Segélyszolgálat: így kerüld el a hiénákat*

Szerző: Hirdetés levél küldés 
Dátum: 2014.07.07. 06.00

Hazánkban mintegy 3,2 millió jármű fut az utakon. Sok ezek közül munkaeszköz, de számos autót azért tartanak, hogy azzal biztosítsák tulajdonosaik a maguk és családjuk mo

Akár így, akár úgy, egy műszaki hiba igencsak megkeserítheti az életet. Lekésett tárgyalás, vagy éppen a gyerek marad le az osztálykirándulásról egy kényszerű útszéli pihenő miatt, esetleg kerékcsere egy esős szeles hajnalon, mind-mind a legkevésbé vágyott események közé sorolandó. A hazai gépjármű állomány átlagéletkorát és műszaki állapotát figyelembe véve pedig nem csoda, hogy naponta akár több száz autós is áldozatává válik egy-egy nem várt meghibásodásnak, ezzel kényszerpihenőre ítélve önmagát.

Ráadásul, ha külföldön történik meg a baj, akkor az elhárítás költségei hatványozottan jelentkeznek, melyek kimeríthetik az egyébként például a nyaralásra szánt büdzsét.

Felmerül a kérdés, mit lehet tenni ilyenkor?


A legjobb az, ha nem történik meg a baj. Ehhez elégséges (lenne) a járművet folyamatosan jó műszaki “karban” tartani, az Autóklub statisztikái szerint ugyanis a mentések jelentős része időben el nem végzett javításra, karbantartásra vezethető vissza. Ha már azonban – akár a gondos karbantartás ellenére is – megtörténik a baj, akkor jön jól egy olyan segítség, aki:

  • rendelkezésre áll éjjel-nappal
  • az ország bármely pontján biztosítja a szolgáltatást
  • díja méltányos, értékarányos, nem kihasználva a szorult helyzetet
  • végül, de nem utolsó sorban azzal a fő céllal érkezik, hogy már a helyszínen megoldja a problémát, és csak végső esetben kerüljön sor a jármű elszállítására

Magyarországon teljes körűen ezt kizárólag a Magyar Autóklub tudja biztosítani, segélyautói (közismert néven a “sárga angyalok”), call centere és autómentő hálózata a nap 24 órájában, az év minden napján felkészülten várják a bajba jutott autósok hívásait, és tesznek meg mindent azért, hogy az útjukat mielőbb folytathassák. A helyszíni hibaelhárítás az esetek mintegy háromnegyedében sikeresen meg is tud történni, a többi esetben kerül az autó szakműhelybe szállításra. Külföldön pedig a Magyar Autóklub partnerklubjai siethetnek a segélykérő segítségére, természetesen az itthoni Klub diszpécser szervezése és kapcsolattartása mellett. Így Európa bármely országában is magyarul kérhető segítség, nincs nyelvi akadály, nincs félreértésből adódó többletszolgáltatás megrendelés, nincs önjelölt, a turistákra szakosodott “‘hiéna” vállalkozó.

Mibe kerül mindez?


A Magyar Autóklub szolgáltatásai elérhetőek tagok és nem tagok számára egyaránt. De az okos választás a standard tagság kiváltása, mely – számos egyéb lehetőség mellett – itthon korlátlan számú segélyszolgálati kivonulást, díjmentes/kedvezményes díjú autószállítást is tartalmaz. A tagsági használatával így a bekerülési árának akár sokszorosa spórolható meg. Egy külföldi út előtt pedig pár ezer Ft-ért kiterjeszthető a hatókör Európára, így egy esetleges műszaki probléma az országon kívül sem okoz vállalhatatlan anyagi terhet.

További információk!

Kommentek

F1: Újsághirdetésben keresik Rosberg utódját

A Mercedes-csapat próbálja vicces oldaláról megfogni Nico Rosberg váratlan távozását: a világbajnok megüresedett pozíciójának betöltésére újsághirdetést adtak fel.

Hangosan felröhögött az autószerelő, ilyet még nem látott

A tulaj biztos nem röhögött ilyen jót, amikor közölték vele, hogy kuka a motor.

Oroszlánszívű Jaguar, kicsit molyrágta belsővel

Évek óta nem néztek meg annyira autót alattam, mint most ezt a hatalmas, kék Jaguart a 22-es felniken. Egyszerűen mindenki odavolt érte, fiatal-idős, férfi-nő, mindegy.

Elguruló autóval indul a videó, de várd ki a végét

Ennek a kínai autósnak biztos hogy rosszabb napja volt, mint közülünk sokaknak. Csak hajszálon múlott, hogy megmentse gurulásnak induló autóját, de rossz döntést hozott.

F1: Nem semmi, kitől kapott levelet Rosberg

Nico Rosbergnek mindenki gratulált már első (és utolsó) világbajnoki címéhez.

F1: Doktori címet kapott Jenson Button

A Forma-1 2009-es világbajnoka a mai naptól doktori címmel is rendelkezik.

F1: Rosberg még visszatérhet

Gerhard Berger el tudja képzelni, hogy a meglepetésre visszavonult Nico Rosberg még visszatér a Forma-1-be a jövőben.

F1: Ricciardót feltüzelte Verstappen érkezése

Daniel Ricciardo úgy érzi, pozitív hatással volt rá, hogy Max Verstappen egyből futamgyőzelemmel debütált a Red Bullnál.

Rendőrkanyar vakon, avagy mire jó a tolatókamera

Furcsa mutatványt eszelt ki a Nissan a Juke tolatókamerájának népszerűsítésére. Kérünk szépen, ne próbáld ki otthon!

Ecclestone: Rosberg világbajnok, de semmi több

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone szerint a visszavonuló Nico Rosbergre nem lehet a sportág egyik nagyjaként tekinteni, igaz, azért így is hiányozni fog.

F1: Még számolnak Hamiltonnal Abu-Dzabiért

Niki Laudával és Paddy Lowe-val ellentétben Toto Wolff azt mondja, nem süllyedt el végleg Lewis Hamilton szezonzárós lázadása, a következő szezon előtt tisztázzák az ügyet.

Újabb komolyabb áremelés a kutakon

A szerdai négy- és ötforintos emelés után pénteken is drágulnak az üzemanyagok.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.