Több tonna sár alól húztak ki élve egy nőt

Nekiment egy billencs, amikor megállt az autópályán

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2014.02.25. 04.45

Egy tíztonnás teherautó teljes rakománya ráborult arra az autóra, amelyben Jin Min Tai utazott. A nő negyven percig volt a gyorsan kötő sár foglya.

Elevenen eltemették – ezt gondolták a baleset helyszínére érő tűzoltók, amint megpillantották a több tonna kiömlött, sűrű sarat, és az annak súlya alatt összezúzott, valaha autónak épített roncsot… 
A 35 éves Jin Min Tai és barátja, a 39 éves Lok Van a balesetet megelőző másodpercekben döbbent rá arra, hogy rossz irányban haladnak az autópályán Fucsien tartomány székhelye, Fucsou város közelében. Úgy döntöttek, nem várnak a következő kijáratig, hanem megfordulnak akkor és ott. Jin Min Tai rálépett a fékre – és a következő pillanatban hátulról beléjük rohant egy tíztonnás teherautó, amelynek rakománya – egy építkezésről kitermelt, sűrű sár – mind az autóra fröccsent. 
A férfi utasnak sikerült kimásznia a massza súlya alatt beszakadt tető résén át, barátnője azonban a roncs foglya maradt. A kiérkező tűzoltók elkezdték eltakarítani a sarat, abban a hitben, hogy a nő bizonyosan belehalt a balesetbe, de ekkor nyöszörgést hallottak a kupac mélyéről… végül negyven perc megfeszített munka után sikerült kiszabadítani a rémült sofőrt, aki néhány karcolással és zúzódással megúszta a borzalmas kalandot.
(Egyes híradások szerint a teherautó nem építkezésről kitermelt sarat, hanem bekevert cementet szállított)


Kínában hagyománya van az autókat összezúzó közúti baleseteknek. Általában rosszul rögzített konténerek zuhannak le félpótkocsikról, de van, hogy egyszerűen ráborul a teljes szerelvény az autóra. Érdekes módon magas ezeknek az eseteknek a túlélési rátája – vagy csak a hepiendes hírek jutnak el Európába. És hogy hogyan néz ki élőben egy ilyen baleset, azt itt megtekintheted – az Egyesült Államokban történt balesetben ugyancsak nem halt meg senki.

Kedvenc kínai balesetünket mindenesetre még ez sem tudta űberelni… Ha érdekel, mi lehet bizarrabb egy sártenger alá temetett autónál, kattints ide!

Kommentek

  • szabojgy

    Nos ez nem nedves cement hanem kész cementes habarcs, más néven mischung.
    A cement az egy por állagú adalékanyag és zsákban vagy tartályban szállítják de szárazon, mert ha csak egy kicsit is nedves lesz akkor neki Fogalmazzanak már pontosan ha nem akarják hogy kiröhögjék az oldalt.

  • husky

    Megfoerdulni autópályán! Ez is pénzért kapott jogsit, egyébként örülök, hogy egyáltalán élve megúszták.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

16 ezer kilométeres túrára indul a Nissan Leaf

Egy e-mobilitási szervezet benevezett egy Nissan Leafet a barátságos, de kíméletlen Mongol-ralira. 16 ezer kilométert kell megtennie a villanyautónak.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

F1: Alonso jutalékot kér Buttontól

Fernando Alonso nyugodtan készül az Indy 500-ra, biztos benne, hogy a McLaren nélküle is meglesz Monacóban. Bár pontszerzési esélye lenne Monte-Carlo utcáin, Indianapolist nagyobb lehetőségnek látja.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.