Rendőrt buktatott le az olvasó

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.04.29. 10.42

Olvasónk küldte az alábbi videót, amit ma délelőtt készített Budapesten.

Egy olvasónk küldte az alábbi videót, amit ma délelőtt készített Budapesten, a Váci úton. A levelében az alábbi leírást közölte a felvétel mellé:

“Záróvonal, index nem akadály, de még előtte két három életveszélyes sávváltás index nélkül, őrült tempóban. Utána beállt a sorba, de nem sokáig bírta, ez van a videón!”

Kedves olvasók, ti mit gondoltok a látottakról? Alul a kommentmezőben elmondhatjátok!

Kommentek

 • DTF

  Nekem is van hasonló: pár hete vettem egy kamrát (nem azzal a céllal h rendőröket ‘jelentgessek’). Viszont van kettő felvételem is, amikor a rendőrautó (astra és yeti). szabálytalankodik. Előbbi piroson hajt át, másik meg buszsávban vészvillogós autót kerülne ki index nélkül, úgy, hogy simán átjön a nem buszsávba. Utóbbi megszokott itthon, az autósok 95%-a nem használja az indexét kikerüléskor, de a piros lámpán való áthajtás (nem használt villogót) azért már durvább.
  Gondoltam h elküldöm a rendőrségnek (nem azért, hogy megbüntessék, hanem csak max felhívják a figyelmét/figyelmeztessék). De nem tudom eldönteni, hogy mennék-e vmire! Sztem visszadobják h nem hitelesített kamera, így nem bizonyító erejű. Vagy eljár ilyenkor a rendőrség?

 • alfonso

  Remélem a kedves olvasó, illetve a cikkíró hozzátartózóinak bajba kerülése esetén az értesített rendőrök majd a KRESZ szabályait maradéktalanul betartva fognak kiérkezni. Miért kell nektek állandóan a rendőrökkel szarakodni?

 • Oldm4n

  Figyelj csak alfonso, arra ott a kék lámpa! Ja, hogy arról jelentést kell írni, ergo meg kell indokolni a használatát. Gondolom a kapitány nem fogadja el századszorra indoklásnak, hogy “kanos vóttam főnök, vártak a prostik!”. Ez itt kb úgy bő százezer! (Már nekem, ők “egyenlőbbek”) Vajon lesz e belőle eljárás? A kérdés költői… (gy.k. nem várok rá választ) A baszakodás oka pedig az, hogy a rendőrök szemetek. Ellenség. Kizárólag állami pénzbehajtóként funkcionálnak, semmi más nem érdekli őket. Lehet hőbörögni kispajtás, de én Borsodban élek, tudok neked olyan csodát mutatni, hogy a lopásból, rablásból élősködő cigányra nem megy ki a rendőr, még életellenes cselekménynél sem. De nem baj. Majd egyszer kimegyünk mi. Mind. Akkor lesz ám majd nemulass!

 • Kempelen10.

  alfonso!
  Ez nem az az eset. Kéretik a 2 bites hozzászólásoktól megkímélni minket.

 • vezess-admin

  Kedves DTF!

  Ha van ilyen videód, küldd el nekünk. Nagyobb esély van rá, hogy eljárást indít a rendőrség.

  Üdv,
  Vezess

 • bundaska1001

  Egy hajnali 05,00-kor majdnem mi is meghaltunk.Zöld lámpára érkeztünk s átsuhant előttünk egy rendőr autó piros jelzésen. Amikor meglátta mit úszott meg, bekapcsolta a megkülönböztető jelzését. Jött utána a másik rendőrkocsi látva a történteket Ő is gyorsan bekapcsolta a jelzéseit, s mögöttünk suhant tova. Meg kellene gondolni, hogy mi mit ér meg, az egyiknek segítünk, a másik meg belehal.

 • robi.87

  Wazze! Mintha csak magamat látnám. Engem sem dobott még soha meg a záróvonal. Na meg mi is azaz index?! Mert én úgy tudtam az nem más mint a felsőfokú intézmény hallgatóinak leckekönyve… Nekem tetszik a videón száguldozó autó(s) még ha rendőr is. Vagy az nem emberből van?!

 • Jozscsi

  Vezess!
  Átlépte a záróvonalat, de senkit sem veszélyeztetett! Azért, ha majd lopják a kocsitokat jusson eszetekbe az uszítás, amit most tettetek és annak tükrében hívjátok ki a rendőröket! Gondolom ti mindig mindent betartotok ugye? A tesztautóval is csak 90-el mentek, mégha egy Ferrariról is van szó. Ha pedig mégis vétetek a kresz szabályai ellen, önként mentek be a rendőrségre, hogy ez ott foganatosításra kerülhessen?!

 • Ex-taxis

  alfonso-, Jozscsi! Nem kell itt nagyszájúskodni, hogy ha nektek kell rendőr… stb! Akkor úgy sem jön! Meg nem tud mit csinálni. Ugyanolyan büntetést neki,vagy még súlyosabbat! Ha meg úgy gondoljátok, hogy ő is ugyanolyan ember, mint mi, akkor ugyanazok a szabályok vonatkoznak nemde?

 • alfonso

  Oldm4n – Tudod miért szemetek a rendőrök? Az ilyen cikkek és emberek miatt, mint te, akik beszélik a marhaságot és szart se tudnak a rendőrségről. Egyáltalán nem kel pl. jelentést írni a kék lámpáról, sőt a kapitánynak se kell megindokolni.
  Erre a borsodi témára is rábasztál, mert én is ott élek és ha ez nem elég, képzeld el járőr is voltam Borsodban, sőt nagy nehezen sikerült összeszednünk a bátorságunkat és magam sem tudom hogy, de kimertünk menni a cigányokhoz, de tényleg úgy féltünk, hogy össze-vissza fostuk magunkat és remegtünk, mint a nyárfalevél, de megcsináltuk :D :D :D Beszarok milyen emberek vannak.
  Kempelem 10, te is honnan tudod, hogy ez melyik eset? Egyébként se azt írtam, hogy ezek a rendőrök esethez mennek IQ bajnok!
  Mindenkinek csak annyit kellene foglalkozni a saját munkájával, mint amennyit a máséval és akkor nem itt tartanánk.

 • PAlex

  Különleges esetekben lehet csak megkülönböztető jelzést használnia egy autónak.
  Ettől még lehet, hogy sürgős dolga van (helyszínelés, nyomozás, stb.), amit értünk tesznek.
  Nekik is 8-9-10 órából áll egy napjuk.
  Mi pedig verjük az asztalt, hogy gyorsabban dolgozzanak.

  Csak én látom az ellentmondást?

 • alfonso

  Ex-taxis – Na te is… nem jön rendőr hiába hívod, pffffffffff

 • Kempelen10.

  Alfonso! Én sem írtam semmi olyat, amit emlegetsz!
  Azt írtam, hogy ne keverd ide az “eset” dolgot, mert ez a képről nem derül ki. Márpedig te idekeverted. Most meg tagadod. Vagy zsaruvá válni elegendő 2 bit memóriával?
  Úgyhogy ne IQ bajnokozz, mert hamar hülyének fogsz kinézni!

 • SprintR80

  Sziasztok!

  Nem akarok nagyon beleszólni a vitába, de az alábbi idézetet egy Alfonso által is ismert szövegből vágtam mi. Abban az esetben, ha tényleg rendőr volt.

  “Szolgálatban és szolgálaton kívül példamutatóan viselkedem.”

  Azt hiszem, hogy a videón nem ezt látjuk…

 • menőmanó

  Magával a manőverrel semmi probléma nincs, hiszen veszélytelen. Ezen max. a mazsolák rinyálnak.
  A probléma inkább azzal van, hogy szabálytalan és a rendőrnek nem illene ilyen példát mutatni. Ez nálunk elég általános probléma.

 • alfonso

  Kempelen 10 – A 2 bites mondatommal amit ezek szerint csak az én 2 bites agyammal lehet felfogni, azt akartam sugalni, hogy basztatják a rendőrt úton útfélen, de ennek ellenére, tegyük fel a felvétel készítője is a maximális teljesítményt várja el tőle. Persze ezzel együtt nem helyeslem a manővert, de szerintem a rendőrt alapból nem illene kritizálni, mert nem tudhatod, hogy legközelebb nem pont ő fogja-e a 2 bites agyával éppen a te életed megmenteni a pusztulástól.
  Viszont még mindig nem tudjuk, hogy akkor ez melyik eset?

 • toncsika59

  A manőver nem olyan vészes, a probléma csak ott van, ha te ezt megcsinálod és kiszúrnak, megbüntetnek….:D

 • Kovijani

  Vegre nem valami ruszki video! :)

 • LEDes Pisti

  Így kell jó példával előállni….

 • Kovijani

  Meg egy! Ha nem tetszik a rendszer csinalj forradalmat! Az ukranoknak volt ver a pucajukban!

 • alfonso

  Így van! Itt volt április 6. és az állampolgárok szerint megfelelően vezeti a rendőrség munkáját a belügyminiszter:P Akkor meg mi a baj emberek?????

 • Rácz Tamás

  Csak az objektivitás kedvéért: ami a videón van, az egy sima záróvonal-sértés és irányjelzés elmulasztása, ha a rendőr engem kapna rajta, 5-50 ezer között lennék büntethető szabálysértési bírsággal.
  Rendszám nincs, nem jelentett fel a Vezess senkit, pusztán csak érdekesnek találtuk ezt a videót, és úgy tűnik a kommentek tartalmából és hangneméből, hogy az is.

 • Funkyman

  Hát gyerekek, sikerült alulmúlnotok magatokat! Egyik-másik komment akkora facepalm, hogy kilóg az internetről. Hogy lehet emberek fejében ekkora kurva nagy, áthatolhatatlan homály?

 • Zatoichi

  Kedves alfonso és rendőrvédők oszlopos tagjai. Bár én is csak egy hozzá szóló vagyok, de azért megosztom most veletek szerény véleményemet, hisz ez azért fórum ugyebár. Természetesen a rendőr védi meg az állampolgárt, természetesen szüksége van ehhez különböző eszközökre, melyek kiemelik az egyszerű nép közül, hogy a megalkotott szabályokat törvényesen megszeghesse a mi érdekünkben… De ha épp nem egy életet ment, vagy esethez megy ki stb., akkor miért is nem próbálnak oda figyelni arra, hogy ez esetben csak úgy, szolgálati autóval pl. olyat ne csináljon, amiért minket súlyos pénzekkel büntetnek? Úgy rá tudnak szállni a gyorshajtásokra, a szabály sértésekre, de Ők megtehetnek bármit! Akkor felejtsük el az előbbieket, az állampolgárt a rendőr vonja felelősségre, a rendőrt ki vonja????!!!! Vagy nekik bármit lehet? Minden elnézhető, tegyenek bármit, ha idegesek, rúgjanak belénk, ha olyanjuk van, fittyet hányhatnak bármire. Nem azt mondom, hogy én nem léptem át záróvonalat, vagy nem volt, hogy nem indexeltem, bár erre azért oda figyelek, csak azért pont akik olyan munkát választanak, amiben hatalmuk van mások fölött az felelősség is ám, nem csak lehetőség! Nagyon fontos a két szó mögötti jelentés… De valóban nem itt kezdődnek a gondok. Ha mi magyarok nem lennénk ilyen töketlenek, akkor ők sem lennének ilyenek, max. jóval kisebb arányban!!!

 • Kempelen10.

  Nos, akik túlreagálják ezt a dolgot, azoknak tényleg csak annyit, hogy illik jó példával elöl járni.

  Alonso! Amikor a gyerekedet egy kábszeres tanár próbálja majd meggyőzni a kábítószerek káros hatásáról, s miközben erről beszél, elcsavar egy füves cigit, majd akkor okoskodj. De tényleg. Lassítsál kicsit.
  Az van, hogy én, adófizető állampolgár ELVÁROM a zsaruktól, hogy mutassanak példát. Eközben persze minden tiszteletem az övéké a nehéz munkájuk miatt. A kettő nem zárja ki egymást.

 • robi.87

  Öltözz be, és akár te is átlépheted a záróvonalat mindenféle retorzió nélkül! De ehhez a fenomenálisan jó érzéshez be kell vállalnod a 90-120 ezres jövedelmet, az állandó stresszt, a roma-telepekről kihozni a körözött rossz fiúkat, a “békés” tüntetők-, vagy akár a futball-huligánok elé történő kivezényléseket szabad napokból berendelve, és nem utolsó sorban, el kell viselned, hogy leköpködjenek téged is az emberek. Egyetlen hibás döntésed után a katonai ügyész cincál szét… – és sorolhatnám mindazt amit ezek az emberkék kapnak tőlünk. Persze, ha sérelem ér bárkit közülünk, egyből ezekért a “záróvonalat átlépő, lépten-nyomon szabályokat sértő” rendőrökért kiáltunk…
  Nos ez a véleményem, hogy aki ilyen hibát nem vétett a közlekedésben, az egy mazsola, az járjon tömegközlekedési eszközön, mert roppant veszélyes lehet a többi autósra!

 • Pali69

  Először is ne hogy meg sajnáljam már őket talán pisztolyt tartottak a fejükhöz hogy rendőrök legyenek, talán rájuk nem vonatkozik a kresz vagy ők a törvényfelet állnak???? Ha én csinálnám ezt úgy meg büntetnének hogy bele gebednénk szemrebbenés nélkül, és még jól ki is oktatnának hogy milyen felelőtlen hülye vagyok!!! Nagyon remélem hogy a rendőrség is meg teszi a megfelelő lépéseket és a vétkes sofőrt meg büntetik!!!

 • Phrascarica

  @Pali69: +1

 • lancelot28

  Én Porshe 911 turbo S-es, a Szlovák ringen vezető (nézhető) amatőr sráchoz szólnék hozzá: Nem azért, de ha nekem 1-szer a fenekem alá raknák ezt a verdát – függetlenül attól, hogy 67 éves vagyok, egyik szemem pót-szem, a bal lábam cukorbetegség szövődménye miatt érzéketlen, szinte béna – nos én néha megkóstolnám a 220-240 km/órát, már csak a gyorsulál érzése miatt is (és nem törném össze). Nekem volt olyan Trabantom (ANNO)amelyikkel 220 széles abroncsokkal így végigmentem volna. Nem értem, hogy miért lett felrakva ez a video ??? Igaz, én a 19. percnél meguntam. 1 szó, mint 100, a srácot nem ismerem, de-hogy nem egy Niki Lauda, az biztos. Nnna pá Kedveseim. Lancelot

 • subi2

  A rendőrnek nem szabad elfelejteni- ha már a betartandó szabályokat elfelejtik -, hogy minden kocsiban ott a rögzítésre alkalmas eszközök közül legalább egy fajta és lehet dokumentálni az általuk elkövetett szabálysértést és ezt egyre több autós meg is teszi!

 • szvanto

  tisztelt robi.87


  el kellene ezt olvasnod, vagy máshonnan tájékozódni, mielőtt butaságokat beszélsz. http://karrier-tanacsok.monster.hu/fizetes-es-juttatasok/informaciok-a-fizetesrol/rendori-fizetes-egy-akcio-sokat-emelhet/article.aspx

  s igen, benne van, hogy érettségivel = null végzettséggel, pályakezdőként nem kapsz többet. De nem is tudnék sok olyan munkát mondani, ahol egy szál érettségivel többet kapsz. A világ ilyen, ahhoz, hogy több pénzt keress, tanulni kell vagy sokat dolgozni.
  A rendőri állás pedig, mint minden állami foglalkozás olyan, amely elhivatott embert kíván, legalábbis olyannak kellene lennie. Nem azért kellene az embernek rendőrnek, orvosnak, tanárnak vagy bármi más (ügyész, politikus stb) felelősség teljes munkát ellátó egyénné válnia, hogy degeszre keresse magát, hanem mert késztetést érez arra, hogy tegyen az emberekért, szolgálja őket.
  Tény, hogy a nevelés nem megfelelő, a közvélemény pedig nem segít a dolgokon, de ettől a rendőr még elvállalta a munkát és ezzel elfogadta, hogy be kell tartania neki is a szabályokat, főleg mivel neki példát kellene mutatnia.

  Egy tanár.

Soha nem látott, kedves újítás a rendőrautókban

Játékmackókkal szereli fel az észt rendőrség a járőrautókat, hogy vigaszt nyújtsanak a kisgyerekeknek, akik balesetek vagy más, nagy traumát okozó helyzetek résztvevőivé válnak.

Tarlós bedurvult, ez lett a bírságkamera sorsa

Tarlós István főpolgármester leszereltette a Bécsi és Szépvölgyi út kereszteződésében felszerelt kamerát.

Negyed óra gyönyör Škoda-rajongóknak: videón a Karoq kompakt SUV

Tizenöt perces monstre filmmel örvendeztet a Škoda újdonsága, a még be sem mutatott Karoq. Popcorn, kóla és mehet!

Fényűző extrákkal jön leendő kedvenc Škodád

Három hét múlva debütál a Škoda Karoq, a gyár elkezdte az információk szellőztetését. Amit eddig mondtak, jól hangzik.

F1: Vettel szerint kamuzik a Mercedes

Sebastian Vettel nem hiszi, hogy a Mercedes tényleg annyira lassú Szocsiban, mint péntek délután mutatták. A ferraris német szerint az időmérőre gyorsak lesznek Hamiltonék.

F1: Ecclestone átvágott minket!

A Maláj Nagydíj igazgatója, Razlan Razali kiosztotta Bernie Ecclestone-t és a Forma-1 új tulajdonosát is.

F1: Vettelék taroltak, a Merci nem bír a Ferrarival

Komoly munka vár a Mercedesre péntek este, ugyanis a Forma-1-es Orosz Nagydíj második szabadedzésén meg sem tudták szorítani az új szocsi körrekordot futó Ferrarit.

Ideje beszélnünk a felnik egyik legfontosabb jellemzőjéről

Gajdán Miklós autóbúvár szakkörének legújabb epizódjában a kerekek felé kalandozunk el. Vaskos téma, ezért az általános ismeretek ismétlése után főképp egy jellemzőre, az ET-számra koncentrálunk.

F1: Hamiltont felzaklatta a lábát elveszítő tini

Lewis Hamiltont nagyon megérintette Billy Monger doningtoni Forma-4-es balesete.

F1: Büntetések felé tart a Ferrari?

Gyanús, hogy a Ferrari nem fogja kihúzni a szezon végéig a szabályok által engedélyezett számú erőforrás-részegységgel.

Újabb adag magyar tűzoltóautó állt forgalomba

Ma 14 új, magyar gyártású tűzoltóautót adtak át a Katasztrófavédelemnek. A járművek értéke megközelíti a kétmilliárd forintot. 

F1: A bőröndjében vitte az alkatrészt a Red Bull-főnök

A Red Bull-főnök Christian Horner Szocsiban elárulta, hogy a saját bőröndjében volt kénytelen alkatrészt vinni Max Verstappen erőforrásához a hétvégére.

Tudod, miért hívják anyósülésnek?

Tudod, hogy az autóban a jobb első ülést miért hívják anyósülésnek? Van néhány teória.

F1: 15 helyes hátrasorolás a McLaren-újoncnak

Kezdődik: a McLarennél már az idény negyedik fordulóján jönnek a motorcserés hátrasorolások, Stoffel Vandoorne az Orosz Nagydíjra 15 pozíciós büntetést kapott.

F1: Alonso azért se bánja, hogy otthagyta a Ferrarit

Fernando Alonso unja már a kérdést, de újra elmondta, hogy akkor sem bánja a Ferraritól való távozást, ha idén bajnoki esélyes az olasz csapat. A McLarennél javult az életminősége.

F1: Räikkönen az élen, menet közben esett szét a Force India

A Forma-1-es Orosz Nagydíj első szabadedzésén a Ferrari Mercedesek előtt végzett, a leggyorsabb Kimi Räikkönen volt. A Force India látványos hibát produkált.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.