Több mint 10 millió Toyota idén

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.12.26. 10.00

A Toyota várhatóan több mint 10 millió autót állít elő az idén, ez a darabszám korábban egyetlen más gyártónak sem sikerült.

A világ autógyárai közül nagy eséllyel elsőként a Toyota éri el az évi 10 milliós gyártási számot, még idén. A japán autómárka 2013 első 11 hónapjában leányvállalataival, a Daihatsu Motor Co. és a Hino Motors Ltd. járműgyárral együtt 9 337 668 autót gyártott, 0,9 százalékkal többet, mint a 2012 azonos időszakában. Globális eladásai 1,8 százalékkal 9,093 millióra nőttek az első 11 hónapban.

2012 novemberéhez képest  az idei év azonos időszakában a Toyota 13,3 százalékkal, 889 242 autóra növelte termelését. November volt sorban a harmadik hónap, amikor a Toyota éves összevetésben kétszámjegyű százalékos növekedést ért el.

Ha a Toyota az idén decemberben csak a tavaly decemberivel megegyező számú autót állít elő, éves termelése 9,993 millió autó lesz. Az idén augusztusban kiadott éves előrejelzésében viszont 10,12 millió autó gyártását és 9,96 millió értékesítését irányozta elő.

Szavazás

A gyártási darabszám egy dolog, de ki gyártja a legjobb autókat szerintetek?

Kérjük várjon ... Kérjük várjon ...
Decemberben a japán autópiacon nagy keresletre lehet számítani, mivel jövő áprilisban, a következő pénzügyi év kezdetén 5 százalékról 8 százalékra emelkedik az áfa.

A General Motors 1931-től volt a világ első számú autógyártója, megelőzve az addig vezető Fordot, volt olyan év, amikor egyetlen esztendő alatt több mint 10 millió autót értékesített (nem gyártott). A 2008-ban kirobbant válság nyomán azonban csődközelbe került és csak jelentős átszervezések és állami hitelek mentették meg, ekkor elveszítette elsőségét is, és a Toyota lépett az élre.

A 2011-es márciusi tóhokui földrengés, majd a thaiföldi árvizek jelentős termeléskiesést okoztak a Toyotának, amely nyomán az eladásai is visszaestek. A természeti katasztrófák miatt a Toyota végül elvesztette globális eladási statisztikái alapján a legnagyobb autógyártó címet, amit a General Motors szerzett meg. 2012 végére azonban újra a Toyota lett az első. A GM mögött a Volkswagen-konszern a harmadik.

Forrás: MTI

Kommentek

  • menőmanó

    Ha a mennyiség mellett a megbízhatóságot és a tartósságot is vizsgálnánk, akkor az amcsik és a németek a labda közelébe sem jutnának, nem hogy bele tudnának rúgni. :)

Megjött az utolsó új Forma-1-es

Az új modellhez új szín is jár: a Toro Rosso által leleplezett STR12-est nem lehet majd összekeverni az elődeivel.

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. A buherálók az állampolgárok egészségével szórakoznak.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.