3000 kilométert utazott halott barátnőjével

Elaludt az anyósülésen

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2014.06.06. 06.00

Állítja, nem volt törvénytelen, amit tett, mégis bajba kerülhet egy szerelmes hatvanéves, aki minden áron haza szeretett volna jutni egy hosszú út végén.

Három generáció utazott egy autóban: a 62 éves Ray Tomlinson, 93 éves édesanyja, és 31 éves barátnője, akit egy mentális egészségügyi intézményből kértek ki az útra. Valamivel több mint 3000 kilométeres út várt rájuk, amint Arizona államból, ahol a telet töltötték, Michigan állambeli otthonukba igyekeztek. 

Múlt vasárnap keltek útra, és másnap reggel ijesztő felfedezést tettek: a fiatal nő idő közben elhunyt. Korábban azt hitték, csak alszik, ám amikor a férfi fel akarta ébreszteni, és megbökte, rémülten tapasztalta, hogy teste kihűlt, és már a hullamerevség is beállt nála. 
“Megnéztem a telefonomon az interneten: tudtam, hogy 48 órám van eljuttatni őt egy hullaházba.” – mondta el később Tomlinson. “Gondoltam, addigra bőven hazaérünk, elviszem őt az otthoni hullaházba.” 
Sejtette persze közben, hogy amit tesz, amiatt bajba kerülhet, és így is történt. Kisvártatva megszólalt a nő telefonja: az intézményből keresték, érdeklődtek, hogy hogy van. Tomlinson őszintén elmondta nekik, hogy mi történt, a rendőrséget azonban nem volt hajlandó felhívni: attól félt, lefoglalhatják járművét, márpedig ő nagyon szerette volna otthon tudni az édesanyját. 
Helyette értesítették a hatóságokat az intézmény dolgozói; a rendőrök pedig felhívták a férfit, és másnap találkoztak vele. A férfi állította, nem volt törvénybe ütköző, amit tett, és a rendőrség nem is emelt ellene vádat, édesanyját azonban átmenetileg gyám gondjaira bízták. 
Az előzetes vizsgálatok szerint a nő halálát nem erőszakos cselekmény okozta. A toxikológiai vizsgálat eredménye még hátra van, de az elhunyt gyógyszerfüggő beteg volt, így jó eséllyel fájdalomcsillapító-túladagolás vezetett halálához.
Nyitóképünkök Ray Tomlinson és autója látható

Kommentek

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

F1: Teljes valójában itt az új Williams

A Williams-csapat másodszor is leleplezte 2017-es autóját, ezúttal számítógépes grafika helyett már a valódi autóról készült fotókat nézhetjük.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

Három hengerrel támad az új Ford Fiesta ST

1,5 literes háromhengeres turbómotorral érkezik a hothatchek közé a Ford Fiesta legsportosabb változata, az ST.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.