Vége az autósok rosszindulatú sarcolásának

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.09.01. 08.50

Augusztus közepétől, ha jóhiszeműen más zónában indítanak mobilparkolást az autósok, mint amelyben állnak, már nem büntetik meg őket.

Augusztus közepétől, ha jóhiszeműen más zónában indítanak mobilparkolást az autósok, mint amelyben állnak, már nem büntetik meg őket – írja a Népszabadság. A Vezess.hu is többször írt arról, hogy több olyan hely van Budapesten, ahol az út két oldala különböző kerületekhez vagy másik parkolótársasághoz tartozik, de egy útkereszteződés, utcasarok esetében is előfordul ugyanez.


Még csak figyelmetlennek sem kell lenni – elég a helyismeret hiánya – ahhoz, hogy az ember a kocsitól rossz irányba induljon el, ne azt a parkolóórát találja meg, amelyik a számára megfelelő utcaszakaszhoz tartozik. Ha az ember nem figyelt, sokszor a jegyvásárlása ellenére is öt-hatezer forintos büntetést kapott.

Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója szerint az augusztus 15-én hatályba lépett parkolást szabályozó rendelet szerint a zónahatároknál meghatározott türelmi távolságon belül a különböző társaságok ellenőrei akkor is látják eszközeiken az autós elindított parkolását, ha azt a szomszéd kerület zónájában tette. A rendelet pedig lehetőséget ad arra, hogy ilyenkor ne bírságoljanak.

A Népszabadság arról is ír, hogy az állami cég a privát parkolóházak, a plázák garázsait is a rendszerbe integrálná az állami cég. Veres Mihály szerint a garázs- és parkolótulajdonosoknak jó, ha ügyfeleik mobillal tudnak fizetni a szolgáltatásokért, nekik pedig jó bevételi lehetőséget jelentenek a magáncégek.

Kommentek

  • joolapukkii

    A Népszabadság arról is ír, hogy az állami cég a privát parkolóházak, a plázák garázsait is a rendszerbe integrálná az állami cég.

    Szép mondat…

  • Kempelen

    Végre valami elmozdulás erről a gyalázatos holtpontról.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.