Örül a Föld, ha telekocsival jársz

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.11.27. 13.00

Környezettanulmánnyal igazolta az AutoHop telekocsiközösség a közösségi autózás környezeti és társadalmi hasznosságát.

Környezettanulmánnyal igazolta az AutoHop telekocsiközösség a közösségi autózás környezeti és társadalmi hasznosságát. A szénlábnyom az emberi tevékenység környezetre gyakorolt hatásának egyik mértéke, segítségével mérhetővé válik, hogy mennyiben járulunk hozzá a globális felmelegedéshez.

Szépen beállított illusztrációs fotónk azt mutatja, hogy a melóstól az irodistáig mindenki használhatja a telekocsit


Az AutoHop magyarországi viszonyokat alapul vevő számításai alapján egy olyan hazai háztartás, amelynek tagjai egy év alatt megtett utazások felében telekocsi szolgáltatást vesznek igénybe és nem egyedül autóznak, 14 százalékkal kevesebb káros gázt bocsát ki, mint egy átlagos magyar háztartás. Számszerűsítve: az utazás megosztása egy tonna szén-dioxid-kibocsátással megegyező mértékű csökkenést eredményez személyenként évente, vagyis ennyivel kevesebb  klímaváltozásért felelős üvegházhatású gáz jut a légkörbe.

A telekocsizással részben helyettesíthető az egyéni gépkocsi-használat, csökkenthető a saját tulajdonú járművek száma, s ezáltal a szükséges parkolóhelyek száma és a közlekedési dugók kialakulásának valószínűsége is csökken. A négy országban (Magyarország, Románia, Szerbia, Horvátország) jelen lévő, 210 ezer feletti tagot számláló telekocsiközösség tagjai a mai napig összesen 78 millió kilométert osztottak meg. 

Kommentek

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

F1: Elcsábítják a Mercedes nagyágyúját?

Brit sajtóértesülések szerint fennáll a lehetősége, hogy a Mercedes technikai főnöke, Paddy Lowe az egyik rivális csapathoz igazoljon.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

F1: Rosberg ennyi milliárdról mondott le önként

Nico Rosberg nagyon sok pénzről mondott le önként és dalolva a visszavonulással.

F1: A Williams hibákat vár az újonctól

A Williamsnél fel vannak készülve rá, hogy a jövőre bemutatkozó 18 éves versenyzőjük, Lance Stroll bukdácsol majd a Forma-1-ben.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Ennyivel lesz gyorsabb az F1 jövőre

Valtteri Bottas, a Williams pilótája szerint a 2017-es autókkal kettő-öt másodperccel javulhatnak a köridők az idei szezonhoz képest. Max Verstappen nagyobb fizikai megterhelést vár.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.