Viszik a szabálytalan autókat, és ez jó

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.01.31. 11.00

Jelentősen csökkent a kényszerű autóbuszos pótlások, forgalmi zavarok, balesetveszélyes helyzetek száma, amióta elszállítják a szabálytalanul várakozó autókat.

Jelentősen csökkent a kényszerű autóbuszos pótlások, forgalmi zavarok, balesetveszélyes helyzetek száma – közölte a BKK.  

2013 óta a BKK és katasztrófavédelem közösen üzemeltetett darus járművével elviszik a szabálytalanul várakozó és a tömegközlekedést akadályozó autókat, a szabálytalanul várakozók ellen eljárás indul. A KRESZ – megállásra, behajtási tilalomra vonatkozó – szabályait megsértő autósok napi rendszerességgel okoznak fennakadásokat egyes közösségi közlekedési járművek menetrend szerinti forgalmában.

Gyakran elakad a 17-es villamos a Bécsi úton. Elég ennél 20 centivel arrébb parkolni

Gyakran elakad a 17-es villamos a Bécsi úton. Elég ennél 20 centivel arrébb parkolni


Korábban szinte napi rendszerességgel állt le a 17-es villamos forgalma, ahol gyakorlatilag a felére esett vissza a forgalmi akadályok száma: 2012-ben 100 esetben okozott kellemetlenséget szabálytalanul parkoló gépkocsi, míg 2013-ban már csak 48 alkalommal
 
Szintén csökkenő tendenciát mutat a szabálytalan várakozásokból adódó forgalmi akadályok száma a 83-as, a 15-ös és a 105-ös járatoknál.
 
A korábban tapasztaltnál lényegesen gyorsabban, akár a bejelentéstől számított 20 perc alatt megszűnik a forgalmi akadály a tömegközlekedés rendjét akadályozó gépkocsi elszállításával. A speciális szolgálat hatására szintén jelentős mértékben javultak a kötöttpályás járműveket pótló autóbuszok időszakos megállóhelyének használati feltételei is.
 

A BKK – Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága -együttműködés eredménye számokban:

  • 1793 alkalommal intézkedtek a szabályokat megszegő gépjárművezetőkkel szemben a FÖRI és a BKK közös szolgálatában tevékenykedő közterület-felügyelő egységek.
  • 856 esetben szabtak ki bírságot a járművezető távollétében.
  • 432 esetben róttak ki helyszíni bírságot.
  • 204 alkalommal szállították el a szabálytalanul várakozó gépkocsikat.
  • 151 esetben már a helyszínre érkezett az elszállító kocsi, azonban megjelent a szabálytalanul várakozó jármű vezetője is a helyszínen, és kifizette az elszállítási költség 50%-át, valamint alávetette magát a helyszíni intézkedésnek.
  • 78 esetben tettek feljelentést a közterület-felügyelők.

Amikor az akció beindult, mi magunk is elmentünk szabálytalan autókra vadászni. Itt a beszámolónk!

Kommentek

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

F1: Elcsábítják a Mercedes nagyágyúját?

Brit sajtóértesülések szerint fennáll a lehetősége, hogy a Mercedes technikai főnöke, Paddy Lowe az egyik rivális csapathoz igazoljon.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

F1: Rosberg ennyi milliárdról mondott le önként

Nico Rosberg nagyon sok pénzről mondott le önként és dalolva a visszavonulással.

F1: A Williams hibákat vár az újonctól

A Williamsnél fel vannak készülve rá, hogy a jövőre bemutatkozó 18 éves versenyzőjük, Lance Stroll bukdácsol majd a Forma-1-ben.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Ennyivel lesz gyorsabb az F1 jövőre

Valtteri Bottas, a Williams pilótája szerint a 2017-es autókkal kettő-öt másodperccel javulhatnak a köridők az idei szezonhoz képest. Max Verstappen nagyobb fizikai megterhelést vár.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.