Büntetik az autósokat, kedvezmények tűnnek el

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.11.03. 10.10

Megszűnő kedvezmények, visszatérő pótdíjak, és 10-15 százalékos díjemelkedés jellemzi az egy hónapig tartó kötelezőkampányt.

Megszűnő kedvezmények, visszatérő pótdíjak, és 10-15 százalékos díjemelkedés jellemzi az egy hónapig tartó kötelezőkampányt. A biztosítók nem bírják tovább az alacsony díjak miatti milliárdos veszteségeket, így az emelés elkerülhetetlen ? áll a Biztosítás.hu közleményében.


Az általános díjemelési hullám miatt minden autósnak érdemes lesz ellenőriznie kötelező biztosítási díjait az idei kötelezőkampányban, bár így sem mindenki tudja majd elkerülni díjának emelkedését (még kármentesség esetén sem). A vasárnap hajnalban megjelent 2015-ös tarifák alapján 10-15, de helyenként 20 százalékos díjemelkedés is valószínűsíthető.

Egy, még februárban elfogadott rendelet alapján ráadásul visszatér a biztosítóknak korábban tiltott “károkozói pótdíj”, amely a károkozó autósoknak dupla, esetleg tripla díjat is jelenthet. Eközben több biztosító is kivezeti az eddigi legnépszerűbb kedvezményt, amely a gyermekes autósok tömegeinek jelentett kedvezőbb díjat. Akadnak ezen felül extrém drága emelések is, például a fuvarozók körében.

A 2013-as üzleti évben a hazai biztosítók összesen hatmilliárd forintot buktak a kötelező biztosításon. A veszteség okai között a külföldön dolgozó magyarok növekvő nemzetközi kárai, a hazai üzemanyag-használat (a válság csökkenésével ellentétesen mozgó) emelkedése, valamint ebből fakadóan az utakon közlekedő egyre több jármű és emelkedő kárgyakoriságuk éppúgy közrejátszanak a díjemelésben, mint a rendkívül alacsony díjak, amelyekből egyszerűen már nem lehet finanszírozni az ágazatot.

A korábbi években megszokott újabb és újabb kedvezményeknek is vége szakad idén. Nincs említésre méltó új kedvezmény, ha leszámítjuk a szerződések együttkötési kedvezményét, amit akkor kapunk, ha három vagy négy biztosítást (lakás, casco, kötelező és életbiztosítást) kötünk egyszerre. Helyette van a legtöbbeket érintő díjemelkedés, illetve egyes biztosítóknál 400 százalékos pótdíj a taxikra, 8 milliós ajánlott éves díj egy teherautóra, vagy “tízezer százalékos pótdíj” egy nemzetközi fuvarozóra.

Kommentek

Hamilton: Undorító, amit Ricciardo csinál

Lewis Hamilton azt mondja, kizárt, hogy Daniel Ricciardóhoz hasonlóan cipőből pezsgőzzön a dobogón.

Olasz fordítás

Egy legendás név, egy legendás roadster, 170 lóerős turbómotor, vászontető, és közvetlen kormányzás. Ugye milyen jól hangzik? Kipróbáltuk az MX-5 felpaprikázott olasz testvérét.

4 évig nem takarította ki az autót, ez volt benne

Csúnya látvány, ami főleg akkor fog szíven ütni, ha kedveled az autókat.

Így vágnak szét egy Porsche Panamerát a tűzoltók

A présgépbe dobás helyett inkább a tűzoltóknak adták az előszériás autót, hogy gyakorolják a mentést.

Egyre népszerűbb Oroszországban a Kamaz

Az orosz gyártó 2016-ban tovább növelte piaci részesedését. A legkeresettebb modellek között szinte csak Kamaz gyártmányokat találunk.

Hajmeresztő, mire képes 1 perc alatt az új Bugatti

Nem csak felgyorsul 400 km/órás sebességre a Bugatti Chiron, hanem meg is áll majd. Mindezt egy percen belül.

F1: Bottasnak megígérték, hogy mehet a Mercedeshez

A Williams főnöknője, Claire Williams elárulta, hogy fel sem merült, hogy Valtteri Bottast ne engedjék el a Mercedeshez, tavaly ugyanis ígéretet tettek neki, ha alkalom adódik, mehet egy nagycsapathoz.

Őrült hod rod lett a pusztulásra ítélt Porsche 911-esből

Alaposan átszabták amerikai mintára ezt a Porsche 911-est, a laposabb és hiányosabb kasztniba Chevrolet V8-as motor került.

Legendás francia filmet forgatott újra a Ford

40 éves filmet forgatott újra a Ford modern formában és egy piros Mustanggal a főszerepben.

Tekerd fel a hangerőt, mert itt az 5 legszebben szóló Porsche!

Ha valaki megkérdezné, hogy melyik az 5 legkirályabbul szóló Porsche, akkor már tudni fogod a választ.

Motorháztetőre vetette magát egy félnótás gyalogos

Rávetette magát a vétlen autósra, majd felháborodott, mint akit valóban elütöttek.

Milliárdokat ér ez a közel 70 éves Ferrari

Marco Dallorso volt az első tulajdonosa ennek a Ferrari 166 MM-nek és nem tétlenkedett, folyamatosan versenyeken szerepeltette az autót. Kész csoda, hogy megmaradt az utókornak.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.