Segélyszolgálat: így kerüld el a hiénákat*

Szerző: Hirdetés levél küldés 
Dátum: 2014.07.07. 06.00

Hazánkban mintegy 3,2 millió jármű fut az utakon. Sok ezek közül munkaeszköz, de számos autót azért tartanak, hogy azzal biztosítsák tulajdonosaik a maguk és családjuk mo

Akár így, akár úgy, egy műszaki hiba igencsak megkeserítheti az életet. Lekésett tárgyalás, vagy éppen a gyerek marad le az osztálykirándulásról egy kényszerű útszéli pihenő miatt, esetleg kerékcsere egy esős szeles hajnalon, mind-mind a legkevésbé vágyott események közé sorolandó. A hazai gépjármű állomány átlagéletkorát és műszaki állapotát figyelembe véve pedig nem csoda, hogy naponta akár több száz autós is áldozatává válik egy-egy nem várt meghibásodásnak, ezzel kényszerpihenőre ítélve önmagát.

Ráadásul, ha külföldön történik meg a baj, akkor az elhárítás költségei hatványozottan jelentkeznek, melyek kimeríthetik az egyébként például a nyaralásra szánt büdzsét.

Felmerül a kérdés, mit lehet tenni ilyenkor?


A legjobb az, ha nem történik meg a baj. Ehhez elégséges (lenne) a járművet folyamatosan jó műszaki “karban” tartani, az Autóklub statisztikái szerint ugyanis a mentések jelentős része időben el nem végzett javításra, karbantartásra vezethető vissza. Ha már azonban – akár a gondos karbantartás ellenére is – megtörténik a baj, akkor jön jól egy olyan segítség, aki:

  • rendelkezésre áll éjjel-nappal
  • az ország bármely pontján biztosítja a szolgáltatást
  • díja méltányos, értékarányos, nem kihasználva a szorult helyzetet
  • végül, de nem utolsó sorban azzal a fő céllal érkezik, hogy már a helyszínen megoldja a problémát, és csak végső esetben kerüljön sor a jármű elszállítására

Magyarországon teljes körűen ezt kizárólag a Magyar Autóklub tudja biztosítani, segélyautói (közismert néven a “sárga angyalok”), call centere és autómentő hálózata a nap 24 órájában, az év minden napján felkészülten várják a bajba jutott autósok hívásait, és tesznek meg mindent azért, hogy az útjukat mielőbb folytathassák. A helyszíni hibaelhárítás az esetek mintegy háromnegyedében sikeresen meg is tud történni, a többi esetben kerül az autó szakműhelybe szállításra. Külföldön pedig a Magyar Autóklub partnerklubjai siethetnek a segélykérő segítségére, természetesen az itthoni Klub diszpécser szervezése és kapcsolattartása mellett. Így Európa bármely országában is magyarul kérhető segítség, nincs nyelvi akadály, nincs félreértésből adódó többletszolgáltatás megrendelés, nincs önjelölt, a turistákra szakosodott “‘hiéna” vállalkozó.

Mibe kerül mindez?


A Magyar Autóklub szolgáltatásai elérhetőek tagok és nem tagok számára egyaránt. De az okos választás a standard tagság kiváltása, mely – számos egyéb lehetőség mellett – itthon korlátlan számú segélyszolgálati kivonulást, díjmentes/kedvezményes díjú autószállítást is tartalmaz. A tagsági használatával így a bekerülési árának akár sokszorosa spórolható meg. Egy külföldi út előtt pedig pár ezer Ft-ért kiterjeszthető a hatókör Európára, így egy esetleges műszaki probléma az országon kívül sem okoz vállalhatatlan anyagi terhet.

További információk!

Kommentek

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

F1: Teljes valójában itt az új Williams

A Williams-csapat másodszor is leleplezte 2017-es autóját, ezúttal számítógépes grafika helyett már a valódi autóról készült fotókat nézhetjük.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

Három hengerrel támad az új Ford Fiesta ST

1,5 literes háromhengeres turbómotorral érkezik a hothatchek közé a Ford Fiesta legsportosabb változata, az ST.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.