Friss, délutáni közlekedési információk

2013.11.29.

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.11.29. 15.55

Most indulnál útnak, vagy már éppen az autóban ülsz? Közlekedési információinkból megtudhatod, hogy mire számíthatsz az utakon.

Országos közlekedési információk: 2013.11.29., péntek

Budapest

Dugóra kell számítani a következő útszakaszokon és környékükön:
Róbert Károly körút – Hungária körút 
Teréz körút – Margit híd – Margit körút – Szél Kálmán tér
Andrássy út – Széchenyi István tér – Széchenyi Lánchíd – Alagút 
A Szabadság hídon mindkét irányban

Lassú a haladás a Budai alsó rakpart északi szakaszán, mivel az Árpád híd előtt csak váltakozó irányban lehet áthaladni aszfaltozás miatt.
A Felsőcsatári úton a Gyömrői útnál befelezték a helyszínelést, nincs forgalmi akadály.

A II., Kapy utcában a Csalán utca és a Bimbó út között gázvezetéket javítanak, ezért leszűkül a Pasaréti tér felé vezető sáv.

A XIII., Dózsa György úton a Szabolcs utcánál csatornát építenek, ezért egyik irányból sem lehet balra kanyarodni a Szabolcs utcába. A Dózsa György úton irányonként két sáv járható (sávelhúzással). Kerülni a Lehel utca felé lehet.

Az Üllői úton befelé a Kálvin tér előtt a Szabó Ervin térnél csak a külső sáv járható, mert csatornát javítanak.
A Flórián téren megváltozott a forgalmi rend a villamospálya építése miatt. Az Árpád híd, illetve a Pacsirtamező utca irányából érkezők figyeljék az új jelzéseket!

Az autópályák kivezető szakaszain torlódhat a forgalom 17 és 19 óra között, hiszen hétvégére sokan indulnak el vidékre. Fokozottan figyeljünk egymásra.

Országos információk

Zala megye
75-ös főút, 10-es km 
Baleset miatt félpályás útlezárás
Veszprém megye
8303 összekötő út, 13 km baleset miatt fokozott óvatosság
Hajdu-Bihar megye
42-es főút, 23 – 33 km között útkarbantartási munkák ? Félpályás útlezárás
Bács-Kiskun megye
51-es főút, 163 – 165 km között útkarbantartási munkák ? Félpályás útlezárás
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
37-es főút, 44 – 46 km között ú
tkarbantartási munkák ? Félpályás útlezárás

Vas megye

Időszakosan teljes szélességben lezárt útszakasz:
– a 8631-es számú út Vasegerszeg és Nagygeresd közötti szakasza, a 0+000-ás kilométerszelvénytől a 1+385-ös kilométerszelvényig.

Hétvégi közlekedési előrejelzés

Pénteken változóan felhős, elszórtan előforduló zápor, vagy hózáporra számíthatnak az útnak indulók. Napközben erős lesz az északnyugati szél, amely csökkentheti a járművek menetstabilitását. Estére mérséklődik a légmozgás. Reggel 0, míg délután 5 fok körüli hőmérsékletre készülhetünk. Szombaton erősen felhős lesz az ég, északon hószállingózás, kisebb havas eső is kialakulhat. A hőmérséklet 3 fok körül várható. Vasárnap változóan felhős, párás, helyenként tartósan ködös időre számíthatunk. 5 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.
 
M0 – Garanciális hídjavítási munkálatok miatt a jobb pályatesten a 75+200-75+800 kilométerszelvények között a leálló sáv zárására kerül sor. Folyamatos terelésre kell számítani 2013. december 15-ig.
M1 – Garanciális hézagöntési munkák miatt 2013. november 30-án a bal pályatesten az 160+500-171+720 kilométerszelvények között a haladó sáv zárására kerül sor mobil tereléssel, 80 km/ó sebességkorlátozás mellett.
M3 – A bal pályatesten a 145-140 kilométerszelvények között 2013. november 30-án sövényvágás miatt az előző sáv zárására kerül sor mobil tereléssel, 80 km/ó sebességkorlátozás mellett.
M7 – Szalagkorlát szerelése miatt 2013. november 30-án a bal pályatesten, a 65-106 kilométerszelvények között az előző sáv zárására kerül sor mobil tereléssel 8-16 óra között.
M5,M51,M15,M30,M35 – hétvégi munkálatokat nem terveztek.
A felsoroltak tájékoztató jellegűek: Kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseket! Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is kell számítani! 
 
Határátkelők forgalmát tekintve:
Jelentősebb várakozás kialakulásával Nagylak és Záhony közúti, valamint Röszke autópálya határátkelőhelyen kell számolni a hétvégén. A téliesre forduló időjárás miatt célszerű alaposabban felkészülni az utazásra, indulás előtt tájékozódni a szomszédos országok hóviszonyairól, szükség szerint gondoskodni a téli autózáshoz szükséges hóláncról és egyéb felszerelésekről.
Bács-Kiskun megye
Tompa közúti határátkelőhelyen szombaton kell a személyforgalom növekedésével számolni a bevásárló turisták miatt. A forgalom növekedése a délelőtti órákban a kilépő, a délutáni órákban pedig a belépő irányban várható. Várakozás kialakulásával nem kell számolni.
Csongrád megye
Nagylak és Kiszombor közúti határátkelőhelyeken a személyforgalomban várakozás kialakulásával nem számolunk a hétvégén. Nagylak közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban péntektől vasárnapig várakozás alakulhat ki a belépő és a kilépő forgalomban is, melynek mértéke elérheti a 60-120 percet is. Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban előreláthatólag nem kell számolni várakozás kialakulásával a hétvégén. A teherforgalomban kilépő irányban kell pénteken a délutáni óráktól kezdődően egészen szombatig várakozás kialakulásával számolni, melynek mértéke elérheti a 60 percet is. A 7 és 19 óra között nyitva tartó Ásotthalom közúti határátkelőhelyen szombaton és vasárnap lehet számítani 30 perc várakozás kialakulásával a személyforgalomban, nyitás után belépő irányban, míg zárást megelőzően a kilépő irányban.
Hajdú-Bihar megye
Ártánd közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozás kialakulása nem várható.  A teherforgalomban szombaton 21 órától 24 óráig kilépő irányban 30 perc várakozás alakulhat ki. Vasárnap belépő irányban 22 órától kezdődően egészen hétfőn hajnali 2 óráig, illetve hétfőn kilépő irányban 0 órától reggel 6 óráig 30 perc várakozás alakulhat ki.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozással kell számolni főként vasárnap déltől hétfő hajnalig, mely a 60-120 percet is elérheti kilépő irányban a buszforgalom élénkülése miatt. Szintén várakozás alakulhat ki a személyfogalomban belépő irányban a jövő héten csütörtök déltől péntek estig melynek mértéke akár 60-90 perc is lehet.
A személyforgalomban közlekedőknek alternatív útvonalként kizárólag napközben a 7-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. Szintén alternatív útvonalként elsősorban az ukrán állampolgároknak a záhonyi várakozás elkerülésére a Beregsurány közúti határátkelőhelyet ajánljuk. 
Záhony közúti határátkelőhelyen a hétvégén forgalomtorlódás várható kilépő irányban a teherforgalomban, melynek mértéke akár 120-180 perc is lehet, esetenként azonban ezt is meghaladhatja az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől függően.
Beregsurány közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban előreláthatólag várakozás kialakulásával kell számolni kilépő irányban vasárnap az esti órákban, mely elérheti a 30 percet.
Barabás és Lónya közúti határátkelőhelyeken a nyitást követően a belépő és a zárást megelőzően a kilépő irányban alakulhat ki várakozás.

Traffipax infó

2013.11.29., péntek

Budapest
14.00-16.00 Bp. IX. ker. Üllői út
14.00-16.00 Bp. XIX. Ker. Nagykőrösi út
14.00-16.00 M1 autópálya Zsámbéki pihenő
15.00-17.00 Bp. III. ker. Máramaros u.
17.00-19.00 Bp. XVI. Ker. Sárgarózsa u.
21.30-23.00 M7 autópálya Tárnoki pihenő
22.00-00.00 Bp. III. ker. Árpád fejedelem útja
00.00-02.00 Bp. XV. Ker. Régi Fóti út
03.00-04.30 M1 autópálya Sasfészek-tó pihenő
04.00-06.00 Bp. XI. ker. Fehérvári út
Miskolc
14.30-16.30 Miskolc, Csabavezér út
17.00-19.00 Miskolc, Lórántffy Zs. út
Pécs
14.00 – 15.15 Pécs, Megyeri út
Debrecen
14.00 -15.30 Debrecen, Wesselényi út
Győr

16.15-17.30 Győr, 83. sz. főút bevezető szakasza

Országos meteorológiai előrejelzés

A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett délelőtt a Dunántúlon lesz több alacsonyszintű felhő. A délutáni óráktól északnyugat felől növekedni, vastagodni kezd a fátyolfelhőzet. Napközben legfeljebb északkeleten alakul ki egy-egy hózápor. Az északnyugati szelet az ország középső harmadán eleinte erős széllökések kísérik. A hőmérséklet késő este -2, +3 fok között alakul.

Források:
www.utinform.hu
www.fovinform.hu
www.police.hu
www.waze.com
www.met.hu
www.bkk.hu

Kommentek

Mindent túlél a Citroën WRC gépe

Igazán szédítő bukfenc után tért vissza Kris Meeke Citroën C3 WRC-je az argentin rali futamán.

Ritka Ferrarit emésztettek fel a lángok

Porrá égett egy korai Ferrari F40-es, az anyagi kár jelentős, az autó pótolhatatlan darabja az olasz sportkocsigyár történelmének.

Újabb hajmeresztő ötlettel állt elő a Tesla-vezér

Föld alatt utaztatná az embereket Elon Musk, amivel teljesen megreformálná a városi közlekedést. A dugók csökkennének és az emberek gyorsabban jutnának el a célhoz.

Meglepte leghűségesebb vevőjét a Lexus

100 évesen a 25-ödik Lexusát készült megvásárolni, ezért a japán gyártó egy igazán különleges darabot készített hűséges vevőjének.

Használt autó: melyik a legjobb üzleti limuzin?

Erősek, mint egy dízelmozdony, pallérozott a modoruk, keveset fogyasztanak és jutányosan az áruk. Melyik használt német üzleti limuzint válasszuk?

F1: Alonso oda megy, ahol nyerhet

Fernando Alonso egyértelmű üzenetet küldött a McLaren-Hondának, ha csak nem történik valami csoda, távozni fog, ugyanis olyan csapatnál akar vezetni, ahol lehetősége van a győzelemre.

Könnyfakasztó vadászautó Lada Niva helyett

Csupán három darab ilyen Aston Martin V8 vadászkombi készült az angliai gyárban, most pedig eladó az egyik legjobb kondícióban lévő példány.

F1: Massa csak tette, amit a mérnök mondott

Felipe Massa nagyon elégedetten nyilatkozott az Orosz Nagydíj időmérője után, a 6. helye azt mutatja, hogy a Williams immár versenyben van a Red Bull-lal.

Ricciardo: Az ötödik hely volt a mai maximum

A Red Bull továbbra is csak fut az élmezőny után, de Daniel Ricciardo igyekszik pozitívan hozzáállni a szezonhoz. Csapattársa, Max Verstappen viszont továbbra is küzd az autójával.

F1: Lakáscserében fogadott Massa, Ricciardo és Verstappen

A Red Bull pilótái és a williamses Felipe Massa a vasárnapi Orosz Nagydíjon az valószínűleg egymással küzd majd, a “házon belüli” csatának érdekes tétje lesz.

F1: Hamilton szuboptimális formában

Lewis Hamilton elismerte, hogy a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérőjén egyszerűen nem volt elég gyors, ugyanakkor az előzmények alapján a futamtól sem remélhet sokat.

Alonso: Megint tökéletes időmérőm volt

Fernando Alonso sosem fogy ki az öndicséretből, a szocsi kvalifikáció után a Honda-motort szidta és annak örült, hogy újonc csapattársát héttizeddel verte.

Kimi: Azért az első sor nem rossz a csapatnak

A Orosz Nagydíj időmérőjén Sebastian Vettel biztosította be a vasárnapi pole pozíciót, mögötte Kimi Raikkönen és Valtteri Bottas végzett. Az első három nyilatkozatai Szocsiból.

F1: A Ferrari kiütötte a Mercedest az időmérőn

A Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérőjén a Ferrari “robbantott”, Sebastian Vettelé lett a pole-t, Kimi Räikkönen 2. helyével meglett a teljes első sor. A mercedeses Valtteri Bottas a 3., Lewis Hamilton szétesett.

F1: A Ferrari megint verte a Mercedest

A Forma-1-es Orosz Nagydíj utolsó szabadedzésén is határozott előnnyel verte a Ferrari a Mercedest, Sebastian Vettel a leggyorsabb, Lewis Hamilton csak a 4.

300 km/h fölött hasít az új Alpina kupé

Bemutatta legfrissebb újdonságát az Alpina. A B4 S Bi-Turbo a BMW M4 költséges alternatívája.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.