Ha igazoltatnak, ne nyúlj a sétabotért (18+)

Vajon jogszerű volt a fegyverhasználat?

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2014.03.24. 03.00

Egyelőre életben van az a nyugdíjas amerikai férfi, aki élete hetven éve alatt sem tanulta meg, hogy a rendőrség ideges lesz, ha hosszú, hengeres tárgyakat látnak gyanúsítottak kezében…

Zokogva fogadta a helyszínre érkező kollégáit az a fiatal rendőr, aki percekkel korábban meglőtt egy hetven éves nyugdíjast Dél-Karolina államban. A február végén történt incidensről készült rendőrségi videofelvételt a napokban hozta nyilvánosságra az illetékes bíróság. 

Szavazás

Szerinted ki volt a felelős a lövöldözésért?

Kérjük várjon ... Kérjük várjon ...
Terrence Knox, aki mindössze három éve állt rendőrnek, lejárt műszaki vizsga miatt állította meg a kisteherautót február 25-én este fél nyolc körül a Clover nevű kisvároson átvezető főúton. 
Miután a pick-up megállt, kinyílt az ajtaja, és kibotorkált rajta egy lassan mozgó alak. A rendőr felszólítására fittyet hányva komótosan a platóhoz sétált, átnyúlt az oldalfalon, majd elővett egy, a videón is nehezen azonosítható, hosszú, hengeres tárgyat. 
A rendőr ekkor több lövést adott le, majd miután erősítést hívott, felszólította a gyanúsítottat, hogy dobja el a fegyvert. “Csak egy sétabot” – mondta ekkor az összerogyó bácsi. 
Az ezt követő események az alábbi videóból követhetők nyomon: amikor megérkezik az erősítés, a rendőr teljesen összeomlik, miközben kollégái azt ismételgetik neki: “azt tetted, amit tenned kellett.”
Figyelem! Az alábbi videó nyílt erőszakot tartalmaz, megtekintését csak nagykorú olvasóinknak ajánljuk!
Az idős férfit, akit egy lövés talált el, kórházba szállították, állapota a legfrissebb hírek szerint kielégítő. Felesége, aki szintén az autóban tartózkodott a lövöldözés során, nem sérült meg. 
A rendőr ellen belső viszgálatot indítottak, de felettese előzetesen azt mondta, megfelelően reagált egy fenyegetőnek látszó helyzetre.
Sok kiszámíthatatlan dolog van a világon, de a rendőrök reakciója nem tartozik közéjük: ha valaki igazoltatás közben kiabál, futkározik, netán visszaugrik az autóba és elmenekül, abból nagy bajok származhatnak. Az alábbi családot például aligha vigasztalja, hogy az ellenük intézkedő rendőrt azóta elbocsátották állásából…Kommentek

 • robi.87

  Brutális lehetett a rendőr ráeszmélése arra, hogy egy szerencsétlen -ártatlant- lőtt meg. Pont ő, aki a jó(k) védelmére esküdött fel…
  Hibáztak mindketten, nagyot hibáztak.

 • hegedusjozsef2

  Nem rántott semmit!Jól látható,hogy séta bot és nem fegyver-mellékesen nem tart “célra”!!!! Azzal a mozdulattal ahogyan kiveszi Maga mellé teszi a BOTOT!!! A rendőr egy ideggyenge barom ,Aki azt hiszi Mindenre és mindenkire lőnie kell.A cikkírót sem az érdekli,hogy egy ártatlan emberbe bele lő egy képzetlen idióta,hanem rögtön a hatásvadászat.Elég lett volna -ha már ekkora fosógép!-ha a rendőr figyelmeztető lövést-sorozatot ad le a célzott lövések helyett!

 • Guevara

  Hát rendőr legyen a talpán aki azonnal és tökéletesen felismeri a helyzetet és ennek megfelelő döntéseket hoz. Ott a tengeren túlon legalább van tekintélye a rendőrnek, mert nagyon könnyen elsülhet a szolgálati fegyver, jogosan, ha nem azt teszi a delikvens amit a rendőr mond.

 • dreiver

  Valóban,átlagon felüli intelligenciát,helyzetfelismerést,gyors reflexeket kiván, hogy valaki megkülönböztesse a sétabotot egy célzásra emelt fegyvertől. Nem gyanús,hogy egyre durvább esetekkel treniroznak bennünket közlekedés ügyben? A polgárbarát magatartás már régen el van felejtve.

 • bubibeka1.6

  Nem a rendőr hibázott ! Ha egy országban az a törvény, vagy előírás, hogy ha a rendőr megállít, akkor semmi másért nem lehet nyúlni mint amit kér és a papírokért, akkor azt kell tenni ! Mit nem lehet ezen érteni ? Nálunk is ez kéne ! Nem trafizni kellene uraim, hanem megállítani a sok rozoga füstölgő műszaki és lámpa nélkül túlrakottan a többieket veszélyeztető tüzifa és fémhulladék szállító kisteherautókat !!! Amiket legtöbbször kiskorú jogsi nélküli “sofőr” vezet.

 • sforisek

  Ha be van szarva, es fel a sotetben minek megy rendornek. Legyen kertesz,
  vagy ovodaban takarito. Ott nem bantjak szegenkemet.

 • montsenior 10

  Azt nem tudom hogy mi a SZAKSZERÜ igazoltatás menete USA-ban ,de ez a megoldás biztossan nem megfelelő. A Járör autóval az igazoltatni kivánt autó ELÉ!!! kell állni. Valamint mivel sötét volt ,ne csak a fegyver legyen KIBIZTOSITVA a kezében hanem hatásossan világitó lámpa is //kézi//. De ne abból induljunk ki hogy hazánkban //HU// a szolgálatos járör kevésbé számit rá hogy lőfegyverrel támadás érhetné,hanem bizony NEM ritka náluk hogy mielött kérdeznének már el is sült a fegyver nem minden esetben a rendőr részéről.

 • istvan66

  Nehéz kérdés! Nem szűkítem Amerikára az esetet: az emberek nem fogadnak szót, mert okosak, mert idősek és nekik nincs már tanulni valójuk, mert N?K, mert befolyásoló szer hatása alatt állnak, mert fiatalok (tapasztalat hiánya), mert a cigány nemzetség tagja ( egyelőre még nem tudtam megfejteni ennek az indoknak a filozófiáját) és ezer más ok! ha magyar vonatkozását venném, a rendőr tutyi-mutyisága( ehhez van hozzászokva a polgár!) A rendőr ne goromba legyen, hanem határozott! A rendőr hívjon segítséget először, ha kétesnek ítéli az intézkedés sikerét! Ez a kategória a legstabilabb baleset!

Range Rover Velar: feljebb lép a Land Rover

Új, előzmények nélküli modellt vezet be a Land Rover. Egyelőre alig mutatnak meg belőle valamit

Elektromos teherautókat tesztelnek az osztrákok

Elektromos teherautók kísérleti üzemét kezdi meg városi forgalomban a MAN Truck & Bus haszonjármű-gyártó Ausztriában.

F1: Te jó ég, mit neveztek el Bottasról!

A Mercedes új pilótája, Valtteri Bottas bemutatta a Bottas-Burgert, amit róla neveztek el egy büfében.

F1: A Red Bull is kukázná az állítható szárnyat

A Red Bull támogatja azokat a törekvéseket, amelyek száműznék a Forma-1-ből a DRS-t.

Fekete-sárga a Renault új Forma-1-ese

Kedd délután Londonban a Renault leleplezte új, 2017-es Forma-1-es autóját. Színében, formájában is sokat változott a tavalyi modellhez képest.

Olyat videózott az autós, hogy neked is fájni fog

Vajon melyik OKJ-s képzésen lőtte emberünk a birkapásztor oklevelet?

Árokba lökte a nagyi a lassú motorost

Egy ideig türelmesen követte autójával a robogóst, majd úgy előzte meg, hogy közben belökte az árokba.

Nézd élőben a Renault F1-es bemutatóját

A Renault-csapat ma 15.30-kor leplezi le 2017-es Forma-1-es modelljét, az R.S. 17-est. Videós közvetítés a bemutatóról.

F1: Itt van Verstappen és Vandoorne bukója – videó

A Red Bull-os Max Verstappen és a McLaren újonca, Stoffel Vandoorne is megmutatta ma 2017-es sisakfestését.

F1: Film készült a McLarenről

Pontosabban az alapítójáról, Bruce McLarenről. Az alkotás hamarosan látható lesz a mozikban.

F1: Verstappen idén még nem lesz bajnok

A Red Bull ifjoncának édesapja, Jos Verstappen szerint idén még korai lenne világbajnoki szezont várni a tinitől. Majd jövőre.

Így néz ki egy 1 milliót futott Porsche

Ezek a sportautók nem arról híresek, hogy több százezer kilométert beleraknak tulajdonosaik, de néha azért előfordul.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.