19 milliót lopott ki az órákból egy parkolóőr

Módszeresen fosztogatta az automatákat

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2014.05.08. 06.00

Megdolgozott a pénzéért az a New York-i parkolóőr, aki öt év alatt több százezer érmét emelt ki a rábízott területen működő órákból. A bankjában kapták el.

Több mint 89 ezer dollár, azaz nagyjából 19,5 millió forint: a hatóságok becslése szerint legalább ennyit emelt el a 35 éves Jeffrey Daday 2009. január 5. és 2014. május 6. között a rá bízott parkolóórákból. 

A New York állam déli csücskében fekvő, festői szépségű Mount Kisco kisvárosban dolgozó Daday álságos tevékenységére csak a közelmúltban lett figyelmes a szövetségi ügyészi hivatal, így elkezdték megfigyelni őt munka közben. Akkor kapcsolták le, amikor a nyomozók szerint éppen befizette az ellopott pénz egy részét. 

A városban 2009 végén elkezdtek modern, bankkártyát is elfogadó órákat felszerelni, mert sok panasz érkezett a régi órákra. Most már azt is tudjuk, miért.

A városban 2009 végén elkezdtek modern, bankkártyát is elfogadó órákat felszerelni, mert sok panasz érkezett a régi órákra. Most már azt is tudjuk, miért.


Ha a vádak igaznak bizonyulnak, Daday éves átlagban 17800 dollárral, azaz havonta közel 1500 dollárral károsította meg a javarészt módos középosztálybeliek által lakott, tízezer lakosú Mount Kisco parkolási társaságát. Elég komoly forgalmat bonyolíthatnak ott a parkolóórák, ha senkinek nem tűnt fel ez a 330 ezer forintnyi összeg. 
Jeffrey Daday tárgyalása a mai napon kezdődik, nem tudni, milyen büntetést kér rá az ügyész. 
89 ezer dollár negyeddollárosokban számolva 356 ezer, tízcentesekben mérve 890 ezer darab pénzérmét jelent. Érdekes módon mindkettőből 2018,520 kilogrammot nyom ekkora összeg. Ha ezt a két tonnát papírpénzben lopta volna el, jobban jár: egy bankjegy tömege hozzávetőlegesen egy gramm, függetlenül az értékétől, így egydollárosokban kétmillió, de húszasokban már 40 millió dollárt tett volna ki a zsákmány. 
Magyarországon könnyebb lett volna ennyi pénzt ellopni: a 19,5 millió forint 195 ezer darab százast jelent, darabját 8,0 grammal számolva 1560 kg lett volna csupán a zsákmány. Az ötvenforintosokkal már megizzadt volna, az alig könnyebb, 7,7 grammot nyomó érmékből kereken három tonnát kellett volna elemelnie. 
Arról a perverz parkolóőrről olvastál már, aki lefotózta magát azokkal az autósokkal, akiket megbírságolt? Kattints a képre a bizarr sztorihoz!

Kommentek

  • W. A. Lacky

    “… álságos tevékenységére…” Biztos, hogy ezt akarta írni a tisztelt (?) firkász úr? Az álságos szó annyit jelent, mint: hamis, színlelt, tettetett, látszólagos, mesterkélt, megtévesztő, ál, csalóka, talmi, megjátszott, mű, nem igazi, félrevezető, alaptalan, koholt, igaztalan, valótlan, látszólagos, mesebeli, mondvacsinált, kifundált, képzeletbeli, fiktív, kieszelt, kiagyalt, kitalált, légbőlkapott, megalapozatlan, hibás, téves, pontatlan, helytelen, fals. Ezek közül melyikre tetszett gondolni? Nem inkább az ürge áldatlan tevékenységéről kellett volna írni?

Most minden kiderül egy F1-es kormány titkairól

A Haas versenyzője, Romain Grosjean ad egy kis eligazítást a Forma-1-es kormányok titkairól.

Százszámra gyártanák az elektromos buszokat a lengyelek

2025-től évente ezer buszt gyártanának Lengyelországban. Ennek alapjait most fektethetik le a lengyelek.

Hamilton: Az új Merci olyan, mint egy hajó

Lewis Hamilton elmondta, hogy mit gondol a Mercedes 2017-es autójáról, a W08-asról.

F1: Gyönyörű autót tervezett a Red Bull

Christian Horner csapatfőnök szerint a Red Bull 2017-es autója az egyik “legcsinosabb”, amit valaha tervezett a csapat.

Minden benne van az új Volkswagen Golfban

Kipróbáltuk a felfrissített Golfot! A jóból még jobb lett, a vezetői asszisztensek és a műszaki megoldások száma és fajtája luxusautókat idéz.

F1: A sztármérnök is kevesebb előzést jósol

A Red Bull sztártervezője, Adrian Newey szerint a 2017-es Forma-1-es szabályok továbbra is egészségtelen mértékben jutalmazzák majd a motorerőt, emellett az előzések számát is csökkentik.

A múltba megy előre a kínai szupersportkocsi 

Olasz formatervvel érkezik a kínai Techrules fantasztikus sportautója. A múltidéző vonalak mögött fejlett elektromos hajtáslánc-technológia rejlik.

F1: Hamilton magyarázkodni kényszerült

Lewis Hamilton hétfőn tisztázta a hétvégén a csapaton belüli adatmegosztással kapcsolatos nyilatkozatát. Nincs baja a Mercedesszel és Valtteri Botasszal.

F1: Minden ellenféltől fél a Mercedes

Hiába nyertek zsinórban három világbajnoki címet, a Mercedes csapatfőnöke azt mondja, a 2017-es idény előtt majdnem ugyanúgy tart minden riválistól, mint amikor először munkába állt.

Elegáns lett a legújabb Forma-1-es autó

A Sauber-csapat megmutatta 2017-es Forma-1-es modelljét, a C36-ost. A svájci alakulat jubileumi festéssel ünnepli 25. F1-es idényét.

A Lada nyugati hódításának nyomát fotózták Magyarországon

Ha ez a Zsiguli mesélni tudna! Biztos kalandos út vezetett a szovjet gyárból Angliába, majd valahogy a magyar utakra.

F1: 2020-ig maradnak a Mercedes-főnökök

A Mercedes-csapat két vezetője, az elnök Niki Lauda és a csapatfőnök Toto Wolff szerződést hosszabbított.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.