Magyarok a legjobb Peugeot-szakemberek (x)

Párizsban nyerték meg a világbajnokságot

Szerző: Promóció levél küldés 
Dátum: 2014.11.20. 00.00

Magyarok nyertek a Peugeot Műszaki Tanácsadói világbajnokságán. 56 ország indult a versenyen. Hat autót kellett megjavítani.

Magyar siker született a negyedik alkalommal megrendezett Peugeot Műszaki Tanácsadói világbajnokságon, melyet október végén, a márka párizsi oktatóközpontjában rendeztek meg. A másfél napos gyakorlati döntőben hat ország képviseltette magát, a négyfős magyar csapat 56 ország, közel 5000 technikusa közül végzett az élen.


Minden második évben rendez a PSA nemzetközi versenyt a Peugeot műszaki tanácsadóinak, – a másik évben a Citroen dolgozói versengnek -, idén immáron negyedik alkalommal mérték össze a tudásukat a francia márka képviselői a Peugeot Műszaki Tanácsadók Világbajnokságán. Hazánk 2014-ben vett részt először a világ összes Peugeot technikusainak szóló megmérettetésen, ahol az itthoninál jócskán nagyobb szervizhálózatokkal nézhettek szembe a magyar szerelők. Összehasonlításként: Franciaországban 1616, Németországban 767, Oroszországban 84 márkaszervizből válogathattak az after sales vezetők, míg Magyarországon 38 márkakereskedésnyi volt a merítés.

A világverseny két fordulóból állt: az első körből a négyfős csapatok online teszt útján kerülhettek a döntőbe. Összesen 56 ország, közel 5000 szerelője szállt versenybe. A magyar csapatot Katona József, a székesfehérvári Fábián Kft., Kain Dénes, a budapesti Gablini M3, Tóth János, a gyöngyösi Autós Mobil Kft., valamint Tóth József, a fővárosi Fábián Kft. műszaki tanácsadói alkották. Az erős mezőnyből mindössze hat válogatott juthatott a párizsi fináléba: nagy meglepetésre Németország, Izrael, Románia, Oroszország és a Közel-Kelet egyesített csapata mellett a magyar négyes teljesítette legjobban ezt a kört.


A Peugeot oktatói központjában rendezett versenyen már gyakorlati feladatok várták a csapatokat: hat problémás autót kellett a hat csapatnak forgószínpad szerűen szemügyre vennie. A feladat egyszerű volt: amellett, hogy azonosítani kellett a problémákat, adott idő alatt meg is kellett javítani azokat. A szakmai zsűri azonban nem csak a munkavégzést ellenőrizte, hanem azt is pontozta, hogy a csapatok mennyire dolgoztak egységesen, mennyire tartották be a munkafolyamatok lépéseit s az előírásokat.

A másfél napos megmérettetésen végül magyar siker született, a hazai válogatott jelentős piaci volumennel rendelkező országokat utasított maga mögé. “Műszaki tanácsadóink a márkaszerviz hálózatunk legmagasabban kvalifikált szakemberei, nagy figyelmet fordítunk az ő képzésükre. Naprakészségüket különböző módon mérjük: egyrészt jó visszajelzést adnak az országhatáron belül, évente szervezett műszaki tanácsadói versenyek, másrészt pedig, mivel napi kapcsolatban vagyunk velük, így pontosan képben vagyunk azzal is, hogy melyikük szakmaisága, lojalitása, tudása emelkedik ki a hálózatból” – számolt be a válogatás elveiről Mészáros Tamás, a PSA Peugeot Citroen műszaki tanácsadója.

“Miután összeállt a csapat, kezdődött a felkészülési időszak, amely során először az elméleti részre, majd azt követően a gyakorlati feladatokra készítettük fel a kollégákat” – tette hozzá Mészáros Tamás. A műszaki tanácsadó még azt is elmondta, hogy véleménye szerint hasznos napokat töltöttek el Párizsban, ahol ismét megerősítést nyert a Peugeot magyar szervizhálózatának felkészültsége.

A Peugeot Műszaki Tanácsadók Világbajnokságának végeredménye:
1. Magyarország
2. Közel-Kelet válogatottja
3. Izrael
4. Románia
5. Oroszország
6. Németország

A Peugeot az igényességet, az eleganciát és az érzelmet ötvözi a világ 160 országában, ahol több mint 10.000 értékesítési és szervizponton keresztül érhető el. 2013-ban a márka 1.553.000 járművet értékesített világszerte, növelte eladásait a világ nagy, fejlődő piacainak többségén, és tovább haladt a modellek exkluzivitásának növelése útján. Az emblematikus 208 GTI és XY modelleken kívül a PEUGEOT bevezette az új 2008 városi crossovert, és az új PEUGEOT 308 modell megjelenésével gyökeresen megújította kínálatát a C szegmensben. A termékek és a szolgáltatások magas színvonala, a modellek formatervének kifinomultsága, a részletek iránti gondosság és a vezetés élménye együtt teremtik meg a PEUGEOT modellektől elválaszthatatlan érzelmet. A márka, amely világszerte több mint 60 millió járművet értékesített, 125 éve ezekre az értékekre alapozza elkötelezettségét.

További információk!

Kommentek

F1: Az FIA üzent a csapatoknak, érik a botrány

A Nemzetközi Automobil Szövetség megüzente a Forma-1-es csapatoknak, hogy a vitatott futóműkonstrukciók megváltoztatására kényszerítheti őket.

Kipróbáltuk a világ legcsúnyább autóját

A csúnyaautó-válogatások örök dobogósa, legendás autóipari kudarc, túl hamar jött zseniális koncepció, tákolt borzalom, a világ leghíresebb kémiatanár-droggyárosának ikonikus járműve: hölgyeim és uraim, íme, egy igazi, ráadásul Magyarországon futó Pontiac Aztek!

F1: Videón, ahogy rögtön kicsúszott az újonc

Lance Strollt nem törte össze, hogy az első tesztnapján rögtön hibázott a Williamsszel. Elveszett egy egész nap.

Ha Ferrariba ülsz, soha ne indulj el így

Van, akiknek úgy hozta a sors, hogy egy Ferrari vezetőülésében találta magát, és van, akinek ez a feladat meghaladja a vezetői képességeit. Ha ez a két körülmény adott, akkor születnek ilyen videók.

Újabb női tesztpilóta a Forma-1-ben

A svájci Sauber-csapat a kolumbiai GP3-versenyzőnőt, Tatiana Calderont igazolta fejlesztőpilótaként.

F1: Nézd meg mozgásban az összes idei autót!

Hétfőn elkezdődött az előszezoni tesztelés Barcelonában, az összes F1 csapat 2017-es autója bemutatkozott már pályán.

F1: Folytatódik a McLaren vergődése

A második barcelonai tesztnap délelőttje is a Mercedesé volt, miközben több csapat autója is a garázsban vesztegelt. A McLarennél megint motort kellett cserélni.

F1: A Ferrari megtanult hallgatni, máris támadják miatta

Olaszországban nem vették jó néven, hogy a Ferrari az idei előszezonban hallgatásba burkolózik.

F1: 2025-ig marad az Orosz Nagydíj

Az Orosz Nagydíj szervezői szerződést hosszabbítottak, 2025-ig biztosan marad Szocsiban a Forma-1. Éjszakai futam is lehet.

Nagy változás jön egy Budapestet érintő viszonylaton

Másfél év után végleg kivonul a Lux Express busztársaság a közép-európai térségből. Csak a Varsót a Baltikummal összekötő járatok maradnak meg. Megszűnik a Budapest-Krakkó-Varsó buszjárat is.

F1: A Red Bull-főnök beszólt a McLarennek

A Red Bull csapatfőnökének nagyon nem tetszenek az idén újra megjelent cápauszonyok, mindent megtesz majd, hogy a jövő évre eltűnjenek. Valami más is bántja Christian Horner szemét.

Kompakt terepkupé a Mitsubishitől

Kompakt szabadidőjárművel erősíti kínálatát a Mitsubishi. Az ASX mellé, nem helyette érkezik a divatcentrikus crossover.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.