Friss, délutáni közlekedési információk

2013.12.13.

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.12.13. 16.00

Most indulnál útnak, vagy már éppen az autóban ülsz? Közlekedési információinkból megtudhatod, hogy mire számíthatsz az utakon.

Országos közlekedési információk: 2013.12.13., péntek

Budapest

Az Alkotás út és a Nagyenyed úti csomópontban baleset történt. 

A Váci úton baleset történt a Lehet térnél, torlódik a forgalom.
A Bajcsy Zsilinszky úton baleset lassítja a forgalmat, az Erzsébet térnél.
A Dózsa György úton szintén baleset történt a Puskás Ferenc Stadionnál.

Lassú az előrejutás:
– a Kiskörút egész szakaszán, mindkét irányban
– a Könyves Kálmán krt – Hungária krt. – Róbert Károly krt. vonalon
– a József Attila út – Széchenyi tér – Lánchíd – alagút útvonalon, mindkét irányban
– a Budaörsi út – Hegyalja út szakaszon
– az alsó rakparton, a pesti oldalon
A Veres Pálné utcát lezárták a Vámház körútnál csatornajavítás miatt. A Belgrád rakpart felé a Só utcán át lehet kihajtani.
Az Irányi utcában tart az átépítés a Veres Pálné utca és a Károlyi utca között. Az utca járható szakasza kétirányú a Belgrád rakpart és a Molnár utca között. Budára a Szabadság hídon juthatnak át.
A Reáltanoda utcát szintén lezárták a Károlyi utcánál, ezért zsákutca lett a Szép utcától.
Az Erzsébet híd pesti hídfőjében új jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet létesítettek a Váci utcánál. Az Erzsébet híd – Kossuth Lajos utca útvonalon irányonként két sávban lehet közlekedni, de a külső sávokban még korlátozásokra, sávelhúzásra kell számítani.
A Keleti pályaudvar Thököly úti parkolóját megnyitották, a Kerepesi úti parkolót viszont lezárták átépítés miatt (csak a MÁV, a BKK, és az építési forgalom hajthat be). A 80-as és a 80A jelzésű troli Keleti pályaudvar végállomását hátrább helyezték, innen indulnak az éjszakai buszok is (908, 931, 956, 990-es).
Hétvégén a Szentendrei úton a Pók utcánál lévő vasúti hídnál az új hídelemeket helyezik el. Ma 22 órától a befelé vezető oldalt lezárják, sávelhúzással irányonként 2 sávban haladhat a forgalom holnap hajnali 5 óráig. Szombaton napközben befelé 2 sávban, kifelé 3 sávban lehet haladni, éjszaka pedig irányonként egy sáv lesz járható (22-05 óráig). Vasárnap napközben befelé ismét 2 sávban közlekedhetnek, kifelé a Pók utca után egy rövid szakaszon csak egy sáv lesz szabad.

Segítsünk egymásnak!

Ha utazása során rossz, értelmetlen, felesleges közlekedési megoldással, szabályozással, táblázással, felfestéssel találkozik, akkor ne habozzon, és jelezze az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesületnek, az info@blokkolasgatlo.hu e-mail címen.

Országos információk

Az M7-es autópályán baleset történt a 39-es kilométernél Budapest felé, a belső sávokat lezárták.

Az M0-án az M1 felé, a 2-es kilométernél belső sávzárás van, fenntartási munkálatok miatt.

Csongrád megye
Az 5-ös  főúton a, 168 – 169 km között útkarbantartási munkálatok folynak, így az Izabella híd felé csak a már leaszfaltozott belső sáv járható.
Bács-Kiskun megye
Az 52-es főút 3-es kilométerénél három autó ütközött össze, félpályás útlezárás van érvényben. 
Zala megye
Az 7348-as összekötő úton karbantartási munkák miatt teljes lezárás van.

Hétvégi közlekedési előrejelzés

Szombaton  borult idő lesz, északon és a nyugati határszélen tartós ködfoltokkal. Reggel fagypont alatt, délután fagypont felett várható a napi hőmérséklet. Vasárnap erősen felhős, párás idő várható, főleg az észak-dunántúli területeken bújhat elő rövid időre a nap.
M0: A 75+200-75+800 kilométerszelvények közötti szakaszon, a jobb pályaoldalon a leállósávot zárják. Állandó fix terelést építettek ki hídjavítási munkálatok miatt.
M1: Mindkét pályatesten a 12+200-66+500 kilométerszelvények között az útburkolat javítása miatt a haladó sáv zárására kerül sor, mobil tereléssel, 80 km/ó sebességkorlátozás mellett.
M15: Mindkét pályatesten a 0+000-14+500 kilométerszelvények között a padkahibák javítására kerül sor a leállósáv zárásával, mobil tereléssel, 60 km/ó sebességkorlátozás mellett.
Az egyéb gyorsforgalmi utak vonatkozásában hétvégi munkálatokat, forgalomkorlátozásokat nem terveztek. A “Kamionstop” 2013. december 14-én 22 órától október 15-én 22 óráig tart.
Határátkelők forgalma:

Bács-Kiskun megye
Tompa közúti határátkelőhelyen, szombaton és vasárnap a személyforgalom növekedésével kell számolni a bevásárló turisták miatt a kora délelőtti és a késő délutáni órákban ki- és belépő irányban egyaránt, azonban jelentős 30 percet meghaladó várakozás kialakulása nem valószínű. A személyforgalomban élénkebb forgalommal kell még számolni pénteken délutántól késő estig a kilépő, míg vasárnap kora délurántól késő estig a belépő irányban.
Csongrád megye
Nagylak közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban péntektől vasárnapig várakozás alakulhat ki a belépő és a kilépő forgalomban is, melynek mértéke elérheti a 60-120 percet is.
Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban pénteken délutántól késő estig kilépő, míg vasárnap kora délurántól késő estig belépő irányban lehet számítani 30-60 perc várakozással. Szombaton és vasárnap is élénkebb forgalomra készülhetnek a közlekedők napközben főként kilépő irányban, azonban az esetleges várakozás a 30 percet várhatóan nem haladja meg. 
A teherforgalomban a kilépő irányban pénteken a délutáni óráktól kezdődően egészen szombatig várakozással kell számolni, melynek mértéke elérheti a 60 percet is.
A 7 és 19 óra között nyitva tartó Ásotthalom közúti határátkelőhelyen, szombaton és vasárnap kell számolni 30 perc várakozás kialakulásával a személyforgalomban, nyitás után belépő irányban, míg zárást megelőzően a kilépő irányban.
Hajdú-Bihar megye
Ártánd közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban szombaton 22 órától vasárnap hajnal 2 óráig a kilépő irányban, míg vasárnap 22 órától hétfő hajnalban 3 óráig a belépő irányban 30 perc várakozás alakulhat ki.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozással kell számolni vasárnap déltől hétfő hajnalig, mely a 60-120 percet is elérheti a kilépő irányban a buszforgalom élénkülése miatt. Szintén várakozás kialakulásával lehet számolni a személyfogalomban belépő irányban a jövő héten csütörtök déltől péntek estig melynek mértéke akár 60-90 perc is lehet.
Záhony közúti határátkelőhelyen, a hétvégén forgalomtorlódás várható a teherforgalomban kilépő irányban, melynek mértéke akár 120-180 perc is lehet, esetenként azonban ezt is meghaladhatja az ukrán határ- és vámellenőrzés, valamint az Elektronikus Útdíj megfizetésével kapcsolatos ügyintézés miatt.
A személyforgalomban közlekedőknek alternatív útvonalként kizárólag napközben a 7-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. Szintén alternatív útvonalként elsősorban az ukrán állampolgároknak a záhonyi várakozás elkerülésére a Beregsurány közúti határátkelőhelyet ajánljuk. 
Beregsurány közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban előreláthatólag várakozás kialakulásával kell számolni a kilépő irányban vasárnap az esti órákban, mely elérheti a 30 percet.
Barabás és Lónya közúti határátkelőhelyeken a nyitást követően a belépő és a zárást megelőzően a kilépő irányban alakulhat ki várakozás.

Traffipax infó

2013.12.13., péntek

Budapest
13.30-15.30 Bp. XIX. Ker. Zalaegerszeg u.
14.00-16.00 Bp. IX. ker. Soroksári út
14.00-16.00 M1 autópálya Zsámbéki pihenő
15.00-17.00 Bp. XVI. Ker. Szlovák út
17.00-19.00 Bp. XI. ker. Andor u.
20.00-22.00 Bp. XIV. ker. Stefánia út
21.30-23.00 M7 autópálya Tárnoki pihenő
23.00-01.00 Bp. XV. Ker. Károlyi u.
00.00-02.00 Bp. XIV. ker. Ajtósi Dürer sor
03.00-04.30 M1-M7 közös szakasz
Miskolc
14.00-15.00 35-ös sz. főúton
15.30-16.30 3609-es úton Sajólád belterületén 
Pécs
14.00 – 15.15 Pécs, Nendtvich A. utca
16.45 – 17.30 Pécs, Magyarürögi út 133 szám

Országos meteorológiai előrejelzés

Többnyire borult, párás időre számíthatunk, de a Dél-Dunántúlon és az Alföld déli részén gyengén felhős tájak is lehetnek. Éjszaka a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében köd képződik. Néhol szitálás, ónos szitálás előfordulhat. Gyenge lesz a változó irányú szél. A hőmérséklet kora délután -1 és +4, késő este +2 és -3 fok között várható.

Források:
www.utinform.hu
www.fovinform.hu
www.police.hu
www.waze.com
www.met.hu
www.bkk.hu

Kommentek

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

F1: Elcsábítják a Mercedes nagyágyúját?

Brit sajtóértesülések szerint fennáll a lehetősége, hogy a Mercedes technikai főnöke, Paddy Lowe az egyik rivális csapathoz igazoljon.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

F1: Rosberg ennyi milliárdról mondott le önként

Nico Rosberg nagyon sok pénzről mondott le önként és dalolva a visszavonulással.

F1: A Williams hibákat vár az újonctól

A Williamsnél fel vannak készülve rá, hogy a jövőre bemutatkozó 18 éves versenyzőjük, Lance Stroll bukdácsol majd a Forma-1-ben.

Szebb, jobb Daciák jönnek

Közepes erejű ráncfelvarráson esett át jó néhány Dacia-modell. A szokásos plasztikázáson kívül új motor és automatikus váltó is érkezett a frissítéssel.

Ennyivel lesz gyorsabb az F1 jövőre

Valtteri Bottas, a Williams pilótája szerint a 2017-es autókkal kettő-öt másodperccel javulhatnak a köridők az idei szezonhoz képest. Max Verstappen nagyobb fizikai megterhelést vár.

Elektromos LiAZ-t tesztelnek Moszkvában

Bár Oroszország hatalmas gázkészleten csücsül, egyre több elektromos autóbusz prototípusa nő ki a földből. A legújabbhoz a Siemens szállított eszközöket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.