Hogy tehet egy apa ilyet a gyermekével?!

Meglátogatta a kocsiban, mielőtt meghalt

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.06.28. 07.00

Letartóztattak és gyilkossággal vádolnak egy apát, aki a tűző napon álló autójában felejtette gyermekét. A nyomozás szerint nem véletlen baleset történt.

Amikor a 33 éves Justin Ross Harris tíz nappal ezelőtt, munkából hazafelé indulva beült autójába, rémülten látta, hogy a hátsó ülésen mozdulatlanul fekszik 22 hónapos kisfia, Cooper. Azonnal kivette a gyereket a kocsiból, és megpróbálta újraéleszteni, sikertelenül. Szemtanúk elmondása szerint a férfi végig azt zokogta, “Mit tettem? Mit tettem?”, és olyan mértékben kiborult, hogy a rendőrségnek erővel kellett őt lefognia. 

Justin Ross Harris kisfiával, Cooperrel. Felfoghatatlan tettel vádolják az apát.

Justin Ross Harris kisfiával, Cooperrel. Felfoghatatlan tettel vádolják az apát.


A Georgia állambeli Atlantában, ahol az eset történet, aznap 32°C hőmérsékletet mértek árnyékban. A számítások szerint azonban a zárt autó utasterében a hőmérséklet elérhette az 55 fokot; a gyermek hipertermia (azaz testhőmérsékletének túlzott megemelkedése) következtében veszítette életét. 
Amikor később a hatóságok gyilkossággal vádolták a férfit, sokan felháborodtak, mondva, éppen eleget szenved fia elvesztése miatt, miért kell még súlyosbítani szerencsétlen apa helyzetét a tragikus baleset után? Egy weboldalon 11 ezren írták alá digitálisan azt a petíciót, amelyben az eljárás felfüggesztését kérelmezik.
A rendőrség nyomozása szerint azonban a vádak megállják a helyüket. Kiderítették ugyanis, hogy az apa előzetesen arra keresett rá az interneten, hogy a forró autóban hagyott kisállatok hány óra alatt pusztulnak el. A jelek szerint arra is bizonyítékuk van, hogy a férfi nap közben legalább egyszer visszatért autójához, és betett az utastérbe egy egyelőre nem azonosított tárgyat. 
A rendőrség arra kérte a lakosságot, hogy a nyomozás lezárásáig ne alkossanak elhamarkodott véleményt az ügyről. “Ahelyett, hogy gyanúk és pletykák alapján ítélnék meg a helyzetet, kérjük, engedjék, hogy az igazságügyi rendszer tegye a dolgát.” 
Nem telik el úgy nyár, hogy ne hallhatnánk az autóban felejtett, ott túlmelegedő és életét vesztő kisgyermekekről. A statisztikák szerint 1998 óta az USA-ban 606 gyermek veszítette el életét autóban ilyen körülmények között. 52 százalékukat szüleik vagy gondviselőik felejtették a kocsiban, 29 százalékuk felügyelet nélkül játszott a gépjárműben. 18 százalékukat, azaz 108 gyereket szándékosan tettek a katlanná váló autóba. A halálesetek közel háromnegyedében két éves vagy annál fiatalabb gyermek veszítette életét. Az alábbi rajz, amelyet az Egyesült Arab Emírségekben adtak ki, jól szemlélteti, hogyan forrósodik fel egy autó utastere.

Szülőként fokozottan ügyelj arra, hogy soha ne hagyd a napon álló autóban gyermekeidet, még csak néhány percre sem (ahogy a fent idézett statisztikák mutatják, történt már abból is tragédia, hogy a gyerekek bemásztak az udvaron álló kocsiba játszani); ha pedig járókelőként autóban magára hagyott gyereket látsz, értesítsd a rendőrséget.

Nyitóképünk illusztráció

Kommentek

Hamilton: Undorító, amit Ricciardo csinál

Lewis Hamilton azt mondja, kizárt, hogy Daniel Ricciardóhoz hasonlóan cipőből pezsgőzzön a dobogón.

Olasz fordítás

Egy legendás név, egy legendás roadster, 170 lóerős turbómotor, vászontető, és közvetlen kormányzás. Ugye milyen jól hangzik? Kipróbáltuk az MX-5 felpaprikázott olasz testvérét.

4 évig nem takarította ki az autót, ez volt benne

Csúnya látvány, ami főleg akkor fog szíven ütni, ha kedveled az autókat.

Furcsa platós Mazda MX-5 keresi új gazdáját

Megnyújtották a Mazda MX-5-ös tengelytávját, hogy platós hordárként üzemelhessen. Most pedig éppen eladó a szokatlan mű.

Így vágnak szét egy Porsche Panamerát a tűzoltók

A présgépbe dobás helyett inkább a tűzoltóknak adták az előszériás autót, hogy gyakorolják a mentést.

Egyre népszerűbb Oroszországban a Kamaz

Az orosz gyártó 2016-ban tovább növelte piaci részesedését. A legkeresettebb modellek között szinte csak Kamaz gyártmányokat találunk.

Hajmeresztő, mire képes 1 perc alatt az új Bugatti

Nem csak felgyorsul 400 km/órás sebességre a Bugatti Chiron, hanem meg is áll majd. Mindezt egy percen belül.

F1: Bottasnak megígérték, hogy mehet a Mercedeshez

A Williams főnöknője, Claire Williams elárulta, hogy fel sem merült, hogy Valtteri Bottast ne engedjék el a Mercedeshez, tavaly ugyanis ígéretet tettek neki, ha alkalom adódik, mehet egy nagycsapathoz.

Őrült hod rod lett a pusztulásra ítélt Porsche 911-esből

Alaposan átszabták amerikai mintára ezt a Porsche 911-est, a laposabb és hiányosabb kasztniba Chevrolet V8-as motor került.

Legendás francia filmet forgatott újra a Ford

40 éves filmet forgatott újra a Ford modern formában és egy piros Mustanggal a főszerepben.

Tekerd fel a hangerőt, mert itt az 5 legszebben szóló Porsche!

Ha valaki megkérdezné, hogy melyik az 5 legkirályabbul szóló Porsche, akkor már tudni fogod a választ.

Motorháztetőre vetette magát egy félnótás gyalogos

Rávetette magát a vétlen autósra, majd felháborodott, mint akit valóban elütöttek.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.