Sokkal több a halálos baleset, mint tavaly

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.04.15. 10.00

A tavalyi adatokhoz képest jelentősen nőtt a halálos kimenetelű és a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek száma.

A rendőrség által gyűjtött előzetes adatok szerint 2014 első negyedévében 2996 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt, 11,58 százalékkal több, mint 2013 első három hónapjában (2685 baleset).

A halálos balesetek száma 2013 ugyanezen időszakához viszonyítva 27,36 százalékkal emelkedett (95-ről 121-re). Nőtt a súlyos és a könnyű sérüléses közúti közlekedési balesetek száma is, a súlyos sérüléses baleseteké 18 (753-ról 890-re), a könnyű sérüléseseké 8 százalékkal (1837-ről 1985-re).

Szintén nőtt az ittasan okozott balesetek száma: a 2013. első negyedévi 268-cal szemben 307 ember okozott személyi sérüléses közúti közlekedési balesetet szeszesital fogyasztása után.

A rendőrség összegzése szerint az adatok azt mutatják, hogy a közúti közlekedésbiztonságot a korábbi években jellemző javulás üteme lelassult, egyes mutatók kedvezőtlenül alakultak. Az adatok egyértelműen jelzik azokat a területeket, amelyeken a közúti közlekedésbiztonság javulása érdekében beavatkozásokra van szükség, a gyalogos és kerékpáros közlekedés a kiemelten kezelendő feladatok között szerepel.

(Forrás: MTI)

Kommentek

 • passatcctdi

  A rendörség véleményem szerint kizárólag a tüneteket tudja kezelni (ha egyáltalán tudja…).
  A probléma sokkal mélyebb: egyrészröl túlhajszolt, meggyötört – máskülönben normális emberek – autóznak, akik rohannak, hogy idöre be tudják fejezni a rájuk bizott feladatokat. Ezek az emberek (velem együtt) tele vannak feszültséggel, amelynek a fö forrása maga az a rendszer, amelyben élünk. Más részröl pedig tömegek garázdálkodnak az utakon, akik azt hiszik, hogy nekik mindent lehet. Ez igaz a társadalom alsó és felsö szintjén elhelyezkedö emberekre egyaránt. Ugyanezen viselkedés pedig pontosan ugyanigy megjelenik a munkahelyeken … a családokban …

  Persze lehet, hogy nincs igazam, és mindent trafipaxokkal, igazoltatásokkal, karhatalommal lehet orvosolni.

 • pqowieurzt

  túl olcsó az üzemanyag.
  A balesetek száma addig csökkent amíg az üzemanyagok ára emelkedett, így a forgalom is mérséklődött. Ez sajnos egy ideje megfordult

 • Guillotinee

  pqowieurzt

  Nehogy már az üzemanyag árát emeljük a végteleneségig,hogy ne legyen baleset!
  Garantálod,hogy ha csak ketten lesznek az úton mert senki nem tudja/akarja megfizetni az üzemanyagot akkor nem lesz baleset?

  Ugyan már!

  Ilyen alapon akkor éjjel vagy hajnalban sem kéne ,hogy legyen baleset mert alig vannak az úton.
  Mégis meghalnak!
  Hülyeség ellen nincs gyógyszer!

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

F1: Teljes valójában itt az új Williams

A Williams-csapat másodszor is leleplezte 2017-es autóját, ezúttal számítógépes grafika helyett már a valódi autóról készült fotókat nézhetjük.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

Három hengerrel támad az új Ford Fiesta ST

1,5 literes háromhengeres turbómotorral érkezik a hothatchek közé a Ford Fiesta legsportosabb változata, az ST.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.