Bilincsben vitték el a volt közlekedési minisztert

Elcsalta az útadót, elkapták

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.12.18. 09.00

Útadócsalás miatt őrizetbe vettek kedden Görögországban egy volt közlekedési minisztert, aki pár éve kampányt vezetett a görögök autózási moráljának és szokásainak javításért.

A 62 éves Michalisz Liapiszt azért állították meg rendőrök Athéntól keletre, mert terepjárójával nem állt meg egy stoptábla előtt. Az iratok ellenőrzése során kiderült, hogy a luxusautó rendszáma hamis, és a kocsi még biztosítva sincs.

Az autón lévő rendszám egyezett a kocsi eredeti rendszámával, de a táblák másolatok voltak: az eredetit ugyanis a volt miniszter leadta az adóhatóságnak, hogy mentesüljön az idei útadó alól. Ezzel viszont ki is vonta autóját a forgalomból, így azzal nem  közlekedhetett volna.

Liapisz – aki 2009-ben visszavonult a politikai életből – az egyik legtekintélyesebb görög politikuscsalád tagja, és 2011-es vagyonnyilatkozata szerint 28 ingatlan van az ő és felesége nevén. Ugyanerre az évre szólóan 109 ezer euró (33 millió forint) jövedelmet vallott be. Luxusautója után az idei évre ennek az összegnek jószerivel csupán a századát, 1320 eurót (400 ezer forintot) kellett volna befizetnie útadóként.

A rendőrök előtt azzal védekezett, hogy a kocsit nem is használja, csupán megjáratta, hogy töltődjön az akkumulátor. A rendőrök azonban bilincsben vitték el.

Pár évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy őrizetbe vesz a rendőrség Görögországban olyan befolyásos politikust, mint a konzervatív irányvonalú volt közlekedési miniszter. A változás az AP hírügynökség szerint azt mutatja, hogy a hatóságokon belül is forr a harag az ország politikai elitjével szemben, amelyet felelősnek tartanak a katasztrofális pénzügyi és gazdasági helyzetért.

Ahogy csökkentek a jövedelmek és emelkedtek az adók, görögök ezrei adták le autójuk rendszámtábláját elfogadva, hogy nem közlekednek járművükkel közutakon, és azzal csakis magánterületen parkolnak. Liapisz 2004 és 2007 között volt közlekedési miniszter. Most csalás, hamisítás, az adóhatóság félrevezetése és biztosítás nélküli jármű vezetése van a rovásán.

(Forrás: MTI)

Kommentek

  • subi2

    Ennek már a bölcsőben is a csalás járt az eszébe, ezért lettek politikus…

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

16 ezer kilométeres túrára indul a Nissan Leaf

Egy e-mobilitási szervezet benevezett egy Nissan Leafet a barátságos, de kíméletlen Mongol-ralira. 16 ezer kilométert kell megtennie a villanyautónak.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

Egészen félelmetes, ahogy elalszik a volán mögött a kamionos

Végig azt várod majd, hogy melyik autós lesz a szerencsétlen áldozata az elbóbiskoló kamionosnak.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.