28 milliót talált, visszaadta

Leesett egy zsák a pénzszállítóról

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.06.01. 12.00

Szinte szó szerint az ölébe pottyant egy volt drogosnak a vagyont érő zsák. Szerencsére jól működött az elvonókúra.

Az Üdvhadsereg kábítószer-rehabilitációs programjában dolgozó, egykori drogos Joe Cornell nem hitt a szemének, amikor a kaliforniai Fresnóban egy csomagot látott az aszfalton a zöldre váltó lámpánál elrobogó Brinks páncélautó mögött. Odament, megvizsgálta a zsákot, és elkezdett zokogni. 

“Lejátszódott bennem a teljes angyal-ördög rutin, teljesen kiborultam, nem tudtam, mit tegyek. Aztán eszembe jutott, hogy hamarosan megszületik a negyedik kisunokám. Nem akartam, hogy tolvajként kelljen rám gondolnia” – mondta el az 52 éves férfi, miután fogta rádióját, és beszólt a központba, hogy értesítsék a rendőrséget, mert pénzt talált. 
A Brinks biztonsági cég vezetőjének fogalma sem volt arról, hogyan történhetett meg a bizarr eset. Mindenesetre ő is helyesen döntött: a 125 000 dollárt (27,75 millió Ft) visszaszolgáltató Joe Cornellnek és az Üdvhadseregnek egyaránt öt-ötezer dollárral köszönték meg becsületességüket.

Az ötezer dollárért nem is, de az eredeti összegért már megszerezhető a világ egyik legizgalmasabb autója, a Ford Mustang. Olvasd el történelmi összefoglalónkat az idén 50 éves Ford Mustangról: 

28 milliót talált, visszaadta 1

Kommentek

 • Phőnök

  Ez egy érdekes dolog, mivel egy hasonló esetben én is érintett voltam. Kisgyerekfejjel eleget lopkodtam, játszótérről matchboxokat, de sikerült kinőnöm ezekből. Kb. egy éve találtam egy tárcát, és volt benne majdnem 60 ropi. Volt egy számla is mellette, kiderítettem kié, és visszaadtam neki. Eléggé meg volt lepődve az ember. Kiderült, hogy egy keleti harcművész klubban volt edző. Kaptam ingyen “utalványt”, amit le tudtam ott edzeni, több, mint 60.000E értékben. Ha behúztam volna a pénzt, valószínű hamar elb*sztam volna, de most találtam egy tökjó sportot ezáltal, ami az életem egyéb területein is sokat segített, és egy tök jó csapatba kerültem. Jól jártam, ha azt nézzük! Persze voltak olyan hangok is emiatt, hogy életképtelen vagyok, nekem nem adná vissza senki, és a becsületeskedéssel nem lehet Magyarországon megélni. Ha a gyerekem éhezik, akkor önző lennék, hogy a saját kis becsületeskedésemre gondolok. Mindenki lop, a bűnözés legális, be kell illeszkedni, “rafkósnak” kell lenni. Szumma szummárum, kicsit off, de én úgy érzem jól döntöttem.

 • siray

  Azért a pénzszállító cég bónuszként egy fogsort még bevállalhatott volna!

 • cvn69

  Hogy mit tettem volna, az ott derült volna ki, ezt előre kevesen tudnák megmondani tutira. De hogy a becsületes megtalálónak illene minimum 10%-ot adni, az biztos. :)

  Phőnök!
  60.000 Euroért már jó sok edzésre elmehetsz! :)
  Bocsi, ezt le kellett ütni.

 • robi.87

  Én habozás nélkül megtartottam volna. Egyszer -egy autó tetején felejtett dundi pénztárca- édesanyám elé “pottyant” az utcán. Ő bőszen kiáltozva és kezeivel integetve megállította az autót. Az abból kiszálló hölgyemény, minden szó nélkül(!) kivette anyum kezéből a pénztárcáját és visszaülve autójába, elhajtott. Aki látta az esetet, néhány pillanat után szótlanul távozott. Tehát én soha nem adnám vissza azt amit más felelőtlenül elhagyott!!!

 • Kempelen10.

  robi87! Csak hozzád hasonló emberek találják meg véletlenül elhagyott értékeidet. Ezt kívánom neked tiszta szívemből.

F1: Hamilton aggódik az előzések miatt

Lewis Hamilton bízik benne, hogy a mérnökök tévednek, és az új szabályok nem nehezítik meg az előzéseket.

F1: Pályán a Mercedes új autója

A Forma-1-es címvédő Mercedes AMG csütörtök délelőtt pályára küldte 2017-es modelljét, a W08-ast Silverstone-ban.

F1: Soha nem látott lépést tett előre a Mercedes

A riválisok számára rossz hír, hogy a Force India szerint akkora lépést tett előre a motorjával a Mercedes, mint még soha.

F1: Az első videó az új Mercedesről

Magyar idő szerint 13.10-kor kezdődik a Mercedes 2017-es autójának bemutatója, de a csapat már kitett egy videót a Twitterre.

Top 10: nyitható tetejű, de nem kabrió, mi az?

Az új MX-5 furcsa, elektromos mozgatású, se nem kabrió, se nem egészen targa teteje adta az ihletet, hogy összegyűjtsük a tíz – szerintünk – legizgalmasabb nem kabrió és nem CC tetőt az autótörténelemből.

Hamilton: A Forma-1 “szomorú”, “elavult”

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton szerint a Forma-1-re nagyon ráfér a ráncfelvarrás, a megújulás, reméli, hogy az új tulajdonos tesz majd ennek érdekében.

Tudod, mikor mutatták be először ezeket az autókat?

Egy kimondottan nehéz kvíz következik, ami próbára teszi az autós tudásod.

Két hét múlva jön a kabrió Mercedes E-osztály

A kirakós utolsó darabja is a helyére kerül: a Mercedes-Benz a Genfi Autószalonon mutatja be az E-osztály kabrió kivitelét.

F1: Balhéval indulhat az új idény

A Force India technikai főnöke szerint a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon óvást nyújthat be a Ferrari a Mercedes és a Red Bull trükkös felfüggesztése miatt.

Nyolc parkolót foglalt el két furgon Győrben

A Kisalföld olvasója az egyik győri áruház parkolójában futott bele a két szokatlanul parkoló furgonba.

F1: Így közölte Rosberg a visszavonulást a főnökkel

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff egy friss interjúban elmondta, hogyan tudta meg, hogy Nico Rosberg a visszavonulás mellett döntött.

Íme luxusautóként a magyar honvédek orosz gépe

A GAZ 69, vagyis a Magyar Honvédség kötelékében is szolgáló orosz terepjáró meglepő metamorfózison esett át. Igénytelen, terepre termett célszerszámból divatos géppé változott.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.