Friss, délutáni közlekedési információk

2013.12.13.

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.12.13. 16.00

Most indulnál útnak, vagy már éppen az autóban ülsz? Közlekedési információinkból megtudhatod, hogy mire számíthatsz az utakon.

Országos közlekedési információk: 2013.12.13., péntek

Budapest

Az Alkotás út és a Nagyenyed úti csomópontban baleset történt. 

A Váci úton baleset történt a Lehet térnél, torlódik a forgalom.
A Bajcsy Zsilinszky úton baleset lassítja a forgalmat, az Erzsébet térnél.
A Dózsa György úton szintén baleset történt a Puskás Ferenc Stadionnál.

Lassú az előrejutás:
– a Kiskörút egész szakaszán, mindkét irányban
– a Könyves Kálmán krt – Hungária krt. – Róbert Károly krt. vonalon
– a József Attila út – Széchenyi tér – Lánchíd – alagút útvonalon, mindkét irányban
– a Budaörsi út – Hegyalja út szakaszon
– az alsó rakparton, a pesti oldalon
A Veres Pálné utcát lezárták a Vámház körútnál csatornajavítás miatt. A Belgrád rakpart felé a Só utcán át lehet kihajtani.
Az Irányi utcában tart az átépítés a Veres Pálné utca és a Károlyi utca között. Az utca járható szakasza kétirányú a Belgrád rakpart és a Molnár utca között. Budára a Szabadság hídon juthatnak át.
A Reáltanoda utcát szintén lezárták a Károlyi utcánál, ezért zsákutca lett a Szép utcától.
Az Erzsébet híd pesti hídfőjében új jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet létesítettek a Váci utcánál. Az Erzsébet híd – Kossuth Lajos utca útvonalon irányonként két sávban lehet közlekedni, de a külső sávokban még korlátozásokra, sávelhúzásra kell számítani.
A Keleti pályaudvar Thököly úti parkolóját megnyitották, a Kerepesi úti parkolót viszont lezárták átépítés miatt (csak a MÁV, a BKK, és az építési forgalom hajthat be). A 80-as és a 80A jelzésű troli Keleti pályaudvar végállomását hátrább helyezték, innen indulnak az éjszakai buszok is (908, 931, 956, 990-es).
Hétvégén a Szentendrei úton a Pók utcánál lévő vasúti hídnál az új hídelemeket helyezik el. Ma 22 órától a befelé vezető oldalt lezárják, sávelhúzással irányonként 2 sávban haladhat a forgalom holnap hajnali 5 óráig. Szombaton napközben befelé 2 sávban, kifelé 3 sávban lehet haladni, éjszaka pedig irányonként egy sáv lesz járható (22-05 óráig). Vasárnap napközben befelé ismét 2 sávban közlekedhetnek, kifelé a Pók utca után egy rövid szakaszon csak egy sáv lesz szabad.

Segítsünk egymásnak!

Ha utazása során rossz, értelmetlen, felesleges közlekedési megoldással, szabályozással, táblázással, felfestéssel találkozik, akkor ne habozzon, és jelezze az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesületnek, az info@blokkolasgatlo.hu e-mail címen.

Országos információk

Az M7-es autópályán baleset történt a 39-es kilométernél Budapest felé, a belső sávokat lezárták.

Az M0-án az M1 felé, a 2-es kilométernél belső sávzárás van, fenntartási munkálatok miatt.

Csongrád megye
Az 5-ös  főúton a, 168 – 169 km között útkarbantartási munkálatok folynak, így az Izabella híd felé csak a már leaszfaltozott belső sáv járható.
Bács-Kiskun megye
Az 52-es főút 3-es kilométerénél három autó ütközött össze, félpályás útlezárás van érvényben. 
Zala megye
Az 7348-as összekötő úton karbantartási munkák miatt teljes lezárás van.

Hétvégi közlekedési előrejelzés

Szombaton  borult idő lesz, északon és a nyugati határszélen tartós ködfoltokkal. Reggel fagypont alatt, délután fagypont felett várható a napi hőmérséklet. Vasárnap erősen felhős, párás idő várható, főleg az észak-dunántúli területeken bújhat elő rövid időre a nap.
M0: A 75+200-75+800 kilométerszelvények közötti szakaszon, a jobb pályaoldalon a leállósávot zárják. Állandó fix terelést építettek ki hídjavítási munkálatok miatt.
M1: Mindkét pályatesten a 12+200-66+500 kilométerszelvények között az útburkolat javítása miatt a haladó sáv zárására kerül sor, mobil tereléssel, 80 km/ó sebességkorlátozás mellett.
M15: Mindkét pályatesten a 0+000-14+500 kilométerszelvények között a padkahibák javítására kerül sor a leállósáv zárásával, mobil tereléssel, 60 km/ó sebességkorlátozás mellett.
Az egyéb gyorsforgalmi utak vonatkozásában hétvégi munkálatokat, forgalomkorlátozásokat nem terveztek. A “Kamionstop” 2013. december 14-én 22 órától október 15-én 22 óráig tart.
Határátkelők forgalma:

Bács-Kiskun megye
Tompa közúti határátkelőhelyen, szombaton és vasárnap a személyforgalom növekedésével kell számolni a bevásárló turisták miatt a kora délelőtti és a késő délutáni órákban ki- és belépő irányban egyaránt, azonban jelentős 30 percet meghaladó várakozás kialakulása nem valószínű. A személyforgalomban élénkebb forgalommal kell még számolni pénteken délutántól késő estig a kilépő, míg vasárnap kora délurántól késő estig a belépő irányban.
Csongrád megye
Nagylak közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban péntektől vasárnapig várakozás alakulhat ki a belépő és a kilépő forgalomban is, melynek mértéke elérheti a 60-120 percet is.
Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban pénteken délutántól késő estig kilépő, míg vasárnap kora délurántól késő estig belépő irányban lehet számítani 30-60 perc várakozással. Szombaton és vasárnap is élénkebb forgalomra készülhetnek a közlekedők napközben főként kilépő irányban, azonban az esetleges várakozás a 30 percet várhatóan nem haladja meg. 
A teherforgalomban a kilépő irányban pénteken a délutáni óráktól kezdődően egészen szombatig várakozással kell számolni, melynek mértéke elérheti a 60 percet is.
A 7 és 19 óra között nyitva tartó Ásotthalom közúti határátkelőhelyen, szombaton és vasárnap kell számolni 30 perc várakozás kialakulásával a személyforgalomban, nyitás után belépő irányban, míg zárást megelőzően a kilépő irányban.
Hajdú-Bihar megye
Ártánd közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban szombaton 22 órától vasárnap hajnal 2 óráig a kilépő irányban, míg vasárnap 22 órától hétfő hajnalban 3 óráig a belépő irányban 30 perc várakozás alakulhat ki.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozással kell számolni vasárnap déltől hétfő hajnalig, mely a 60-120 percet is elérheti a kilépő irányban a buszforgalom élénkülése miatt. Szintén várakozás kialakulásával lehet számolni a személyfogalomban belépő irányban a jövő héten csütörtök déltől péntek estig melynek mértéke akár 60-90 perc is lehet.
Záhony közúti határátkelőhelyen, a hétvégén forgalomtorlódás várható a teherforgalomban kilépő irányban, melynek mértéke akár 120-180 perc is lehet, esetenként azonban ezt is meghaladhatja az ukrán határ- és vámellenőrzés, valamint az Elektronikus Útdíj megfizetésével kapcsolatos ügyintézés miatt.
A személyforgalomban közlekedőknek alternatív útvonalként kizárólag napközben a 7-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. Szintén alternatív útvonalként elsősorban az ukrán állampolgároknak a záhonyi várakozás elkerülésére a Beregsurány közúti határátkelőhelyet ajánljuk. 
Beregsurány közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban előreláthatólag várakozás kialakulásával kell számolni a kilépő irányban vasárnap az esti órákban, mely elérheti a 30 percet.
Barabás és Lónya közúti határátkelőhelyeken a nyitást követően a belépő és a zárást megelőzően a kilépő irányban alakulhat ki várakozás.

Traffipax infó

2013.12.13., péntek

Budapest
13.30-15.30 Bp. XIX. Ker. Zalaegerszeg u.
14.00-16.00 Bp. IX. ker. Soroksári út
14.00-16.00 M1 autópálya Zsámbéki pihenő
15.00-17.00 Bp. XVI. Ker. Szlovák út
17.00-19.00 Bp. XI. ker. Andor u.
20.00-22.00 Bp. XIV. ker. Stefánia út
21.30-23.00 M7 autópálya Tárnoki pihenő
23.00-01.00 Bp. XV. Ker. Károlyi u.
00.00-02.00 Bp. XIV. ker. Ajtósi Dürer sor
03.00-04.30 M1-M7 közös szakasz
Miskolc
14.00-15.00 35-ös sz. főúton
15.30-16.30 3609-es úton Sajólád belterületén 
Pécs
14.00 – 15.15 Pécs, Nendtvich A. utca
16.45 – 17.30 Pécs, Magyarürögi út 133 szám

Országos meteorológiai előrejelzés

Többnyire borult, párás időre számíthatunk, de a Dél-Dunántúlon és az Alföld déli részén gyengén felhős tájak is lehetnek. Éjszaka a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében köd képződik. Néhol szitálás, ónos szitálás előfordulhat. Gyenge lesz a változó irányú szél. A hőmérséklet kora délután -1 és +4, késő este +2 és -3 fok között várható.

Források:
www.utinform.hu
www.fovinform.hu
www.police.hu
www.waze.com
www.met.hu
www.bkk.hu

Kommentek

Önjáró autók üzembe helyezését tervezik

Bő két év múlva már vezető nélküli autók közlekedhetnek a London és Oxford közti 100 kilométeres úton, ha valóra válnak egy frissen létrehozott brit konzorcium tervei.

Porsche: három visszahívás egy héten belül!

A német sportautógyár típusait különböző problémák sújtják, de mások sem immúnisak a péntekinadrág-szindrómára.

Figyelem, újra bírságolnak az óbudai kamerák

A III. kerület a polgármesteri iroda honlapján tette közzé, hogy mostantól megint küldik a csekkeket a szabálytalankodóknak, mert továbbra sem bizonyított, hogy jogtalanul bírságolnának kameráik felvételei alapján.

Barbár Mad Max-autó a Mitsubishitől

A Top Gear felkérésére félelmetes sivatagi versenyautót épített a Mitsubishi, majd elkészítették annak civil, megvásárolható kiadását is.

Használt autó: nagypályás használt BMW egy új Octavia árában

2017. februárjában, az utód értékesítésének indulásával kifutott az F10-es BMW 5-ös. Öt-hatmillióval be lehet szállni, egy kompakt autó árából. Megéri kockáztatni a használt luxusautóval?

Egyszerűsítenék az újtdíjfizetést

Három multinacionális vállalat közös céget alapított a Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatás (ETTS) hatékonyságának javítása érdekében. A Toll4Europe vállalkozás már minden szükséges hatóságtól zöld utat kapott.

F1: A Mercedes segíti ki a Hondát?

Brit sajtóértesülés szerint a Mercedes beszáll a Honda motorfejlesztésébe. A Red Bull nem örül a rivális felzárkóztatásának.

F1: Kínszenvedés lesz megegyezni az új motorokról

A Forma-1 új motorformulára vált 2021-től, sokan előre látják, hogy nem lesz könnyű megegyezni erről.

F1: Komoly veszélyben volt Wehrlein pályafutása

A Sauber versenyzője, Pascal Wehrlein szerint a Bajnokok Tornáján szerzett hátsérülésére a karrierje is rámehetett volna, ha nem adott volna magának elég időt a felépülésre.

F1: Egyenlítésre készül a Mercedes

A hétvégi Orosz Nagydíjon a Mercedes szeretné 2-2-re felhozni az idei győzelmi arányt, Toto Wolff szerint az egész csapatnak fáj, amikor kikapnak a Ferraritól.

Visszatért a lépcsőshátú Swift!

Bemutatkozott és három hét múlva már meg is vásárolható a Suzuki Swift szedán – igaz, nem Suzuki, nem Swift, és nem is kapható Európában.

F1: Alonso rátette a kezét az Indy-trófeára

Hétfőn az Andretti Motorsport főhadiszállásán járt Fernando Alonso.

A lakótelep közepén sikerült elakadni egy szabadidő-autóval

Újabb eset bizonyítja, hogy a szabadidő-autó nem terepjáró, főleg utcai abroncsokkal nem.

F1: Buttonnak elég lesz 10 kör!

A McLarennél nagyon bíznak a Monacóban Fernando Alonso helyére beugró Jenson Buttonban, úgy gondolják, a pályás tesztelésnek nem lett volna haszna számára.

Városban száguldozó kretének rontják a BMW-sek jó hírét

Az ilyen videók miatt romlik a bajor márka tulajdonosainak megítélése, mert ez már nem a használja-e az indexet szint. Ez közveszélyes szórakozás.

Magyarországon épít szupertöltőt a Tesla

Nagyszabású töltőinfrastruktúra-fejlesztést jelentett be a Tesla. Az akciónak van hazai vonatkozása is.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.