Halott apjára kente a gyorshajtásokat

Bemutatott a kamerának

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2014.09.06. 06.00

Minden idők talán legpofátlanabb gyorshajtóját négy hónap börtönre ítélték. Nem a tempó volt kirívóan nagy, hanem a pimaszsága.

Ezer és egy oka lehet annak, ha valaki gyorsabban hajt a megengedettnél. A rendőrt hivatalból egyik sem fogja érdekelni, de ha emberileg elfogadható az indok, legalább a családod, munkaadód, vagy egy esetleges bíróság nem ítél el azért, amit tettél. Vannak aztán azok, akik érzik, hogy megbuktak, de adnak egy esélyt a sorsnak, és a lehető leghülyébb kifogásokat hozzák, az olvasási zavartól a sürgető pisilésen át a gázpedált lenyomó kutyusig. És végül vannak azok a notórius gyorshajtók, akik nem csak sportot űznek a szabályok áthágásából, mások veszélyeztetéséből, de egyfajta dacos büszkeséggel teszik ezt, és még rátesznek egy-egy lapáttal, egészen addig, amíg el nem buknak. 

A vezess.hu hasábjain írtunk már arcátlan gyorshajtókról, a 48 éves, ciprusi származású Vasille Georgiou ügye azonban mindent visz, pedig viszonylag szerény tempóval autózott. 
A férfit először 2005-ben fotózták le, amint közel 170 km/órával hajtott egy 110-es útszakaszon (ahol egyébként azóta a rengeteg baleset miatt ma már csak 80 km/óra a megengedett maximum). Ekkor az autó üzemben tartójaként azt vallotta, édesapja, a Cipruson élő Stavros Georgiou vezetett. Külföldi állampolgárként ellene nem indíthattak eljárást, így az ügyet ejtették. 
Vasille Georgiou azonban vérszemet kapott, és a következő hét évben további két alkalommal kente édesapjára a gyorshajtásokat – egyszer 50 helyett 75-tel, egyszer egy 65-ös korlátozás mellett 95 km/órával autózott. A férfi annyira biztos volt abban, hogy az általa kifundált rendszer működik, hogy legutóbb, 2012 januárjában még be is mutatott a sebességmérő kamerának. 
Halott apjára kente a gyorshajtásokat 1
Ez azonban hiba volt, az ügyében eljáró rendőr ugyanis vizsgálódni kezdett, és kiderítette, hogy az öreg valójában már 2008-ban elhunyt, és a kiküldött leveleket özvegye írta alá a nevében. 
A férfi még a bíróság előtt sem adott alább pimaszságából: elismerte, hogy két alkalommal megpróbálta megtéveszteni a hatóságokat, ám azt kérte, a harmadiktól tekintsenek el. Ez nem jött össze: négy hónapra rács mögé küldték, és további nyolc hónapra eltiltották az autóvezetéstől.

Kommentek

  • fufe

    Addig jár a korsó a kútra, …

Megjött az utolsó új Forma-1-es

Az új modellhez új szín is jár: a Toro Rosso által leleplezett STR12-est nem lehet majd összekeverni az elődeivel.

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. A buherálók az állampolgárok egészségével szórakoznak.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.