3000 kilométert utazott halott barátnőjével

Elaludt az anyósülésen

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2014.06.06. 06.00

Állítja, nem volt törvénytelen, amit tett, mégis bajba kerülhet egy szerelmes hatvanéves, aki minden áron haza szeretett volna jutni egy hosszú út végén.

Három generáció utazott egy autóban: a 62 éves Ray Tomlinson, 93 éves édesanyja, és 31 éves barátnője, akit egy mentális egészségügyi intézményből kértek ki az útra. Valamivel több mint 3000 kilométeres út várt rájuk, amint Arizona államból, ahol a telet töltötték, Michigan állambeli otthonukba igyekeztek. 

Múlt vasárnap keltek útra, és másnap reggel ijesztő felfedezést tettek: a fiatal nő idő közben elhunyt. Korábban azt hitték, csak alszik, ám amikor a férfi fel akarta ébreszteni, és megbökte, rémülten tapasztalta, hogy teste kihűlt, és már a hullamerevség is beállt nála. 
“Megnéztem a telefonomon az interneten: tudtam, hogy 48 órám van eljuttatni őt egy hullaházba.” – mondta el később Tomlinson. “Gondoltam, addigra bőven hazaérünk, elviszem őt az otthoni hullaházba.” 
Sejtette persze közben, hogy amit tesz, amiatt bajba kerülhet, és így is történt. Kisvártatva megszólalt a nő telefonja: az intézményből keresték, érdeklődtek, hogy hogy van. Tomlinson őszintén elmondta nekik, hogy mi történt, a rendőrséget azonban nem volt hajlandó felhívni: attól félt, lefoglalhatják járművét, márpedig ő nagyon szerette volna otthon tudni az édesanyját. 
Helyette értesítették a hatóságokat az intézmény dolgozói; a rendőrök pedig felhívták a férfit, és másnap találkoztak vele. A férfi állította, nem volt törvénybe ütköző, amit tett, és a rendőrség nem is emelt ellene vádat, édesanyját azonban átmenetileg gyám gondjaira bízták. 
Az előzetes vizsgálatok szerint a nő halálát nem erőszakos cselekmény okozta. A toxikológiai vizsgálat eredménye még hátra van, de az elhunyt gyógyszerfüggő beteg volt, így jó eséllyel fájdalomcsillapító-túladagolás vezetett halálához.
Nyitóképünkök Ray Tomlinson és autója látható

Kommentek

A nap videója: észt nem osztottak a Bentleyhez

A hölgy túlszaladt a jegyautomatán, de ez bárkivel előfordulhat, ez a kisebbik gond.

Melyik a jobb zöld rendszámos luxus-SUV?

400 lóerő körül rendszerteljesítmény, kényeztető felszereltség és papíron 2 liter körüli átlagfogyasztás: az Audi Q7 e-tron 3,0 TDI quattro vagy a Volvo XC90 T8 Twin Engine AWD egyesíti hatékonyabban két világ előnyeit?

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

F1: Elcsábítják a Mercedes nagyágyúját?

Brit sajtóértesülések szerint fennáll a lehetősége, hogy a Mercedes technikai főnöke, Paddy Lowe az egyik rivális csapathoz igazoljon.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

F1: Rosberg ennyi milliárdról mondott le önként

Nico Rosberg nagyon sok pénzről mondott le önként és dalolva a visszavonulással.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.