Forgalmas budapesti utakat újítanak fel

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.03.10. 15.00

Felújítja több fővárosi főút egy-egy szakaszát tavasszal a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), emiatt forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Március közepétől a Jászberényi út és a Grassalkovich út egy-egy szakaszát, az Ócsai úton a MÁV-vágányok feletti és a Gyáli-patakon átívelő közúti és gyalogoshidat újítják fel és újrafestik tíz kerületben a kereszt- és a hosszirányú kopott útburkolati jeleket. A munkálatok félmilliárd forintba kerülnek, és várhatóan május 31-éig tartanak.

A Jászberényi utat az Élessarok és a Maglódi út között újítják fel, egyes pontokon a pályaszerkezetet teljesen kicserélik. Az építés idején félpályás útlezárásra kell számítani. A Jászberényi út rekonstrukciójához kapcsolódva 2014 szeptemberétől a kivitelezési munkák folytatódnak a Kőrösi Csoma Sándor út Liget tér és Mádi utca közötti szakaszán.

A Grassalkovich úton a Haraszti úti és az Ócsai úti felüljáró közötti útfelújításban 450 méter hosszon megújul a burkolat, ezen a szakaszon szintén félpályás útlezárás lesz a felújítás ideje alatt. Az Ócsai úti MÁV-vágányok feletti híd felújításakor a híd dilatációs szerkezetének cseréjét végzik el, valamint felújítják a Gyáli patak feletti közúti és gyalogoshidat.

Az útfelújítások mellett a BKK újrafesti a kereszt- és hosszirányú kopott útburkolati jeleket a III., a IV., a VIII., a IX., a XI., a XIII., a XIV., a XVIII., a XIX. és a XXII. kerületben. A kivitelezés általában az éjszakai órákban történik, ezért nem várható jelentősebb forgalomkorlátozás.

Kommentek

  • kraft
  • Kempelen10.

    Majd ősztől. :-D

  • husky

    A világ 8. csodája lehetne, ha végre civilizált csomóponttá sikerülne átépíteni az Éles sarki agyrémet, a világ forgalomszervezésének szégyenfoltját. Csak hát senki nem mer lépni mert milliárdokba kerülne meg teljes lezárásra vagy másfél évre!
    Sajnos nem sikerült utánajárni, érdemi infót találni kik és mikor “szülték” ezt a borzadájt, de anno senkit sem zavarhatott, mert Budapest táblán jóval kívül volt. Talán 3-4 lovaskocsi ha arra tévedt naponta.

Ha Ferrariba ülsz, soha ne indulj el így

Van, akiknek úgy hozta a sors, hogy egy Ferrari vezetőülésében találta magát, és van, akinek ez a feladat meghaladja a vezetői képességeit. Ha ez a két körülmény adott, akkor születnek ilyen videók.

Újabb női tesztpilóta a Forma-1-ben

A svájci Sauber-csapat a kolumbiai GP3-versenyzőnőt, Tatiana Calderont igazolta fejlesztőpilótaként.

F1: Nézd meg mozgásban az összes idei autót!

Hétfőn elkezdődött az előszezoni tesztelés Barcelonában, az összes F1 csapat 2017-es autója bemutatkozott már pályán.

F1: Folytatódik a McLaren vergődése

A második barcelonai tesztnap délelőttje is a Mercedesé volt, miközben több csapat autója is a garázsban vesztegelt. A McLarennél megint motort kellett cserélni.

F1: A Ferrari megtanult hallgatni, máris támadják miatta

Olaszországban nem vették jó néven, hogy a Ferrari az idei előszezonban hallgatásba burkolózik.

F1: 2025-ig marad az Orosz Nagydíj

Az Orosz Nagydíj szervezői szerződést hosszabbítottak, 2025-ig biztosan marad Szocsiban a Forma-1. Éjszakai futam is lehet.

Nagy változás jön egy Budapestet érintő viszonylaton

Másfél év után végleg kivonul a Lux Express busztársaság a közép-európai térségből. Csak a Varsót a Baltikummal összekötő járatok maradnak meg. Megszűnik a Budapest-Krakkó-Varsó buszjárat is.

F1: A Red Bull-főnök beszólt a McLarennek

A Red Bull csapatfőnökének nagyon nem tetszenek az idén újra megjelent cápauszonyok, mindent megtesz majd, hogy a jövő évre eltűnjenek. Valami más is bántja Christian Horner szemét.

Kompakt terepkupé a Mitsubishitől

Kompakt szabadidőjárművel erősíti kínálatát a Mitsubishi. Az ASX mellé, nem helyette érkezik a divatcentrikus crossover.

F1: Hamilton a Merci szépségére épít

Lewis Hamilton szerint a Mercedes 2017-es Forma-1-es autója mindenki másénál jobban néz ki, ezért a bajnokságban is az élen lehet a helye.

Két percig küzdött a tankolással a srác egy hazai önkiszolgáló benzinkúton

A fiatal srác nem tudott megbirkózni a tankolás feladatával, és mivel önkiszolgáló kút szerepel a felvételen, így a személyzet segítségére sem számíthatott. Kétpercnyi elkeseredett küzdelem után feladta a harcot, és tankolatlanul távozott.

Elkormányoz, ha veszélyt szimatol a Volvo új szabadidőjárműve

Folytatja biztonságtechnológiai offenzíváját a Volvo. A hamarosan színre lépő XC60 fedélzetén olyan ütközésmegelőző rendszer működik, amely kikerüli az akadályt.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.