Amikor kötelező hazudni a rendőrnek

Cseberből vederbe esett

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2014.04.17. 06.00

Mikor nem mondhatsz semmilyen körülmények között igazat a rendőrnek? Douglas Glidden szívesen elmeséli, amint kiengedik a sittről.


Mikor nem mondhatsz semmilyen körülmények között igazat a rendőrnek? Douglas Glidden szívesen elmeséli, amint kiengedik a sittről.

A huszonöt éves Douglas Glidden a lehető legeldugottabb környéket választotta a randalírozáshoz: az alig több mint háromezer lakosú Maine állambeli kisváros, Livermore Falls egy olyan félreeső, külterületi utcácskáját, ahol még a Google Maps utcakép-autója sem jár. A helyi rendőr viszont, akit az apró lakóközösség tagjai hívtak ki rendbontás miatt, sajnos igen, és mivel helyi volt, arcról felismerte a fiatalembert, akinek nem sokkal korábban ő maga vonta be a jogosítványát. 

Douglas becsületére legyen mondva, vert helyzetét felismerte, és ahelyett, hogy nagy gázt adva elmenekült volna a tíz nappal ezelőtti éjszakába, szolgálatkészen leparkolt, és várta az igazoltatást. 
Ennek során azonnal kiderült, hogy ittasan ült volán mögé. A járőr átkutatta az autót, és kis mennyiségű marihuánát talált a kesztyűtartóban. 
Mr. Glidden rögtön érezte, hogy ebből baj lesz, ám aztán eszébe jutott, hogy ezt bizony nem verhetik rá, és meg is mondta a rendőrnek: 

“Az kérem nem az én füvem, épp csak most loptam a kocsit, már benne volt.” 
Amikor kötelező hazudni a rendőrnek 1
Pici falu félreeső utcájában érték tetten az őszinteségi rohamban szenvedő autótolvajt
Arról nem szól a híradás, hogy ezt követően hány percig röhögött a rendőr, mindenesetre az őszinte sofőr a fogdában töltötte az éjszaka hátralevő részét. Még folyt a kihallgatás, amikor egy kétségbeesett lakos telefonált, és bejelentette, hogy épp most lopták el a kocsiját – azt az autót, amiben Gliddent megtalálták. Anyukája biztosan büszke lenne rá: ha le is tért az egyenes útról, legalább nem hazudott.
Mr. Glidden nagy szerencséje, hogy nem az a rendőr kapta el, akinek az a rossz szokása, hogy szexért cserében engedi el a gyanúsítottakat

Amikor kötelező hazudni a rendőrnek 2

Kommentek

  • W. A. Lacky

    Nem gondolom, hogy nagyon röhögött a zsaru, mert bizonyára tudja: az autó jogtalan elvétele és a kábítószer birtoklás nem ugyanaz a kategória.

15 pusztítóan kontár módon tuningolt autó

Stílusérzéket és mértékletességet nyomokban sem tartalmazó autók Mekkmester-díjas tunerektől.

F1: Az év végéig meglesz Rosberg utódja?

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, nem akarják sokáig húzni a váratlanul visszavonuló világbajnok, Nico Rosberg utódjának kiválasztását.

Hihetetlen látvány a porban csapató 6-os BMW

Rallyautó bármiből lehet, még egy olyan luxuskupéból is, mint a BMW 650i.

F1: Valaki óriási ajándékot kapott Rosbergtől

A Red Bull-os Daniel Ricciardo szerint Nico Rosberg a visszavonulással valamelyik pilótának nagyon szép karácsonyi adott – nem valószínű, hogy az ausztrál lesz az.

Elektromos buszt álmodott meg a Škodák tervezője

A Czechbus kiállításon megtekintettük a csehek legújabb büszkeségét, melyet az a férfi tervezett, aki korábban Škoda buszokat is megálmodott.

F1: Rosberg vállalná Hamilton oktatását

Lewis Hamilton azt tervezi, hogy még 10 évig marad a Mercedesnél, és később már németül szólhat a márka hazai szurkolóihoz. A visszavonuló Nico Rosberg vállalná a nyelvtanári szerepet.

Új 5-ös BMW – Káprázat és parasztvakítás

Ne higgyétek, hogy a gazdagok élete csupa játék és mese! A Harman Kardon vagy Bowers & Wilkins hifi csak az egyik kérdés, amit a G30 kódú új BMW 5 kapcsán el kell dönteni.

Vége a pénzbehajtásnak Újpesten

Pár hete írutunk arról a sokak szerint nem egyértelmű forgalmi helyzetről, ahol csak úgy hullottak az 50 ezres büntetések. Mára változott a helyzet.

Rosberg autójában Wehrlein: Köszi, Nico!

Nem dőlt még el a visszavonuló Nico Rosberg helyének sorsa. Az egyik legesélyesebb versenyző azonban olyan fotót posztolt, amin a világbajnok autójában ülve látható.

F1: A fél mezőny bejelentkezett a Mercedesnél

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, óriási az érdeklődés Nico Rosberg megüresedett helye iránt, mégsem lesz könnyű betölteni a bajnoki ülést.

Kitiltják a dízeleket több nagyvárosból

Párizs, Madrid, Athén és Mexikóváros összefogott, majd közösen bejelentette: 2025-től kitiltják az útjaikról a dízelüzemű járműveket.

F1: A Mercedes tényleg számolhat Alonsóval?

A Mercedes még egyetlen nevet sem említett a nagy meglepetésre visszavonulását bejelentő Nico Rosberg utódjaként, de a korábbi nyilatkozatok alapján Fernando Alonso tényleg a listájukon lehet.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.