizetnie. A legmagasabb köteleződíjat egy 2008-ban gyártott Suzuki Swift gazdája fizeti, akinek a kötelezőjét 146 ezer forintban állapította meg az új biztosítója.

Kommentek

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

Eladja a Ducatit az Audi?

A hírek szerint a Volkswagen-csoport megkezdte az olasz sportmotor-márka eladásának előkészítését. A Ducati Ferdinand Piëch szíve csücske volt.

Kémfelvételen a Škoda Yeti utódja

Karoq néven érkezik egy hónap múlva a második generációs kompakt Škoda SUV. Csehországban lefilmezték egy prototípusát.

Nem működik a Toyota stratégiája

A világ minden részén népszerűek a plug-in hibridek – mindenütt, kivéve Kínát. Az ázsiai ország miatt a Toyota kénytelen lesz újragondolni stratégiáját.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

F1: Túl kicsi a rajtszám? Nem indulhat az autó!

A Nemzetközi Automobil Szövetség megszigorította a rajtszámok és versenyzői nevek megjelenítésére vonatkozó előírásait, a Spanyol Nagydíjtól elvileg képesek lehetünk messzebbről azonosítani a pilótákat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.