Az új PTK nehezíti az autóvásárlást – de van megoldás! (x)

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.05.19. 00.00

A két hónapja hatályba lépett új polgári törvénykönyv változásai jelentősen megbolygatják az autóhitelezés korábbi gyakorlatát.

A két hónapja hatályba lépett új polgári törvénykönyv változásai jelentősen megbolygatják az autóhitelezés korábbi gyakorlatát. Az autóvásárlóknak a személyi kölcsönök jelenthetnek ebben a helyzetben megoldást.

Új törvénykönyv – új típusú autófinanszírozás Az új Ptk. néhány változása jelentősen megváltoztatja az autóhitelezési gyakorlatot. Az egyik legfontosabb változás a hitel fedezetéhez kapcsolódik. A márciusi 15-i hatályba lépéssel megszűnt például az ún. opciós vételi jog intézménye, amely azt a célt szolgálta, hogy a hitelező bank megszerezhesse az autó tulajdonjogát, ha az ügyfél nem fizet, majd eladva azt, az így befolyó bevételt beszámította a tartozásba, ezzel fedezve a hitelösszeget. A változás azonban azt jelenti, hogy az autóhiteleknél így elveszhet a közvetlen fedezet a hitelező számára.

Az új jogi helyzethez alkalmazkodva új konstrukciók kidolgozására van illetve lesz majd szükség; és amíg ezek nem állnak rendelkezésre, illetve nem biztosított az új rendszer zökkenőmentes működése, addig lelassulhat az autóhitelek folyósítása. Mi jelenthet mégis megoldást? A szabadfelhasználású személyi kölcsönök például, azonban ezek esetében sem mindegy, hogy hogyan választunk.

Autót személyi kölcsönből!


A személyi hitelek többsége szabadon felhasználható pénzforrást biztosít, tehát sem a hitelcélt, sem számlákat nem kell igazolnunk a hitelösszeg elköltéséhez, a hitel fedezetét pedig az ügyfél saját megszerzett rendszeres havi jövedelme nyújtja.

Azaz, ha személyi kölcsönhöz folyamodunk, még e megváltozott helyzetben is egyszerűen hozzájuthatunk ahhoz az összeghez, amelyért miénk lehet a vágyott jármű.

A THM a kulcspont
Következő lépésként már csak a legjobb hitelterméket kell megtalálnunk – szerencsére itt már könnyebb dolgunk lehet, hiszen míg a számunkra legmegfelelőbb autó kiválasztásához számos tényezőt össze kell hasonlítanunk, a kölcsönök esetében az igényelni kívánt összeg THM-je lesz a kulcspont. A THM az az egységes mutató, amely a kölcsön esetében minden tételt tartalmaz, amely költségként jelentkezik a hitelezés során. Minél alacsonyabb tehát ez a szám az összehasonlított hitelek esetében, annál kedvezőbb – olcsóbb – hitelről beszélhetünk. A forintalapú, szabadfelhasználású személyi kölcsönök piacán az autóvásárlás szempontjából igen releváns 1 500 000 Ft-os összeggel és 60 hónapos futamidővel számolva a piacon elérhető konstrukciókat összehasonlítva, a Cofidis Fapados Kölcsöne a maga 15,8 %-os THM-jével az egyik legkedvezőbb megoldást jelentheti autóvásárlási terveink megvalósítására.

Kommentek

F1: “50 százalék”, hogy Alonso megy a Mercedeshez

A McLaren-Honda főnöke szerint kizárt, hogy Fernando Alonso legyen Nico Rosberg utódja a Mercedesnél, a pilóta honfitársa másképp gondolja.

F1: Hamilton megússza a büntit Rosberg miatt

A Mercedes nem bünteti meg Lewis Hamiltont az Abu-Dzabiban történtek miatt. Most más gondjai vannak a csapatnak.

Ez történik az autóddal a hidegben

Nem csak az embernek és egyéb élőlényeknek pokoli az éjszaka, ha mondjuk mínusz tíz fokban kell a szabadban tölteni, a fagy autónak is betesz.

F1: A motoroslegendát is érdekelné a Mercedes-ülés

A MotoGP-veterán Valentino Rossi sem mondana nemet, ha a Mercedes-főnök Toto Wolff felhívná.

F1: Oválpályán repesztett Vettel és Räikkönen – videó

A Ferrari rég nem látott dolgot hozott tető alá: vasárnap az USA egyik legendás oválpályáján, Daytonában száguldottak a vörös Forma-1-es autók.

Emily Ratajkowski így is nagyon szexi

Napjaink legnépszerűbb, és talán legszebb modellje Emily Ratajkowski, akiről kerestünk néhány olyan fotót, amivel az autóbuzik is meg lesznek elégedve.

Az új Fiat platójáról vadásztunk

A vadász legjobb barátja a kutyája és a fegyvere, őket pedig szorosan követi a sorban az autója. Ezért kipróbáltuk éles helyzetben, hogy boldogul a Fiat Fullback egy hivatásos vadász kezei között.

F1: Massa vállalná a Mercedes-munkát

Felipe Massa a Mercedes-ülés kedvéért simán visszatérne a nyugdíjból, igaz, nem lát sok esélyt arra, hogy őt válasszák.

Így változik az útdíjrendszer jövőre

Jövőre nem emelkednek a tömegközlekedési tarifák, és az úthasználati díjrendszerben sem lesz komoly változtatás.

Hidrogén hajthatja a Lexus új csúcsmodelljét

Brit sajtóértesülések szerint a Lexus LS utódmodellje nem is hibrid, hanem egyenesen hidrogén üzemanyagcellás lesz. A modell 2019-ben érkezik, addig még bármi megtörténhet.

F1: Wehrlein készen áll, hogy beüljön a Mercibe

A Mercedes neveltje, Pascal Wehrlein úgy gondolja, készen áll a kihívásra, ha Toto Wolffék úgy döntenek, vele pótolják a visszavonuló Nico Rosberget.

F1: Vettel nem készül a Mercedeshez

Sebastian Vettel azt mondja, nem pályázik Nico Rosberg megüresedett mercedeses ülésére, neki a Ferrarinál van dolga 2017-ben is.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.