19 milliót lopott ki az órákból egy parkolóőr

Módszeresen fosztogatta az automatákat

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2014.05.08. 06.00

Megdolgozott a pénzéért az a New York-i parkolóőr, aki öt év alatt több százezer érmét emelt ki a rábízott területen működő órákból. A bankjában kapták el.

Több mint 89 ezer dollár, azaz nagyjából 19,5 millió forint: a hatóságok becslése szerint legalább ennyit emelt el a 35 éves Jeffrey Daday 2009. január 5. és 2014. május 6. között a rá bízott parkolóórákból. 

A New York állam déli csücskében fekvő, festői szépségű Mount Kisco kisvárosban dolgozó Daday álságos tevékenységére csak a közelmúltban lett figyelmes a szövetségi ügyészi hivatal, így elkezdték megfigyelni őt munka közben. Akkor kapcsolták le, amikor a nyomozók szerint éppen befizette az ellopott pénz egy részét. 

A városban 2009 végén elkezdtek modern, bankkártyát is elfogadó órákat felszerelni, mert sok panasz érkezett a régi órákra. Most már azt is tudjuk, miért.

A városban 2009 végén elkezdtek modern, bankkártyát is elfogadó órákat felszerelni, mert sok panasz érkezett a régi órákra. Most már azt is tudjuk, miért.


Ha a vádak igaznak bizonyulnak, Daday éves átlagban 17800 dollárral, azaz havonta közel 1500 dollárral károsította meg a javarészt módos középosztálybeliek által lakott, tízezer lakosú Mount Kisco parkolási társaságát. Elég komoly forgalmat bonyolíthatnak ott a parkolóórák, ha senkinek nem tűnt fel ez a 330 ezer forintnyi összeg. 
Jeffrey Daday tárgyalása a mai napon kezdődik, nem tudni, milyen büntetést kér rá az ügyész. 
89 ezer dollár negyeddollárosokban számolva 356 ezer, tízcentesekben mérve 890 ezer darab pénzérmét jelent. Érdekes módon mindkettőből 2018,520 kilogrammot nyom ekkora összeg. Ha ezt a két tonnát papírpénzben lopta volna el, jobban jár: egy bankjegy tömege hozzávetőlegesen egy gramm, függetlenül az értékétől, így egydollárosokban kétmillió, de húszasokban már 40 millió dollárt tett volna ki a zsákmány. 
Magyarországon könnyebb lett volna ennyi pénzt ellopni: a 19,5 millió forint 195 ezer darab százast jelent, darabját 8,0 grammal számolva 1560 kg lett volna csupán a zsákmány. Az ötvenforintosokkal már megizzadt volna, az alig könnyebb, 7,7 grammot nyomó érmékből kereken három tonnát kellett volna elemelnie. 
Arról a perverz parkolóőrről olvastál már, aki lefotózta magát azokkal az autósokkal, akiket megbírságolt? Kattints a képre a bizarr sztorihoz!

Kommentek

  • W. A. Lacky

    “… álságos tevékenységére…” Biztos, hogy ezt akarta írni a tisztelt (?) firkász úr? Az álságos szó annyit jelent, mint: hamis, színlelt, tettetett, látszólagos, mesterkélt, megtévesztő, ál, csalóka, talmi, megjátszott, mű, nem igazi, félrevezető, alaptalan, koholt, igaztalan, valótlan, látszólagos, mesebeli, mondvacsinált, kifundált, képzeletbeli, fiktív, kieszelt, kiagyalt, kitalált, légbőlkapott, megalapozatlan, hibás, téves, pontatlan, helytelen, fals. Ezek közül melyikre tetszett gondolni? Nem inkább az ürge áldatlan tevékenységéről kellett volna írni?

Barbár Mad-Max autó a Mitsubishitől

A Top Gear felkérésére félelmetes sivatagi versenyautót épített a Mitsubishi, majd elkészítették annak civil, megvásárolható kiadását is.

Visszatért a lépcsőshátú Swift!

Bemutatkozott és három hét múlva már meg is vásárolható a Suzuki Swift szedán – igaz, nem Suzuki, nem Swift, és nem is kapható Európában.

Magyarországon épít szupertöltőt a Tesla

Nagyszabású töltőinfrastruktúra-fejlesztést jelentett be a Tesla. Az akciónak van hazai vonatkozása is.

Teniszpályára skiccelték fel a luxuskombit

Wimbledon makulátlan gyepébe nem vandálok, hanem maguk a pályagondozók rajzolták bele a Jaguar XF Sportbrake prémium kombi körvonalait.

F1: Alonso rátette a kezét az Indy-trófeára

Hétfőn az Andretti Motorsport főhadiszállásán járt Fernando Alonso.

A lakótelep közepén sikerült elakadni egy szabadidő-autóval

Újabb eset bizonyítja, hogy a szabadidő-autó nem terepjáró, főleg utcai abroncsokkal nem.

F1: Buttonnak elég lesz 10 kör!

A McLarennél nagyon bíznak a Monacóban Fernando Alonso helyére beugró Jenson Buttonban, úgy gondolják, a pályás tesztelésnek nem lett volna haszna számára.

Városban száguldozó kretének rontják a BMW-sek jó hírét

Az ilyen videók miatt romlik a bajor márka tulajdonosainak megítélése, mert ez már nem a használja-e az indexet szint. Ez közveszélyes szórakozás.

F1: Szocsiban talán már célba ér Alonso

A Honda a hétvégén következő Orosz Nagydíjra megbízhatósági javításokat visz, a múlt heti teszt után bizakodnak a McLarennél.

Felhők közé emel a magyar Trabant motor, és ez nem vicc

Magyarországon az épülő szocializmus találkozása a repülési vággyal érdekes szerkezeteket szült, a felhők közé vágyóknak köszönhetünk egy különleges Trabant motort, ami képes volt embereket égbe emelni.

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.