Ellepik az utakat az 1932-es Ford-hotrodok

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2014.01.27. 15.00

A Ford alkatrész-értékesítési részlegének új terméke segít, hogy az autórajongók újra életre keltsék a legendás 1932-es ötablakos Ford Coupékat.

A Ford restaurátor programjában megjelent az 1932-es ötablakos Ford Coupe karosszériája. Ez a modell volt a II. világháború utáni Amerika egyik szimbolikus hobbiautója, mivel elég olcsó volt ahhoz, hogy a frontról hazatérő katonák is megfizethessék – ugyanakkor elég egyszerű és masszív ahhoz, hogy hotroddá alakítva megteremtse a házilag tuningolt gépek kultuszát.

Az 1932-es Ford Coupe karosszériaelemeinek segítségével bárki építhet magának egy klasszikus megjelenésű hotrodot, és ehhez elég az interneten leadni egy rendelést a roncstelepen való guberálás helyett. A kupé karosszériaelemeivel csak bővítették a préselt acél alkatrészek listáját, amelyen olyan modellek részegységei szerepelnek, mint a klasszikus 1965-70-es Mustang vagy az 1940-es Ford Coupe.

A Ford restaurátor programjában több mint 9000 jóváhagyott alkatrész szerepel a különféle Ford modellekhez: a T-Modelltől kezdve egészen a 2007-ben gyártott járművekig. A Ford minden lehetséges alkalommal az eredeti szerszámokkal igyekszik elkészíteni az újragyártott alkatrészeket, ha ez nem megoldható, akkor az eredeti specifikáció alapján készítik el az új szerszámokat.

Az 1932-es Ford Coupe újonnan sajtolt karosszériaelemeit a legmodernebb hegesztési megoldásokkal szerelték össze. Az elkészült karosszéria még egy kiegészítő korróziógátló bevonatot is kapott. A jármű minden elemét a Ford hivatalos, minősített beszállítója, a United Pacific Industries gyártotta a Ford szabványainak megfelelően. A szigorú engedélyezési eljárásnak köszönhetően minden itt készült alkatrészen szerepelhet a vállalat eredeti márkajelzése, és ezek a részegységek tökéletesen megfelelnek a klasszikus Fordok rajongói által támasztott minőségi elvárásoknak. Minden jóváhagyott alkatrészen ott látható a kék-fehér Ford embléma, jelezve, hogy ez egy hivatalosan engedélyezett, restaurálásra használható részegység. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy az alkatrész pontosan illeszkedik, valamint hogy funkciója és külső megjelenése megegyezik az eredetivel.

A karosszériaelemek mellett a Ford alkatrész-értékesítési részlege számos pótalkatrészt – például sárvédőket, hűtőket és emblémákat – kínál a Ford legtöbb sorozatgyártású járművéhez. A Ford restaurátor program lényege, hogy a régi autók megszállottjainak nem kell többé órákon át böngészni az interneten ritka régi vagy új alkatrészek után kutatva, vagy roncstelepről roncstelepre vándorolni egy-egy részegységért, hogy helyreállíthassák klasszikus autójukat. Ezentúl bárki, aki rendelkezik egy stabil alvázzal, új acélelemekből is felépítheti rá a karosszériát, hogy belekóstolhasson az ötvenes évek hotrod-kultuszába.

Kommentek

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes úja autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

F1: Teljes valójában itt az új Williams

A Williams-csapat másodszor is leleplezte 2017-es autóját, ezúttal számítógépes grafika helyett már a valódi autóról készült fotókat nézhetjük.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

Három hengerrel támad az új Ford Fiesta ST

1,5 literes háromhengeres turbómotorral érkezik a hothatchek közé a Ford Fiesta legsportosabb változata, az ST.

Pórázon tartott Tiguan

Megfontolta, kitalálta, elvetette, újra kitalálta, legyártotta. 22 évvel a RAV4 után egy komoly konkurenst állított a SEAT az Ateca modellel a kompakt SUV-oknak.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.