Megbocsátott a férjét megölő autósnak

Mindkét család súlyosan sérült

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2014.05.18. 07.00

Az ítélethirdetés után az özvegy átölelte a nőt, aki férjét megölte, őt magát pedig súlyosan megsebesítette egy autóbalesetben.

“Mindketten elveszítettük szeretett családtagunkat, tudom, min megy keresztül, nem kívánom neki, hogy börtönbe menjen” -mondta egy 2011-es autóbaleset túlélője annak kapcsán, hogy az autójukat felborító jármű sofőrje, Tamara Matthews e héten bűnösnek vallotta magát emberölés vádjában Georgia állam bíróságán. Ezt követően odasétált a vádlotthoz, és átölelte őt. 

“Nincs bennem harag iránta” – mondta Sandra Walker, aki utasként élte át a borzalmas tragédiát. Matthews kisbusza átsodródott a felezővonalon, és frontálisan ütközött Walkerék egyterűjével. Utóbbi fejre állt, és míg a hátul utazó gyermekek sértetlenül megúszták a balesetet, édesanyjuk súlyos agysérülést szenvedett, apjuk pedig pár héttel később belehalt sérüléseibe. 
A balesetet okozó Tamara Matthews tizenhat éves fiát veszítette el az ütközésben. 
Sandra Walkernek a balesetet követően újra meg kellett tanulnia járni, autót vezetni, zuhanyozni, ellátni magát és gyermekeit. Óvodapedagógusi munkáját sem folytathatta, továbbá nincsenek emlékei az utolsó napról: nem tudja, pontosan mi történt aznap, azt is csak rokonaik elbeszéléséből tudja, hogy hova utazott éppen a család. 
“Férjem 35 éves korában hunyt el, és több mint 600 ember jött el a temetésére: ilyen sokak számára volt fontos. Rengeteget tanultam tőle, anélkül, hogy tanított volna. Csodálatos ember volt” – mondta Walker a bíróságon, majd odasétált a vádlotthoz és megölelte őt. 
A balesetet okozó asszonyt 36 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 500 óra közmunkára ítélte a bíróság. Matthews a tárgyalás során bocsánatot kért áldozata családjától és a bíróságtól.
Felmentették azt a rendőrt, aki nagy sebességgel ütközött egy autóval, amelyben hatan haltak meg. Az ütközést rögzítő videofelvétel a képre kattintva megtekinthető!

Megbocsátott a férjét megölő autósnak 1

Kommentek

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

Eladja a Ducatit az Audi?

A hírek szerint a Volkswagen-csoport megkezdte az olasz sportmotor-márka eladásának előkészítését. A Ducati Ferdinand Piëch szíve csücske volt.

Kémfelvételen a Škoda Yeti utódja

Karoq néven érkezik egy hónap múlva a második generációs kompakt Škoda SUV. Csehországban lefilmezték egy prototípusát.

Nem működik a Toyota stratégiája

A világ minden részén népszerűek a plug-in hibridek – mindenütt, kivéve Kínát. Az ázsiai ország miatt a Toyota kénytelen lesz újragondolni stratégiáját.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

F1: Túl kicsi a rajtszám? Nem indulhat az autó!

A Nemzetközi Automobil Szövetség megszigorította a rajtszámok és versenyzői nevek megjelenítésére vonatkozó előírásait, a Spanyol Nagydíjtól elvileg képesek lehetünk messzebbről azonosítani a pilótákat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.