Úszik a pénzben a magyar Suzuki

Rekordbevétel

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.06.04. 14.15

Rekordbevétel, és tíz százalékot meghaladó bevételnövekedés jellemezte az értékesítést 2013-ban a Magyar Suzukinál.

1567 millió eurós (kb 480 milliárd forint) rekordértéket ért el 2013-ban a Magyar Suzuki Zrt. értékesítésből származó bevétele, amely 11,6 százalékos növekedést jelent 2012-höz képest – közölte a vállalat szerdán.


Ruska Viktória kommunikációs vezető tájékoztatása szerint a vállalat az SX4 S-Cross sikerének köszönhetően múlta felül előző évi teljesítményét. Az esztergomi gyárban 2013-ban 161 106 gépjármű készült, ez 3,2 százalékos növekedés a 2012-es értékekhez képest.

A legtöbbet, 48 163 darabot Swiftből gyártottak, ezt követte a 42 161 darab SX4 S-Cross, a 37 788 darab SX4 és a 32 994 darab Splash.

A saját gyártásban készült kocsikból 153 748-at külföldön értékesítettek, a magyar piacon 4007 saját gyártásban készült autó kelt el, ez 15,2 százalékos emelkedés 2012-höz képest.

A Magyar Suzuki Zrt. 2013-ban 155,7 millió eurót (35, 4 milliárd forint) ruházott be a gyárban. Idén 154 000 gépjármű gyártása várható, a tervezett darabszám a piaci kereslet függvényében változhat. Az év végén a vállalat felkészül az iV-4 modell gyártására, mely 2015 elején jelenik meg Esztergomban.


A Magyar Suzuki 159,5 százalékkal, vagyis több mint duplájára növelte motorkerékpár-értékesítéseit 2013-ban, ezzel piaci részesedése 4,7 százalékról 11,5 százalékra nőtt, a márkák rangsorában pedig a hatodik helyről a másodikra lépett előre.

A Suzuki a magyarországi újautópiacon 2013-ban 7,1 százalékos részesedést ért el. Magyarországon jelenleg 75 márkakereskedésük működik, 2013-ban két taggal bővült a hálózat. A 3000 Suzuki-dolgozó mellett a beszállítói és márkakereskedői körrel együtt a Magyar Suzuki több tízezer ember számára nyújt megélhetést.

A Suzuki Motor Corporation egyedüli termelő leányvállalataként a kontinensen a Magyar Suzuki látja el a teljes európai piacot az Esztergomban gyártott gépjárművekkel. Exporttevékenysége során szállít Japánba, Oroszországba, Ukrajnába és néhány közel-keleti, illetve észak-afrikai országba – például Izraelbe vagy Marokkóba – is.

Forrás: MTI

Kommentek

Rekordévet zárt a Mercedes Magyarországon

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. tavaly közel 190 ezer gépkocsit gyártott Kecskeméten, 3,8 százalékkal többet, mint 2015-ben.

Pars Krisztián autóját csúnyán összetörte a szerelője, nem lennénk a helyében

A sofőr és feltételezett utasa elszaladt a helyszínről. Mint kiderült, az autó az ismert sportolóé, Pars Krisztiáné, aki javítás miatt hagyta autóját a szerelőnél.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

F1: Az Orosz Nagydíj legütősebb balesetei – videó

A Forma-1-es Orosz Nagydíjat csak 2014 óta rendezik, de a szocsi helyszín három év alatt is produkált jó néhány húzós esetet.

Nem akárhogy loptak szét egy magyar Ladát

Nem lopták el az autót, csak a számukra értékesebb alkatrészeket nyúlták le az épített Ladából. Segíts te is, hogy előkerüljön a tettes!

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.