Szörnyeteg mászkált Budapest utcáin!

Még idén érkezik a BMW X5 M

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2014.04.01. 17.15

Harmadik típusú találkozásban volt része Sz. György nevű olvasónknak: a budapesti Déli pályaudvar közelében egy gyanúsan brutális, feltűnően elmaszkolt BMW X5-ösre bukkant…

Van az úgy, hogy néha pont azzal áruljuk el magunkat a leginkább, ha nagyon szeretnénk elrejtőzni. A harmadik generációs BMW X5 már nem számít világújdonságnak, sőt, egy példányát magunk is teszteltük. Ha tehát ezek után Budapesten felbukkant egy alaposan elmaszkírozott példánya, az emberben rögtön mocorogni kezd a kisördög: vajon mit rejtegetnek? 

Így volt ezzel Sz. György nevű olvasónk is, aki bringája nyergéből vette észre a Nagyenyed utcában az álcafóliázott BMW-t. Mivel az itt szinte természetes dugóban lassan cammogott az autó, bőven volt ideje körbenézni a nehéz vasat, és a látottakat összegezve minket már azzal keresett meg: látott egy X5 M-et!

Az X5 M most futó változatáról nagyon leegyszerűsítve elég annyit tudni, hogy 555 lóerős, 23 mázsás súlya ellenére úgy gyorsul, mint egy lassabb Porsche, és mindezek miatt simán 20 liter fölé lehet vinni az átlagfogyasztását. Nos, lehetséges, hogy ennek a szörnynek a még erősebb, még gyorsabb utóda látható a fotókon.

Bizonyosat mi sem tudunk állítani – hiszen pont erre való az álcázás -, de a kiszélesített kerékívek, a peres abroncsok, és mindenekelőtt a lökhárító szélén lévő, ledugózott kipufogónyílások helyett a középvonalhoz közel kivezetett dupla ikerkipufogó alapján nem tudjuk cáfolni, hogy a Budapesten észlelt azonosítatlan tárgy valóban egy BMW X5 M volt.

“A hangja miatt biztos vagyok benne, hogy M-változat” – mondta olvasónk, amikor rákérdeztünk arra, miért ilyen biztos a dolgában.

A BMW várhatóan 2014 végén mutatja be az X5, valamint az augusztusban érkező, új generációs X6 csúcskivitelű sportváltozatát. A várakozások szerint ez a jelenlegi modell 4.4 V8 TwinTurbo motorjának feljavított változatát kapja meg; a teljesítmény várhatóan nem marad el a BMW M5 Competition-csomagos változatának 575 lóerejétől.
Köszönjük a képeket, kedves György!

Kommentek

Megjött az utolsó új Forma-1-es

Az új modellhez új szín is jár: a Toro Rosso által leleplezett STR12-est nem lehet majd összekeverni az elődeivel.

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. A buherálók az állampolgárok egészségével szórakoznak.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.