Újabb üzemanyagár-emelés várható

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.05.25. 07.18

A GKI jövő hétre vonatkozó prognózisa szerint újabb üzemanyagár-emelés várható.

A Reuters adatközlése alapján a május 19. – május 23-i héten a benzin ára a mediterrán piacon heti átlagban 2,2%-kal nőtt, a gázolajnál 0,5%-os volt az árcsökkenés. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban változatlan volt.

A piaci árak és az árfolyam változását figyelembe a GKI azt prognosztizálja, hogy május 28-án, szerdán  a benzin ára várhatóan 0-2 forinttal emelkedhet, a gázolaj ára szerintük nem változik.

Alapvetően két tényező alakítja a hazai üzemanyagárak változását: az üzemanyagok nemzetközi piaci árváltozása és a forint-dollár árfolyamának alakulása. Az árdöntések azonban számos más, az olajvállalatok tényleges beszerzéseinek és működési költségeinek alakulásától függnek.

Rendszerint a Mol nem indokolja döntését.

Hol a legolcsóbb az üzemanyag? Ide kattintva megtudja!

Újabb üzemanyagár-emelés várható 1

Kommentek

 • öregszem

  Már megint megy a butitás !

 • tengerimalac

  Hogy a faxban van az, hogy a Forint negyedéves erősödést tudhat maga mögött. Hogy van az, hogy 2%-os “olajár robbanást” nem bír kompenzálni a 314 Forintról most 302-re csökkent euró ár, a dollárét tekintve is 14 Forint erősödés? Ja, hogy a Mol többségi tulaja az állam és ugye az államháztartás hiánya már 96,6%-os szinten van május közepére. Az államadóság az erősödő Forint ellenére soha nem volt még ilyen magas! Né, a mi benzin és gázolaj boltunk csodák csodája emeli az árakat! Hát érdemes volt 500 milliárdot elbarmolni IMF hitelből a most 175 milliárdot érő Mol többségi tulajdonosi jogokat biztosító részvényekre! A Molon keresztül szépen fejhető a magyar és ugye a sok menetelő állat boldogan visongja hogy nem leszünk gyarmat! (Ha a Mol nem lenne a miénk, akkor kaphatna szép kis különadót, versenyt az erősödő etanolipartól, CNG, autógáz forgalmazótól aminek a végén mi vigyoroghatnánk a csökkenő árak láttán, az etanoliparban keletkezett jó magyar munkahelyekről nem is beszélve és habként a most földbirtokossá tett fidiótáknak adott biztos felvevőpiacról nem is beszélve! Most megy a süketelés és a titkos árképzési formula, illetve a Mol monopóliumát biztosító adóztatás az esetleges versenytársaknak!)

 • kraft

  Jön a nyár……

 • HERCULES

  Én nem értem ezt! A Német JET kúthálózaton (de idesorolhatnék sok másik üzemanyagtöltő állomást is) már lassan 1 éve az árak nem változtak! Olyan van, hogy a hét hét napjából 5 napot akciózik és mintegy 5-6 centtel olcsóbb mind a benzin, mind a gázolaj ára, de az üzemanyagok árát itt ugyan úgy a piac kereslet – kínálata határozza meg, mint odahaza. van mire fogni mindig..!

 • Kempelen10.

  Ilyen itthon is van Hercules! Nálunk is folyamatosan akcióznak. Sőt, nálunk olcsóbb, mint tavaly volt.

 • Guevara

  Most már tippelgettek? Eszem megál…

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

16 ezer kilométeres túrára indul a Nissan Leaf

Egy e-mobilitási szervezet benevezett egy Nissan Leafet a barátságos, de kíméletlen Mongol-ralira. 16 ezer kilométert kell megtennie a villanyautónak.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

F1: Alonso jutalékot kér Buttontól

Fernando Alonso nyugodtan készül az Indy 500-ra, biztos benne, hogy a McLaren nélküle is meglesz Monacóban. Bár pontszerzési esélye lenne Monte-Carlo utcáin, Indianapolist nagyobb lehetőségnek látja.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.