Közlekedési hülyeség bosszantja? Jelentse be – és nyerjen!

Kampány a közlekedés-szabályozási hibák ellen

Szerző: Rácz Tamás levél küldés 
Dátum: 2013.12.13. 13.00

Parlamenti képviselő és autós érdekképviseleti szervek közösen indítottak kampányt a közúti közlekedés szabályozásának legidegesítőbb hibái ellen. Küldjön hülyeséget, nyerjen értékes ajándékokat!

Leghülyébb aszfalt-felfestés. Leghülyébben szabályozott közlekedési csomópont. Leghülyébb KRESZ-szabály. Ezekben a témakörökben hirdetett pályázatot az a fideszes országgyűlési képviselő vezette közlekedési munkacsoport, mely tavaly jött létre a hazai közúti közlekedés állapotának felmérésére és javítására.

Túl sok volt a festék a raktárban?

Kedves olvasó, ha Önt már régóta idegesíti valami hülyeség a fenti témakörökben, küldjön egy e-mailt “pályázat” tárggyal, lehetőleg a probléma minél pontosabb leírásával, fotóval, akár Google Maps vagy StreetView linkkel december 13-a, 13 óra 13 perc és január 14-e, 14 óra 14 perc között az info@blokkolasgatlo.hu email-címre és ne bosszankodjon, hanem nyerjen!

5. Természetesen feloldás nélkül, a tábla utáni torkolat csak egy kapubejáró

A legsúlyosabb és a közlekedést leginkább zavaró, akadályozó, veszélyeztető hülyeségek közül ugyanis a három témában ajándékcsomagot sorsolnak a beküldők között. Kétszemélyes vezetéstechnikai tréningek, paddock-látogatásos DTM-belépők, AutóMagazin előfizetések, közlekedésbiztonsági autós csomagok ütik a markát a legszerencsésebbeknek. No meg persze az is, hogy egy kicsit segíthet jobbá tenni a hazai közlekedők életét. Bíró Márk, a Fidesz parlamenti frakciójának tagja ugyanis személyesen járja majd ki a nyertes hülyeségek felszámolását.

Napi több ezer autós szív és fékez nagyokat Budakeszin

Természetesen a többi bejelentett probléma sem marad kezeletlenül. A munkacsoport tagja ugyanis az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesület, a vezess.hu újságírói által szervezett civil szervezet, mely pont ilyen dühítő, komikus, veszélyes, ostoba közlekedés-szabályozási hibák kijavítását tűzte ki célul két évvel ezelőtt. Az info@blokkolasgatlo.hu címre érkező összes bejelentést feldolgozzuk és a magunk eszközeivel munkálkodunk majd a kisebb hülyeségek elhárításán.

Kedvcsinálónak nézegesse eddigi eseteinket a blokkolasgatlo.hu oldalon!

Kommentek

  • szaboata

    Engem a gyorsforgalmi,autópálya úthálózat nyomvonala,illetve annak hiánya zavar a legjobban.Meg az utak minősége.A balesetveszélyt generáló állapota,…
    Meg a km táblácskák a maguk fölöslegességével,információtlanságukkal.

  • HakapesziM

    Hé, most akkor nem az van, hogy “há’ ez a szabály!”? Mégis vannak rossz és felesleges szabályok? Eddig úgy tudtuk, minden táblát megfontolnak, megrágnak, megemésztenek nagy tudású közlekedés mérnökök, s csak akkor helyezik ki. H az útépítésnél 5 km/h van “megállapítva”, akkor apám mész 5 – tel, ha 10 km – re oldja fel egy kereszteződés, akkor addig, a szabály az szabály, azért születtünk, hogy betartsuk őket.

    De komolyra fordítva: a 19. kerületi Nefelejcs utcában hosszú évek óta, minden ok és funkció nélkül több helyen, szakaszonként egy sávra leszűkül az út, lámpa irányítja felváltva a két irány forgalmát. Valami zajvédelemre hivatkoztak, mikor ezt elkövették. Áll a rengeteg autó a Köki felé, busz is jár ott, elindulás, megállás, kuplung ki – be, araszolás, motor járatás, anyázás még csak nem is halkabb, környezetkímélőbb így. Miért nem nő köröm a legnemesebb szervére annak aki kitalálta?

Negyed óra gyönyör Škoda-rajongóknak: videón a Karoq kompakt SUV

Tizenöt perces monstre filmmel örvendeztet a Škoda újdonsága, a még be sem mutatott Karoq. Popcorn, kóla és mehet!

Fényűző extrákkal jön leendő kedvenc Škodád

Három hét múlva debütál a Škoda Karoq, a gyár elkezdte az információk szellőztetését. Amit eddig mondtak, jól hangzik.

Itt zárják le Budapestet a hosszú hétvégén

Április 30-án és május 1-jén rendezik Budapesten a Nagy Futam versenyautós bemutatót több fővárosi fő közlekedési útvonal forgalmának korlátozásával.

Százéves plug-in hibriddel ünnepel a Mitsubishi

Legelső autójának modern újraértelmezésével köszönti magát az idén száz esztendős Mitsubishi.

F1: Hamiltonék nem kérnek a csapatutasításokból

A Mercedes versenyzői azt mondják, nem s szeretnének a csapatutasításokról és a pilótasorrendről beszélni, persze ha úgy alakul, engedelmeskedni kell.

Jeepre hajaz a Hyundai városi SUV-ja

Sejtelmes részletfotóval előlegezte meg a nyáron érkező Kona városi crossovert a Hyundai.

Filmbe illő balesetet videózott egy kamionos

Halálos iramban-i magaslatokat verdes az alábbi baleset, csak az a kár, hogy ez nem egy filmben történt.

A GM legjobb vicce: kabrió kisteher Corvette-motorral

A Totálisan Értelmetlen Autó, 300-as végsebességgel, platóval és nyitható keménytetővel. Nem tudom, mire, de nagyon jó!

Negyedmillió Toyotából folyik az olaj

Az Egyesült Államokban 228 ezer Toyota Tacoma pickupot hívnak vissza, mert szivárog  a differenciálművükből az olaj.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.