3000 kilométert utazott halott barátnőjével

Elaludt az anyósülésen

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2014.06.06. 06.00

Állítja, nem volt törvénytelen, amit tett, mégis bajba kerülhet egy szerelmes hatvanéves, aki minden áron haza szeretett volna jutni egy hosszú út végén.

Három generáció utazott egy autóban: a 62 éves Ray Tomlinson, 93 éves édesanyja, és 31 éves barátnője, akit egy mentális egészségügyi intézményből kértek ki az útra. Valamivel több mint 3000 kilométeres út várt rájuk, amint Arizona államból, ahol a telet töltötték, Michigan állambeli otthonukba igyekeztek. 

Múlt vasárnap keltek útra, és másnap reggel ijesztő felfedezést tettek: a fiatal nő idő közben elhunyt. Korábban azt hitték, csak alszik, ám amikor a férfi fel akarta ébreszteni, és megbökte, rémülten tapasztalta, hogy teste kihűlt, és már a hullamerevség is beállt nála. 
“Megnéztem a telefonomon az interneten: tudtam, hogy 48 órám van eljuttatni őt egy hullaházba.” – mondta el később Tomlinson. “Gondoltam, addigra bőven hazaérünk, elviszem őt az otthoni hullaházba.” 
Sejtette persze közben, hogy amit tesz, amiatt bajba kerülhet, és így is történt. Kisvártatva megszólalt a nő telefonja: az intézményből keresték, érdeklődtek, hogy hogy van. Tomlinson őszintén elmondta nekik, hogy mi történt, a rendőrséget azonban nem volt hajlandó felhívni: attól félt, lefoglalhatják járművét, márpedig ő nagyon szerette volna otthon tudni az édesanyját. 
Helyette értesítették a hatóságokat az intézmény dolgozói; a rendőrök pedig felhívták a férfit, és másnap találkoztak vele. A férfi állította, nem volt törvénybe ütköző, amit tett, és a rendőrség nem is emelt ellene vádat, édesanyját azonban átmenetileg gyám gondjaira bízták. 
Az előzetes vizsgálatok szerint a nő halálát nem erőszakos cselekmény okozta. A toxikológiai vizsgálat eredménye még hátra van, de az elhunyt gyógyszerfüggő beteg volt, így jó eséllyel fájdalomcsillapító-túladagolás vezetett halálához.
Nyitóképünkök Ray Tomlinson és autója látható

Kommentek

Pars Krisztián autóját csúnyán összetörte szerelője, nem lennénk a helyében

A sofőr és feltételezett utasa elszaladt a helyszínről. Mint kiderült, az autó az ismert sportolóé, Pars Krisztiáné, aki javítás miatt hagyta autóját a szerelőnél.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

16 ezer kilométeres túrára indul a Nissan Leaf

Egy e-mobilitási szervezet benevezett egy Nissan Leafet a barátságos, de kíméletlen Mongol-ralira. 16 ezer kilométert kell megtennie a villanyautónak.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.