Friss, délutáni közlekedési információk

2013.12.06.

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.12.06. 16.00

Most indulnál útnak, vagy már éppen az autóban ülsz? Közlekedési információinkból megtudhatod, hogy mire számíthatsz az utakon.

Országos közlekedési információk: 2013.12.06., péntek

Budapest 

A Könyves Kálmán körúton baleset történt a Kőbányai és az Üllői út között.

A Hungária krt. és a Kerepesi út kereszteződésénél baleset lassítja a forgalmat.

Torlódásra kell számítani
– a Róbert Károly körúton az Árpád híd irányába,
– a Margit krt. Margit híd útvonalon,
– a Nagykőrösi úton mindkét irányban,
– a Szabadság híd és Vámház krt. útvonalon,
– a Hungária korúton a Kőbányai úti kereszteződésnél,
– a Vörösvári úton a Bécsi út kereszteződétől, az Árpád híd irányába,
– a Rákóczi híd – Soroksári út – Könyves Kálmán krt. szakaszon,
– a Széchényi Lánchíd-Széchényi tér útvonalon,
– a Hűvösvölgyi út és a Szilágyi Erzsébet fasor útvonalon,
a Pesti alsó rakparton.

A II. kerületben a Kacsa utca mindkét oldalán tilos megállni a Gyorskocsi utca és a Bem rakpart között 2013. december 8-án 22 órától 2013. december 9-én 18 óráig.

VII. kerület, Alsó erdősor utca, Munkás utca
Lezárják naponta 8-17 óra között a VII. kerületi Alsó erdősor utcát a Dohány utca és az Izabella utca között, valamint a Munkás utcát az Alsó Erdősor utca és a Huszár utca között, mivel felújítják az útburkolatot.

Tilos parkolni a Felvonulási téren a Hősök tere és a Városligeti fasor között (december 27-ig Mikulásgyár), valamint a Nyugati téren a Teréz körút és a Jókai utca között (szerdán estig) rendezvény miatt.
Szombaton munkanap, így a közterületi parkolóhelyeken munkanapi rend szerint kell fizetni a parkolásért!
A Libegő a kedvezőtlen időjárás miatt nem közlekedik! 

Országos információk

Az M3-as autópályán baleset történt Nyíregyháza felé, az 51-es kilométernél

Nyirád és Sümeg között baleset
Előzést követően egy traktor hátsó kerekének ütközött egy személyautó 2013. december 6-án 15 óra 50 perckor Nyirád és Sümeg között a 7319-es számú úton. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a kocsiban utazó 6 személy megsérült, forgalomkorlátozásra nem került sor. A rendőrség a baleset körülményeit vizsgálja.

Pécsett súlyos baleset 
A rendelkezésre álló adatok szerint egy tehergépjármű közlekedett a Komlói úton Komló irányába, amikor a kereszteződéshez érve a kijelölt gyalogátkelőhely előtt megállt. A mögötte haladó tehergépjármű nekiütközött, melynek következtében az álló gépkocsit a gyalogátkelőhelyen áthaladó gyalogosoknak tolta. A balesetben az elsődleges adatok alapján négyen sérültek, őket a mentő kórházba szállította. A műszaki mentés és a helyszínelés ideje alatt a forgalom rendőri irányítás mellett félpályán halad. 
M1 – Újra zavartalan a forgalom az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, a 76-os kilométerszelvénynél, ahol korábban személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
A rendőrség befejezte a helyszínelést és feloldotta az útlezárást a 4-es számú főúton Újfehértónál, a 261-es kilométerszelvénynél bekövetkezett baleset helyszínén.
Pécs
Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz Pécs belvárosában a II. Nagy Mikulás Kocogás elnevezésű karitatív rendezvény miatt 2013. december 8-án 13 óra és 13 óra 30 perc közötti időben.
Székesfehérvár
A hétvégén rendezendő Videoton – FTC labdarúgó mérkőzés miatt Székesfehérváron forgalomkorlátozásra és forgalomterelésre kell számítani.
Szekszárd
Az 56-os főúton Szekszárdon a 4-es km-nél az úttartozékokat javítják, a munkaterületnél útszűkületen kell áthajtani.
Szarvas
A 44-es főúton Szarvason a 74-es km-nél felmarják az aszfaltot, ma és holnap félpályás lezárásra kell számítani, jelzőlámpa segíti az áthajtást.
Ceglédbercel
A 40-es főúton Ceglédbercelnél aszfaltozás miatt csak a félpálya járható, irányonként váltakozva halad a forgalom.

Hétvégi közlekedési előrejelzés

Szombaton marad a többfelé viharos szél. A vonuló felhőzetből főleg az ország középső sávjában alakulnak ki hózáporok, havas esős záporok. +3 fok körüli értékeket mérhetünk délután.
Vasárnap borongós idő lesz. Eleinte gyenge havazás, ónos eső, majd szitálás, kisebb eső alakul ki. A szél nyugatira, délnyugatira fordul és kissé mérséklődik. (Forrás: www.koponyeg.hu)
A havas, nedves útszakaszokon számítani kell arra, hogy az autó könnyebben megcsúszik, s tisztában kell lenni azzal, hogy ilyenkor a féktávolság is jelentősen megnő!

M0: a jobb pályatesten a 75+200-75+800 km szelvények között garanciális hídjavítás miatt a leálló sávot lezárják, a sor fixen kiépítve (éjszaka is), sebességkorlátozás nélkül.  A munkavégzés időpontja: “folyamatos”. 
 
M1: 2013. december 2. és 2013. december 8. közötti időszakban mindkét pályatesten a 12+200-66+500 km szelvények között burkolatjavítás miatt a haladó sáv zárására kerül sor mobil tereléssel, 80 km/h sebességkorlátozás mellett.  
A kamionstop 2013. december 7. (szombat) 22 órától december 8. (vasárnap) 22 óráig tart.
Hétvégi határforgalom:
 
Jelentősebb várakozás kialakulásával Nagylak és Záhony közúti, valamint Röszke autópálya-határátkelőhelyen kell számolni a hétvégén a teherforgalomban. A személyforgalomban a közúti határátkelőhelyeken elsősorban vasárnap napközben – az ünnepi bevásárlások miatt – élénkebb forgalommal kell számolni.
 
A téliesre forduló időjárás miatt célszerű alaposabban felkészülni az utazásra, elindulás előtt tájékozódni a szomszédos országok hóviszonyairól, szükség szerint gondoskodni a téli autózáshoz szükséges hóláncról és egyéb felszerelésekről.
 
Zala megye
Zala megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.
 
Somogy megye
Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.
 
Baranya megye
Baranya megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.
 
Bács-Kiskun megye
Tompa közúti határátkelőhelyen szombaton és vasárnap kell a személyforgalom növekedésével számolni a bevásárló turisták miatt. A forgalomnövekedéssel a kora délelőtti órákban és a késő délutáni órákban ki-, és belépő irányban egyaránt számolni kell, azonban jelentős várakozás kialakulása nem valószínű.
 
Csongrád megye
Nagylak közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban péntektől vasárnapig várakozás kialakulásával kell számolni a belépő és a kilépő irányokban, melynek mértéke elérheti a 60-120 percet is.
 
Röszke autópálya-határátkelőhelyen a személyforgalomban előreláthatólag nem kell számolni 30 percet meghaladó várakozás kialakulásával a hétvégén. Jelentősebb forgalom pénteken délutántól késő estig kilépő, míg vasárnap kora délurántól késő estig belépő irányban lesz. A teherforgalomban a kilépő irányban pénteken a délutáni óráktól kezdődően egészen szombatig várakozás kialakulásával kell számolni, melynek mértéke elérheti a 60 percet is.
 
A 7 és 19 óra között nyitva tartó Ásotthalom közúti határátkelőhelyen szombaton és vasárnap kell számolni 30 perc várakozás kialakulásával a személyforgalomban, nyitás után belépő irányban, míg zárást megelőzően a kilépő irányban.
 
Békés megye
Békés megye közúti határátkelőhelyein várakozás kialakulásával nem számolunk.
 
Hajdú-Bihar megye
Ártánd közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban 30 perc várakozás kialakulása várható szombat és vasárnap 12 órától 20 óráig a kilépő irányban. A teherforgalomban szombat és vasárnap is 12 órától 20 óráig a kilépő irányban 60 perc várakozás alakulhat ki.
 
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozással kell számolni főként vasárnap déltől hétfő hajnalig, mely a 60-120 percet is elérheti a kilépő irányban a buszforgalom élénkülése miatt. Szintén várakozás kialakulásával lehet számolni a személyfogalomban belépő irányban a jövő héten csütörtök déltől péntek estig melynek mértéke akár 60-90 perc is lehet.
 
A személyforgalomban közlekedőknek alternatív útvonalként kizárólag napközben a 7-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. Szintén alternatív útvonalként elsősorban az ukrán állampolgároknak a záhonyi várakozás elkerülésére a Beregsurány közúti határátkelőhelyet ajánljuk. 
 
Záhony közúti határátkelőhelyen a hétvégén forgalomtorlódás várható kilépő irányban a teherforgalomban, melynek mértéke akár 120-180 perc is lehet, esetenként azonban ezt is meghaladhatja az ukrán határ- és vámellenőrzés, valamint az elektronikus útdíj megfizetésével kapcsolatos ügyintézés miatt.
 
Beregsurány közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban előreláthatólag várakozás kialakulásával kell számolni a kilépő irányban vasárnap az esti órákban, mely elérheti a 30 percet.
 
Barabás és Lónya közúti határátkelőhelyeken a nyitást követően a belépő és a zárást megelőzően a kilépő irányban alakulhat ki várakozás.

Traffipax infó

2013.12.06., péntek

Budapest
13.30-15.30 Bp. XIX. Ker. Szabó Ervin u.
14.00-16.00 Bp. IX. ker. Üllői út
14.00-16.00 M1 autópálya Zsámbéki pihenő
15.00-17.00 Bp. II. ker. Hűvösvölgyi út
17.00-19.00 Bp. VIII. ker. Orczy út
21.30-23.00 M7 autópálya Tárnoki pihenő
22.00-00.00 Bp. XI. ker. Nagyszőlős u.
01.00-03.00 Bp. XV. Ker. Késmárk u.
03.00-04.30 M1-M7 közös szakasz
04.00-06.00 Bp. II. ker. Hűvösvölgyi út
Miskolc
15.00-16.00 Miskolc, Szentpéteri kapuban 
17.30-18.30 3-as számú főút, Pesti úton
19.00-20.00 Miskolc, Kiss Tábornok úton
20.30-21.30 Miskolc, Soltész N. Kálmán utca 
Pécs
14.00 – 15.15 Pécs, Mohácsi út
16.45 – 17.30 Pécs, Üszögi- Koksz utca kereszteződése
 
Győr
16.15-17.30 83. sz. főút, Győr bevezető szakasza

Országos meteorológiai előrejelzés

Ma a déli óráktól többfelé várható viharos északnyugati szél. A legerősebb széllökések általában 60-85 km/h között alakulnak, de ma Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom megyében és esetleg Fejér megye északi részén, míg holnap a Dunántúl északkeleti részén és Pest megyében 85-90 km/h fölötti lökés is lehet. Éjjel csupán átmenetileg veszít erejéből a szél, majd szombat késő délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás.
Források:
www.utinform.hu
www.fovinform.hu
www.police.hu
www.waze.com
www.met.hu
www.bkk.hu

Kommentek

Mindent túlél a Citroën WRC gépe

Igazán szédítő bukfenc után tért vissza Kris Meeke Citroën C3 WRC-je az argentin rali futamán.

Ritka Ferrarit emésztettek fel a lángok

Porrá égett egy korai Ferrari F40-es, az anyagi kár jelentős, az autó pótolhatatlan darabja az olasz sportkocsigyár történelmének.

Újabb hajmeresztő ötlettel állt elő a Tesla-vezér

Föld alatt utaztatná az embereket Elon Musk, amivel teljesen megreformálná a városi közlekedést. A dugók csökkennének és az emberek gyorsabban jutnának el a célhoz.

Meglepte leghűségesebb vevőjét a Lexus

100 évesen a 25-ödik Lexusát készült megvásárolni, ezért a japán gyártó egy igazán különleges darabot készített hűséges vevőjének.

F1: Alonso oda megy, ahol nyerhet

Fernando Alonso egyértelmű üzenetet küldött a McLaren-Hondának, ha csak nem történik valami csoda, távozni fog, ugyanis olyan csapatnál akar vezetni, ahol lehetősége van a győzelemre.

Könnyfakasztó vadászautó Lada Niva helyett

Csupán három darab ilyen Aston Martin V8 vadászkombi készült az angliai gyárban, most pedig eladó az egyik legjobb kondícióban lévő példány.

F1: Massa csak tette, amit a mérnök mondott

Felipe Massa nagyon elégedetten nyilatkozott az Orosz Nagydíj időmérője után, a 6. helye azt mutatja, hogy a Williams immár versenyben van a Red Bull-lal.

Ricciardo: Az ötödik hely volt a mai maximum

A Red Bull továbbra is csak fut az élmezőny után, de Daniel Ricciardo igyekszik pozitívan hozzáállni a szezonhoz. Csapattársa, Max Verstappen viszont továbbra is küzd az autójával.

F1: Lakáscserében fogadott Massa, Ricciardo és Verstappen

A Red Bull pilótái és a williamses Felipe Massa a vasárnapi Orosz Nagydíjon az valószínűleg egymással küzd majd, a “házon belüli” csatának érdekes tétje lesz.

F1: Hamilton szuboptimális formában

Lewis Hamilton elismerte, hogy a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérőjén egyszerűen nem volt elég gyors, ugyanakkor az előzmények alapján a futamtól sem remélhet sokat.

Alonso: Megint tökéletes időmérőm volt

Fernando Alonso sosem fogy ki az öndicséretből, a szocsi kvalifikáció után a Honda-motort szidta és annak örült, hogy újonc csapattársát héttizeddel verte.

Kimi: Azért az első sor nem rossz a csapatnak

A Orosz Nagydíj időmérőjén Sebastian Vettel biztosította be a vasárnapi pole pozíciót, mögötte Kimi Raikkönen és Valtteri Bottas végzett. Az első három nyilatkozatai Szocsiból.

F1: A Ferrari kiütötte a Mercedest az időmérőn

A Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérőjén a Ferrari “robbantott”, Sebastian Vettelé lett a pole-t, Kimi Räikkönen 2. helyével meglett a teljes első sor. A mercedeses Valtteri Bottas a 3., Lewis Hamilton szétesett.

F1: A Ferrari megint verte a Mercedest

A Forma-1-es Orosz Nagydíj utolsó szabadedzésén is határozott előnnyel verte a Ferrari a Mercedest, Sebastian Vettel a leggyorsabb, Lewis Hamilton csak a 4.

300 km/h fölött hasít az új Alpina kupé

Bemutatta legfrissebb újdonságát az Alpina. A B4 S Bi-Turbo a BMW M4 költséges alternatívája.

Nincs ma ennél menőbb Porsche az interneten!

Aligha létezik még egy ilyen Porsche 911 Carrera RSR 3.8-as a világon. Kívánatos patina, merész színek és 10 futott kilométer.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.