Vigyázz, gyerekek az utakon

Szerző: Horváth Zsolt levél küldés 
Dátum: 2014.08.31. 10.45

Szeptember 1-jén megkezdődik a tanév, a nyári időszakhoz képest ismét több gyermekkel találkozunk az utakon. Fokozódik a balesetveszély.

Szeptember 1-jén, hétfőn megkezdődik az új tanév, amellyel párhuzamosan a gyerekeket érintő közlekedési balesetek esélyes is fokozódik.

Vigyázz, gyerekek az utakon 1
A balesetek elkerülése érdekében érdemes felkészíteni a gyerekeket a közúti közlekedés szabályaira, valamint veszélyeire. Célszerű olyan útvonalat választani, ahol minimális a kockázata a baleseteknek. Ha a szülők tehetik, kísérjék el a kisebbeket az első napokban az iskolába, érdemes átbeszélni az útközben felmerülő közlekedési szabályokat.

Beszélgessenek gyermekükkel arról is, hogy mire kell odafigyelni – reggel, szürkületkor, esőben, sötétedés után-, hol és hogyan szabad áthaladni az úttesten. Tudatosan készítsék fel őket, milyen veszélyek, nehézségek adódhatnak a közlekedés során.

Lehetőleg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, ennek hiányában a legbiztonságosabb helyen közelítsék meg az iskolát. Sok baleset adódik abból, hogy a gyerekek álló járművek mögül kellő körültekintés nélkül próbálnak áthaladni az úttesten, erre is hívjuk fel a figyelmet.

Vigyázz, gyerekek az utakon 2
Elsődleges, hogy időben induljanak el az iskolába, hogy ne kelljen rohanni, ez az autósokra is vonatkozik, mert ha késésben vannak feszülten, idegesen közlekednek, a fokozott stressz nagyobb baleseti kockázatot jelent.

Igen fontos, hogy mutassunk példát gyerekeinknek a szabályos viselkedésről, hogy így tanulják meg a közlekedést!

Forrás: police.hu

Kommentek

  • hova

    Érdemes megfogadni a tanácsokat és mindenki szedje össze magát, a felnötteknek kell a gyerekekre vigyázni!!

Eladja a Ducatit az Audi?

A hírek szerint a Volkswagen-csoport megkezdte az olasz sportmotor-márka eladásának előkészítését. A Ducati Ferdinand Piëch szíve csücske volt.

Kémfelvételen a Škoda Yeti utódja

Karoq néven érkezik egy hónap múlva a második generációs kompakt Škoda SUV. Csehországban lefilmezték egy prototípusát.

Nem működik a Toyota stratégiája

A világ minden részén népszerűek a plug-in hibridek – mindenütt, kivéve Kínát. Az ázsiai ország miatt a Toyota kénytelen lesz újragondolni stratégiáját.

Rekordévet zárt a Mercedes Magyarországon

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. tavaly közel 190 ezer gépkocsit gyártott Kecskeméten, 3,8 százalékkal többet, mint 2015-ben.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

F1: Túl kicsi a rajtszám? Nem indulhat az autó!

A Nemzetközi Automobil Szövetség megszigorította a rajtszámok és versenyzői nevek megjelenítésére vonatkozó előírásait, a Spanyol Nagydíjtól elvileg képesek lehetünk messzebbről azonosítani a pilótákat.

Alonso: A célba érés már nagy eredmény lenne

Fernando Alonso 2017-ben Forma-1-es versenyen még nem jutott el a kockás zászlóig, reméli, hogy a frissített Honda-motorral Szocsiban legalább a célba érés összejön végre.

F1: Szocsiban annyi a kanyarlevágós trükknek

Az FIA fekvőrendőröket szereltetett fel a szocsi pálya 2. kanyarjának bukóterébe, mostantól nem lehet ügyeskedni.

F1: Az Orosz Nagydíj legütősebb balesetei – videó

A Forma-1-es Orosz Nagydíjat csak 2014 óta rendezik, de a szocsi helyszín három év alatt is produkált jó néhány húzós esetet.

Nem akárhogy loptak szét egy magyar Ladát

Nem lopták el az autót, csak a számukra értékesebb alkatrészeket nyúlták le az épített Ladából. Segíts te is, hogy előkerüljön a tettes!

Pars Krisztián autóját csúnyán összetörte a szerelője, nem lennénk a helyében

A sofőr és feltételezett utasa elszaladt a helyszínről. Mint kiderült, az autó az ismert sportolóé, Pars Krisztiáné, aki javítás miatt hagyta autóját a szerelőnél.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.