Amikor kötelező hazudni a rendőrnek

Cseberből vederbe esett

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2014.04.17. 06.00

Mikor nem mondhatsz semmilyen körülmények között igazat a rendőrnek? Douglas Glidden szívesen elmeséli, amint kiengedik a sittről.


Mikor nem mondhatsz semmilyen körülmények között igazat a rendőrnek? Douglas Glidden szívesen elmeséli, amint kiengedik a sittről.

A huszonöt éves Douglas Glidden a lehető legeldugottabb környéket választotta a randalírozáshoz: az alig több mint háromezer lakosú Maine állambeli kisváros, Livermore Falls egy olyan félreeső, külterületi utcácskáját, ahol még a Google Maps utcakép-autója sem jár. A helyi rendőr viszont, akit az apró lakóközösség tagjai hívtak ki rendbontás miatt, sajnos igen, és mivel helyi volt, arcról felismerte a fiatalembert, akinek nem sokkal korábban ő maga vonta be a jogosítványát. 

Douglas becsületére legyen mondva, vert helyzetét felismerte, és ahelyett, hogy nagy gázt adva elmenekült volna a tíz nappal ezelőtti éjszakába, szolgálatkészen leparkolt, és várta az igazoltatást. 
Ennek során azonnal kiderült, hogy ittasan ült volán mögé. A járőr átkutatta az autót, és kis mennyiségű marihuánát talált a kesztyűtartóban. 
Mr. Glidden rögtön érezte, hogy ebből baj lesz, ám aztán eszébe jutott, hogy ezt bizony nem verhetik rá, és meg is mondta a rendőrnek: 

“Az kérem nem az én füvem, épp csak most loptam a kocsit, már benne volt.” 
Amikor kötelező hazudni a rendőrnek 1
Pici falu félreeső utcájában érték tetten az őszinteségi rohamban szenvedő autótolvajt
Arról nem szól a híradás, hogy ezt követően hány percig röhögött a rendőr, mindenesetre az őszinte sofőr a fogdában töltötte az éjszaka hátralevő részét. Még folyt a kihallgatás, amikor egy kétségbeesett lakos telefonált, és bejelentette, hogy épp most lopták el a kocsiját – azt az autót, amiben Gliddent megtalálták. Anyukája biztosan büszke lenne rá: ha le is tért az egyenes útról, legalább nem hazudott.
Mr. Glidden nagy szerencséje, hogy nem az a rendőr kapta el, akinek az a rossz szokása, hogy szexért cserében engedi el a gyanúsítottakat

Amikor kötelező hazudni a rendőrnek 2

Kommentek

  • W. A. Lacky

    Nem gondolom, hogy nagyon röhögött a zsaru, mert bizonyára tudja: az autó jogtalan elvétele és a kábítószer birtoklás nem ugyanaz a kategória.

8000 kilométer kevesebb mint 4 nap alatt

A Goodyear az új abroncsa bevezetését azzal ünnepeli, hogy próbára teszi a gumikat Rainer Zietlow világrekord kísérlete során. A pilóta és csapata azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a 8000 kilométeres, Dakartól Moszkváig tartó távot kevesebb mint 4 nap alatt teszi meg.

Jeep Yuntu: rejtélyes jövőkép

A közeljövő kínai Jeep modelleinek formai és technológiai koncepcióját vázolja az a hétszemélyes tanulmányautó, amelyről szinte semmit nem árultak el.

Dühös tulajdonosok perelik a Teslát

Csoportos keresetet adtak be a Tesla ellen a cég kaliforniai ügyfelei. Állításuk szerint életveszélyes kísérletbe kényszerítette  őket a cég az Autpilot szoftver idő előtti aktiválásával.

Nem tetszik a KRESZ-tábla? Beperelheted a kihelyezőjét

Jövőre jogi lehetőség nyílik az autósok, gyalogosok, vagy bárki számára, hogy levetethessék a nekik valamilyen okból nem tetsző KRESZ-táblákat.

Bődületes kasszasiker a Halálos iramban 8

A Halálos iramban 8. megint lekörözte a mezőnyt az észak-amerikai mozikban a hétvégén. Az autós akciófilm globális bevételei a csillagok közé repítik a filmet.

Közösen állnak ki a Visegrádi Négyek a protekcionizmussal szemben

Közös álláspontot fogadtak el a Unió piacán kialakult versenykorlátozó intézkedésekkel szemben a Visegrádi Négyek fuvarozó vállalkozásait tömörítő érdekképviseletek. 

F1: A McLarennek és a Williamsnek drukkol Hamilton

A háromszoros világbajnok Mercedes-pilóta, Lewis Hamilton reméli, hogy a két patinás brit csapat lehet még ellenfél számára a világbajnoki küzdelemben.

Kemény balesetet mesél el egy magyar kamionos, videóra vette az egészet

A magyar sofőr előtt kalapot emelünk, azonnal megállt és kiszállt segíteni. Az egészet rögzítette a fedélzeti kamera.

Egy kiscica miatt zárták le az ország legfontosabb útját

Elárvult kölyökmacska nyávogott egy nyolcsávos szupersztráda elválasztó sávján Abu-Dzabiban. A tűzoltóság nem teketóriázott, irdatlan torlódás árán megmentették az állatot.

Na így töltenek elektromos autót a kazincbarcikai lakótelepen

Örök kérdés a villanyautókkal kapcsolatban, hogy mi lesz a lakótelepen élőkkel, akik otthon szeretnének tölteni, és nincs a közelben töltőoszlop? Ma az egyetlen megoldás, amire gondolhatnak, az egy jó hosszú, ablakon kilógatott vezeték.

Ez a videó a bizonyíték, hogy Pesten sokan birkamód közlekednek

Krisztián nem bírta cérnával, de nem csodálkozunk, hiszen pár perc alatt több olyan helyzettel is találkozott Budapesten, ami balesettel is végződhetett volna, ha nem figyel.

Csillag született

A DB9 fénye alaposan megkopott. Az Aston Martin 2004 óta próbálta feléleszteni különböző átdolgozásokkal a modell egykori csillogását – sikertelenül. De most változik a helyzet! A vadonatúj DB11 megérkezett és úgy ragyog, mint még soha. Nem fogja vissza magát, motorja V12-es és biturbó.

Titkos magánéletéről beszélt Vettel

Privát életét is érintő interjút adott a Forma-1 négyszeres világbajnoka. Szóba került az otthona, félelme, bosszúsága, vágyai.

F1: Nem Brawn rúgatta ki Ecclestone-t

A Forma-1 sportszakmai irányítója, Ross Brawn cáfolta, hogy ő kérte volna Bernie Ecclestone eltávolítását ugyanakkor nem tagadja, hogy elég nehéz lett volna a közös munka.

Hazatért végre az utolsó Ikarus

Tizenöt évig szolgált külföldön a magyar ritkaság, de most már végleg itthon marad.

Szexi tánc okozott tragédiát

Meggondolatlan kamaszlány szexinek tartott táncba kezdett a közlekedő autók mellett, meg is lett az eredménye.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.