Panasz a legnépszerűbb autós műsor ellen

Szerző: Vezess levél küldés  MTI levél küldés 
Dátum: 2014.10.23. 10.00

Panaszt emelt az argentin nagykövet a BBC-nél a Top Gear műsorvezetője ellen. Argentínában forgattak és állítólag az ott zajlott korábbi háborúra utaltak autójukkal.

Panaszt emelt Argentína londoni nagykövete a BBC-nél a Top Gear című autós műsor házigazdája ellen. A diplomata bocsánatkérést követelt a brit műsorszolgáltatótól a magazin egy epizódját Argentínában forgató Jeremy Clarkson “provokatív és bántó viselkedése” miatt.

Október elején Clarkson a Top Gear forgatócsoportjával rendőri kíséret mellett menekülni kényszerült Argentínából, miután helyiek kövekkel dobálták meg őket, mert egyik gépkocsijuk rendszámtáblája a falklandi háborúra utalt.

A műsorvezető 1991-es Porsche 928GT coupéjának H982 FKL rendszáma bőszítette fel az argentin veteránokat. Nagy-Britannia 1982-ben vívott háborút Argentínával a dél-amerikai ország partjai közelében fekvő, brit fennhatóság alatt álló Falkland-szigetekért, amelyeket az argentin hadsereg elfoglalt. A háborúnak több száz halálos áldozata volt.

A forgatócsoport tagjai drága, megsérült autóikat – a Porsche mellett egy Ford Mustangot és egy Lotust – hátrahagyva Chilébe távoztak. Clarkson a kövekkel rájuk támadó több száz fős tiltakozó tömegre emlékezve arról beszélt, hogy “ez volt a legfélelmetesebb dolog”, ami valaha történt vele.
   

Csak véletlen a hasonlóság? 1982 Falkland vs. 982 FKL

A BBC kitart amellett, hogy a rendszámtábla hasonlósága merő véletlen, Clarkson pedig azt állítja, hogy az argentin tisztviselők politikai okokból hergelték ellenük a tömeget, mert el akarták távolítani őket az országból.
   
A londoni argentin nagykövet, Alicia Castro, aki hétfőn járt a BBC-nél, Clarkson “provokatív viselkedése és az argentin kormánnyal, valamint az argentin néppel szembeni támadó megjegyzései” miatt követelt bocsánatkérést.
   
A nagykövet emellett sajnálkozását fejezte ki Clarkson “teljesen hamis vádaskodása” miatt az Argentínában állítólag a brit állampolgárokkal szemben tapasztalható neheztelésről.
   
A BBC közölte, hogy a panaszok esetében szokásos eljárást folytatja le az ügyben.

Így nézett aki a másik autó, egy Lotus a kőtámadás után


A Top Gear a brit közszolgálati televízió egyik legnépszerűbb műsora, több mint kétszáz országban és térségben sugározzák. Egyértelműen a világ legnépszerűbb autós műsora.

A magazin és 54 éves szabad szájú házigazdája miatt azonban korábban már tartania kellett a hátát a BBC-nek. 2011-ben a csatorna Mexikótól kért bocsánatot, mert Clarkson és műsorvezető társai a mexikóiakat lustának és ostobának festették le. Idén pedig azért kért elnézést Clarkson, mert egy műsor forgatásán állítólag rasszista kifejezést használt.

A műsorban egy magyar Lada is szerepelt már. Annak történetét a Vezess.hu is feldolgozta, kattints a képre és olvasd el!
Panasz a legnépszerűbb autós műsor ellen 1

Kommentek

  • zoldfulu2000

    ó bakker, MTI…
    Drága?Ez egy 928as (a jelenleg legolcsóbb, egyben legjobb ár értékarányú old timer porsche), meg egy Lotus ami ugyan drágább, de az is valahol egy új Astra árában van.

    Szóval legközelebb, kicsit több hozzáértés, és kevesebb “távolságtartás”. Vagy inkább utánanézni minden MTI cikk hátterének…

Magyarországon épít szupertöltőt a Tesla

Nagyszabású töltőinfrastruktúra-fejlesztést jelentett be a Tesla. Az akciónak van hazai vonatkozása is.

Teniszpályára skiccelték fel a luxuskombit

Wimbledon makulátlan gyepébe nem vandálok, hanem maguk a pályagondozók rajzolták bele a Jaguar XF Sportbrake prémium kombi körvonalait.

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

Városban száguldozó kretének rontják a BMW-sek jó hírét

Az ilyen videók miatt romlik a bajor márka tulajdonosainak megítélése, mert ez már nem a használja-e az indexet szint. Ez közveszélyes szórakozás.

F1: Szocsiban talán már célba ér Alonso

A Honda a hétvégén következő Orosz Nagydíjra megbízhatósági javításokat visz, a múlt heti teszt után bizakodnak a McLarennél.

Felhők közé emel a magyar Trabant motor, és ez nem vicc

Magyarországon az épülő szocializmus találkozása a repülési vággyal érdekes szerkezeteket szült, a felhők közé vágyóknak köszönhetünk egy különleges Trabant motort, ami képes volt embereket égbe emelni.

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

SMS-ben rúgta ki munkásait az államosított gyár

Miután a General Motors venezuelai üzemére rátette a kezét a helyi kormány, a cég írásos üzenetben közölte alkalmazottaival: átutalták a végkielégítésüket, vehetik a kalapjukat.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

Százezerszer büntették meg az autósokat

Közel kétmilliárd forintot kellett fizetniük tavaly az autósoknak a fővárosi közterület-felügyelők intézkedései után. Olyan 70 ezer helyszíni bírságot róttak ki rájuk, bő 36 ezer alkalommal szereltek fel kerékbilincset, és közel 4600 autó elszállítását kezdeményezték.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.