Eltakarítják a roncsautókat a pesti utcákról

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.10.09. 08.30

Nyolcvan-kilencven üzemképtelen autó elszállítására adott le eddig megrendelést a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, november végéig szállítják el őket.

Nyolcvan-kilencven üzemképtelen autó elszállítására adott le eddig megrendelést a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), november végéig szállítják el őket a telephelyükre. A cél az, hogy több parkolóhely legyen a városban.

Negyvenötöt már elszállítottak a szeptember elején megtalált “roncsautók” közül. Nyolcvan-kilencven autóra adták le a szállítási megrendelést, ezeket november közepéig-végéig elszállítják. A FÖRI naponta négy-hat autót tud elszállíttatni közreműködő cégek segítségével, a kerületi közterület-felügyeletek többnyire kevesebbet.

Szeptember végéig csaknem négyszáz ilyen autót találtak, az elmúlt napokban egyre több bejelentés érkezett a lakosságtól is. Ezt a négyszáz gépjárművet – ha a tulajdonosok nem távolítják el maguktól a közterületről – várhatóan a jövő év márciusáig szállíthatják el, de a FÖRI csak a főváros tulajdonában álló közterületekről vitetheti el az érintett autókat, a kerületi közterületeken az adott kerület közterület-felügyelete illetékes.     

Közterületen nem parkolhat olyan gépjármű, amelynek nincs forgalmi rendszáma, vagy nem érvényes a műszaki engedélye. A feltűnően rossz állapotú, például súlyos közlekedési balesetben tönkrement járműveket is elszállítják, mert ezek közúti forgalomban nem vehetnek részt. Ha a közterület-felügyelet munkatársa megállapítja, hogy egy jármű üzemképtelen, jegyzőkönyv készül, felvétele után harminc nappal kezdhetik meg a szállítást, ami kiderül a jármű szélvédőjére helyezett értesítésből is.

Az üzemképtelen gépjárművek elszállítása nem kötelezettség, hanem lehetőség, de a FÖRI azért kíván élni vele, mert amellett, hogy a parkolóhelyek felszabadítása “társadalmilag hasznos cél”, a szabálytalanul parkolók számát is csökkenthetik. Az elszállított gépjárművek őrzött telephelyre kerülnek. Erről a tulajdonos kap egy értesítést, majd ha arra sem reagál, még egyet. Hat hónap után értékesíthetők a gépjárművek. Ha nem jelentkezik vásárló, regisztrált hulladékbontóknál megsemmisítik az autókat.

A FÖRI továbbra is kéri a lakosságot, hogy ha a környéken elhagyatott, feltűnően rossz állapotú, lejárt műszaki érvényességgel rendelkező, hatósági engedély – forgalmi rendszám – nélküli gépjárművet látnak, jelezzék a Fővárosi Ügyeleti és Információs Központnak a (+36-1) 301-7500-as telefonszámon, illetve írásban az ugyelet@fori.hu e-mail-címen.

Kommentek

Hamilton: Undorító, amit Ricciardo csinál

Lewis Hamilton azt mondja, kizárt, hogy Daniel Ricciardóhoz hasonlóan cipőből pezsgőzzön a dobogón.

Olasz fordítás

Egy legendás név, egy legendás roadster, 170 lóerős turbómotor, vászontető, és közvetlen kormányzás. Ugye milyen jól hangzik? Kipróbáltuk az MX-5 felpaprikázott olasz testvérét.

4 évig nem takarította ki az autót, ez volt benne

Csúnya látvány, ami főleg akkor fog szíven ütni, ha kedveled az autókat.

Furcsa platós Mazda MX-5 keresi új gazdáját

Megnyújtották a Mazda MX-5-ös tengelytávját, hogy platós hordárként üzemelhessen. Most pedig éppen eladó a szokatlan mű.

Így vágnak szét egy Porsche Panamerát a tűzoltók

A présgépbe dobás helyett inkább a tűzoltóknak adták az előszériás autót, hogy gyakorolják a mentést.

Egyre népszerűbb Oroszországban a Kamaz

Az orosz gyártó 2016-ban tovább növelte piaci részesedését. A legkeresettebb modellek között szinte csak Kamaz gyártmányokat találunk.

Hajmeresztő, mire képes 1 perc alatt az új Bugatti

Nem csak felgyorsul 400 km/órás sebességre a Bugatti Chiron, hanem meg is áll majd. Mindezt egy percen belül.

F1: Bottasnak megígérték, hogy mehet a Mercedeshez

A Williams főnöknője, Claire Williams elárulta, hogy fel sem merült, hogy Valtteri Bottast ne engedjék el a Mercedeshez, tavaly ugyanis ígéretet tettek neki, ha alkalom adódik, mehet egy nagycsapathoz.

Őrült hod rod lett a pusztulásra ítélt Porsche 911-esből

Alaposan átszabták amerikai mintára ezt a Porsche 911-est, a laposabb és hiányosabb kasztniba Chevrolet V8-as motor került.

Legendás francia filmet forgatott újra a Ford

40 éves filmet forgatott újra a Ford modern formában és egy piros Mustanggal a főszerepben.

Tekerd fel a hangerőt, mert itt az 5 legszebben szóló Porsche!

Ha valaki megkérdezné, hogy melyik az 5 legkirályabbul szóló Porsche, akkor már tudni fogod a választ.

Motorháztetőre vetette magát egy félnótás gyalogos

Rávetette magát a vétlen autósra, majd felháborodott, mint akit valóban elütöttek.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.