Amerikában sem futja új autóra

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.12.28. 11.00

Egyre idősebb az amerikai autóállomány, az öregedés gyorsulását segítette az elmúlt évek lassú gazdaságnövekedése.

Az IHS Automotive kutatóintézet legfrissebb felmérése szerint az amerikai autók átlagéletkora 11,3 év. Az előző évekhez képest lassabb ütemben, de 2018-ig tovább emelkedik, amikor már 11,5 év lesz.

A globális gazdasági válság kezdetekor, 2008-ban az amerikai autópark átlagéletkora tíz év körüli volt, ami 11,3 évre emelkedett az idei év végére. 2002 és 2007 között az amerikai autóállomány átlagéletkora 4 százalékkal, 2008 és 2013 között 14 százalékkal emelkedett.

Az amerikai gazdaság rosszabb teljesítménye, a munkanélküliség emelkedése, a családok pénzügyi helyzetének bizonytalansága miatt egyre több autótulajdonos tolta el járművének újra való cserélését.

Ez viszont azzal járt, hogy megnőtt a használt autók iránti kereslet, ami felhajtotta azok árát, s mára jelentősen szűkült a viszonylag új és a vadonatúj autók közötti árkülönbözet. Elemzők szerint az amerikai gazdaság élénkülésével az autótulajdonosok bátrabban döntenek majd az új autók vásárlása mellett, de belátható időn belül ez sem javít érdemben az amerikai autópark átlagéletkorán.

(Forrás: MTI)

Kommentek

 • husky

  Szerintem az USA-ban soha nem csináltak akkora presztízskérdés kinek hány éves az autója, mint például a Németeknél. Funtak 20-25 vagy 30 éves kamionok is, csak a motort meg váltót cseréltek bennük! Persze nem ez az átlag, de aki a retrót meg a tuningot és a showtruck-ot szereti…annaál ez a menő. nem beszélve a vidéki szakad pickupokról, amit viszont a gyűjtők keresnek, mert a nagyapa vette fiatalon, de még az unoka is nyúzza.

 • menőmanó

  Azt a fotón szereplő “régi” Pontiac GTO-t szívesen elfogadnám, hogy gyarapítsam az “öreg” autósok táborát.
  Egyébként nagyon hasonlít egy a Chip Foose által felújított járműre. :)

 • subtotal

  Ez az MTI cikk elég egyoldalúan festi le az amcsi piacot.
  Vizsgálni kellene sokminden mást, például a kocsik javuló tartósságát, forgalomban lévő járművek számát is, ugyanis az értékesítés már a válság előtti szinten van.

 • acsiki

  A cikk így félrevezető, és ebben az a szomorú, hogy egy autós szaklap ezt így képes leadni, mert ha ezt a nők lapjában írják akkor megértem, de itt állítólag autóbuzi emberek vannak!! Amúgy a Totalcar is leadta ezt a barpmságot!

Off-road buszokon járhatnak iskolába a gyerekek

Az Iveco iskolabuszok eltérnek az amerikai változatoktól, ugyanakkor jól boldogulnak terepen és még mozgáskorlátozott gyerekek szállítására is alkalmasak.

F1: Labdába sem rúgnak idén a kisebb csapatok?

A Renault főnöke szerint a 2017-es Forma-1-es idény újabb fegyverkezési versenyt hoz, ami még esélytelenebbé teheti a független kis- és középcsapatokat.

Rozsdagyűjtő, erdőben lassan rohadó autók romantikája

Autóroncs szinte minden árokparton akad sajnos. De néha valódi értékes, ritka, veterán típusok is elhagyva gyűjtik a rozsdát a gyéren lakott területeken. Vannak akik meglátják ebben is a fotótémát, és kattintanak. Elhagyott autók gyűjteménye az Instagram oldaláról.

Mi a fene lóg ki ebből a régi Škodából?

A helyes megfejtőnek jár a kétkazettás magnó, és hozzá a “Világslágerek magyarul”.

Három BMW-st szégyenített meg ez az audis

Nem nagyon bírták az áradást a bajor gyártó modelljei, nem úgy, mint az Audi, ami úgy húzott el köztük, mintha mi sem történt volna.

F1: Kukkantsd meg az új Mercedest!

A Mercedes-csapat néhány részletfotóval készíti elő új autója, a W08-as csütörtöki leleplezését. Kék szín is kerül a járgányra.

F1: 95 százalékban új a Renault motorja

Nemcsak a Honda, a Renault is szinte teljesen új erőforrást épített a 2017-es Forma-1-es idényre. Az év végére szeretnék beérni a Mercedest.

Ennyit költhetsz a legnépszerűbb használt autóra, ha elromlik

Már jó néhány éve Hármas BMW-ből kerül a legtöbb Magyarországra, ha külföldről behozott használt autókról beszélünk, ezen belül is az E46-os sorozat a legnépszerűbb választás. Nézzük meg, hogy mennyibe kerülnek a legdrágább alkatrészek ehhez a modellhez.

Őszinte cetli figyelmezteti az autósokat Budapesten

Az üzenet egyértelmű, aki mégis oda parkol, az vessen magára.

Végzetes SMS-ek és Facebook-üzenetek

Tudjátok, min múlhat, hogy az egész család meghal a kamion pótkocsija alatt vagy sikerül megmenekülni? Én már igen: egy-két tizedmásodpercnyi kihagyáson és a kicsit mélyebbre nyomott gázpedálon.

Nekimegy a Škoda Octaviának a Hyundai i30 kombi

Minden modern kényelmi és biztonsági vezetőtámogató funkcióval rendelkezik, emellett a szegmens egyik legnagyobb csomagtartóját kínálja a Hyundai i30 kombi.

Elektromos teherautókat tesztelnek az osztrákok

Elektromos teherautók kísérleti üzemét kezdi meg városi forgalomban az MAN Truck & Bus haszonjárműgyártó Ausztriában.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.