Most van a pucér gyalogosok hétvégéje

Őrült meztelenkedők világszerte

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2014.03.23. 02.00

Huszonnégy óra leforgása alatt a világ két pontján is csupaszra vetkőzött emberekkel gyűlt meg a dolga a rendőrségnek. A megoldás mindkét esetben hasonló volt.

Először pénteken délután, Izlandon gondolta úgy egy férfi, hogy az épp csak fagypont fölötti hőmérséklet ideális a nyilvános meztelenkedésre. Amikor megunta a sétálást, felkapaszkodott egy arra járó autó tetejére, és ott helyet foglalt. Az autó tulajdonosa, Hafdís Ólafsdóttir azonnal hívta a rendőrséget, akik öt percen belül megjelentek. 

A férfi ekkor harciassá vált, letörte a kocsi antennáját, és azzal kezdte ütni az egyenruhásokat, akik könnygázzal válaszoltak. A meztelen férfi ekkor sem adta fel a küzdelmet, de a két rendőr együtt képes volt betuszkolni őt a járőrkocsiba. Az illető további sorsa ismeretlen. 
Alig telt el huszonnégy óra, és a világ másik feléről, az USA Delaware államából is hasonló jelenetről kaptunk hírt. Az autó tetejére kapaszkodás itt is része volt a rutinnak, ám ebben az esetben a vetkőzést folyamatában nézhették végig a rendőrök és a bámészkodók. 
Egy 28 éves férfi, Darren Staats egy piros lámpánál kapaszkodott fel egy szabadidőjárműre, majd magán kívül ütni kezdte annak tetejét. Az autó vezetője sikertelenül próbálta elkergetni a férfit, akit a helyszínre kiérkező rendőrség látványa sem csillapított le – sőt, ekkor támadt az az ötlete, hogy letolja nadrágját, és a feltáruló látvánnyal fenyegeti meg a hatóságot. 
Ha jól számoltunk, kilenc rendőr nézte tehetetlenül végig a kínos bemutatót, majd végül egyszerűen lerántották a földre, és megbilincselték. Különösebb vizsgálat nélkül megállapították, hogy a fiatalember kábítószer, egészen pontosan PCP hatása alatt állt. 
Mivel a megtámadott autóban egy hatéves gyermek is utazott, Darren Staatsra alighanem komoly büntetés vár.
A PCP a wikipedia.hu leírása szerint “… erőteljes hatást vált ki az idegrendszerben, megváltoztatva az észlelési funkciókat (hallucinációk, kényszerképzetek, delírium, zavaros gondolkodás), a motorikus funkciókat (bizonytalan járás, koordinációs zavarok, szabálytalan szemmozgás vagy nystagmus), illetve az autonóm idegrendszeri szabályozást (gyors szívverés, hőszabályozás megváltozása). A drognak ismert a kiszámíthatatlan kedélyváltoztató hatása is, amely egyesekben elidegenedés érzéseként, másokban megnőtt aktivitásként nyilvánul meg. A hatás alatt lévő egyének téveszméik vagy hallucinációik miatt kiszámíthatatlanul viselkedhetnek. A magatartásbeli zavarok között önkárosítás, beleértve az öngyilkossági kísérletet, és mások ellen irányuló vagy vagyoni kárt okozó támadások szerepelhetnek.”

A forgalomban meztelenkedés már-már tömegsportnak számít napjaink társadalmában. Vannak, akik autóból ugrálnak ki pucéran, mások autó mögé  kötik magukat, és olyanok is akadnak, akik egy baleset után ezzel vezetik le a feszültséget. Ez utóbbi még érthető is: valljuk be őszintén, mindannyiunkból kisimogatja a napi stresszt, ha egy meztelen nő sétál el előttünk a metrón…

Kommentek

Magyarországon épít szupertöltőt a Tesla

Nagyszabású töltőinfrastruktúra-fejlesztést jelentett be a Tesla. Az akciónak van hazai vonatkozása is.

Teniszpályára skiccelték fel a luxuskombit

Wimbledon makulátlan gyepébe nem vandálok, hanem maguk a pályagondozók rajzolták bele a Jaguar XF Sportbrake prémium kombi körvonalait.

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

Városban száguldozó kretének rontják a BMW-sek jó hírét

Az ilyen videók miatt romlik a bajor márka tulajdonosainak megítélése, mert ez már nem a használja-e az indexet szint. Ez közveszélyes szórakozás.

F1: Szocsiban talán már célba ér Alonso

A Honda a hétvégén következő Orosz Nagydíjra megbízhatósági javításokat visz, a múlt heti teszt után bizakodnak a McLarennél.

Felhők közé emel a magyar Trabant motor, és ez nem vicc

Magyarországon az épülő szocializmus találkozása a repülési vággyal érdekes szerkezeteket szült, a felhők közé vágyóknak köszönhetünk egy különleges Trabant motort, ami képes volt embereket égbe emelni.

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

SMS-ben rúgta ki munkásait az államosított gyár

Miután a General Motors venezuelai üzemére rátette a kezét a helyi kormány, a cég írásos üzenetben közölte alkalmazottaival: átutalták a végkielégítésüket, vehetik a kalapjukat.

Nagy a baj Szeged és Hódmezővásárhely között

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János szerint ellehetetlenülni látszik a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train.

Sosem látott fotókon az oroszok új tankja

Nézz be az orszok legújabb tankjának fülkéjébe, ezeket a fotókat még nem sokan látták, néhány napja kerültek fel a netre.

Százezerszer büntették meg az autósokat

Közel kétmilliárd forintot kellett fizetniük tavaly az autósoknak a fővárosi közterület-felügyelők intézkedései után. Olyan 70 ezer helyszíni bírságot róttak ki rájuk, bő 36 ezer alkalommal szereltek fel kerékbilincset, és közel 4600 autó elszállítását kezdeményezték.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.