Óriáskígyót találtak a taxiban

Az évszázad leggonoszabb kandi kamerás tréfája

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2014.03.15. 10.00

Mit csinálnál, ha taxiba huppanva egy háromméteres kígyóval találnád szembe magadat? Mármint mit csinálnál a sikítás, a káromkodás, a páni félelemben történő menekülés után? Vagy te nem is félsz a kígyóktól? Akkor ezt nézd meg…

Az ofidiofóbia, azaz a kígyóktól való rettegés egyes tanulmányok szerint nem tanult, hanem génjeinkbe kódolt félelem, amely ráadásul igen erős: a Gallup 2001-es (észak-amerikai) felmérése szerint a férfiak és a nők körében egyaránt magasan vezette a fóbiák listáját. 

Szavazás

Mit csinálnál, ha taxiba huppanva egy háromméteres kígyóval találnád szembe magadat?

Kérjük várjon ... Kérjük várjon ...
Pontosan ezért volt elképesztő szemétség a New York-i humorista Jimmy Faillától, hogy egy bekamerázott taxi első ülésén elrejtett egy kígyóbűvölőt, aki, miután az egykor taxisként dolgozó mókamester felvette aktuális utasát, kiengedte zsákjából háromméteres albínó tigrispitonját. 
A reakciók hevesek és nyomdafestéket nem tűrőek voltak, személy szerint én ennél ezerszer rosszabbul reagáltam volna, már amennyiben a szívrohamba torkolló rémültkislány-sikoltás rossznak számít. 
A fóbia nem játék, ezért csak az nézze meg a filmet, akinek nincs baja azzal, hogy bezárt helyen együtt legyen egy fél mázsás óriáskígyóval. A többiektől, beleértve magamat is, elnézést kérek.
A kígyótól való félelemnek (mint általában minden fóbiának) egyébként a racionalitás sem tud határt szabni. Hiába van például köztünk és a kígyó között egy ultraerős, edzett üvegréteg, hiába tudjuk száz százalékos biztonsággal, hogy soha nem férhet hozzánk, ha elkezd tekeregni az ablaktörlőn, vége a férfias higgadtságnak…

Kommentek

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

Eladja a Ducatit az Audi?

A hírek szerint a Volkswagen-csoport megkezdte az olasz sportmotor-márka eladásának előkészítését. A Ducati Ferdinand Piëch szíve csücske volt.

Kémfelvételen a Škoda Yeti utódja

Karoq néven érkezik egy hónap múlva a második generációs kompakt Škoda SUV. Csehországban lefilmezték egy prototípusát.

Nem működik a Toyota stratégiája

A világ minden részén népszerűek a plug-in hibridek – mindenütt, kivéve Kínát. Az ázsiai ország miatt a Toyota kénytelen lesz újragondolni stratégiáját.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

F1: Túl kicsi a rajtszám? Nem indulhat az autó!

A Nemzetközi Automobil Szövetség megszigorította a rajtszámok és versenyzői nevek megjelenítésére vonatkozó előírásait, a Spanyol Nagydíjtól elvileg képesek lehetünk messzebbről azonosítani a pilótákat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.