Flottakezelő lett az Év lízingszakembere

Elismerés Tekse Kálmánnak

Szerző: Szörényi András levél küldés 
Dátum: 2013.11.26. 13.00

Autópark-üzemeltető cég első embere kapta idén a Lízingszövetség elismerését, az Év lízingszakembere díjat.

Tekse Kálmán az Arval ügyvezető igazgatója, egyben a Lízingszövetség flottabizottságának vezetője

Tekse Kálmán az Arval ügyvezető igazgatója, egyben a Lízingszövetség flottabizottságának vezetője


Idén Tekse Kálmán, az Arval Magyarország Járműparkkezelő Kft. ügyvezetője, a Magyar Lízingszövetség alelnöke, egyben az érdekképviselet flottabizottságának vezetője vehette át a “Deloitte – Az év lízingszakembere” díjat. A címmel a Lízingszövetség a lízingszakma területén nyújtott kimagasló személyes teljesítményeket ismeri el. Tekse Kálmánra elsősorban azért esett a választás, mert igen sokat tett az operatív lízing elterjedéséért. Eddig a sajtóközlemény az esetről. Effajta elismerésekről ritkán írunk, mert ezek célja időnként semmi más, mint újabb serleggel megörvendeztetni az érintett partnert/hirdetőt. De úgy hisszük, hogy a díj ezúttal jó helyre került.

Tekse Kálmánnal először a Kia Optima bemutatóján találkoztunk, ahol kiváló franciatudásával segített az asztaltársaságnak eligazodni a gratinírozott aranydurbincsok és konfitált szuflék világában. Az új típusok esélyeit udvarias formában, de sebészi pontossággal képes megjósolni, hogy van-e értelme flottaautóként foglalkozni egy kocsival vagy az importőr illúziót kerget.

Kilencedik éve az Arval élén

Alapelve, hogy a flottakezelést profitra játsszák, nem darabszámra, amit a külföldi tulajdonos nyilvánvalóan értékel. Tekse Kálmán majdnem kilenc éve áll az Arval Magyarország élén, a vállalat a válság ellenére nyereséges tudott maradni és tavaly a legjobb ügyfél-elégedettségi eredményt produkálta az Arval-leányvállalatok között.

Tudomásunk szerint az Arval az egyetlen flottakezelő hazánkban, amelynek sikerült egy állami szereplőt meggyőznie a Suzuki-park ésszerűségéről. A flottát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal bérli

A magyar piac és a gépjármű-közbeszerzések ismerőjeként tőle is sokat tanultunk a legalábbis gyanús ügyletekhez bevetett trükkökről, a műszaki leírásban elrejthető versenykorlátozó kritériumokról. A téma kapcsán többen is rendkívül értékes információkkal segítettek, de a visszásságokról írva ő volt az egyetlen, aki névvel vállalta nyilatkozatát.

Lazább esetekben is szoktunk hozzá fordulni. Lencsés Csaba kollégám őt kérdezte meg a Superb tesztje kapcsán, hogy a kolosszális lábtér segít-e az autónak. Tanulságos volt hallani, hogy a Škoda beszerzésében semmilyen szerepet nem játszik a hátsó lábtér mérete, az autó egyetlen igazán kiemelkedő tulajdonsága. Mivel vezetői autónak választják, a hátsó ülés kényelme nem döntő szempont, a kocsi kora viszont ellene szól. Tekse Kálmánnak ezúton is gratulálunk az elismeréshez!

Kommentek

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

F1: Teljes valójában itt az új Williams

A Williams-csapat másodszor is leleplezte 2017-es autóját, ezúttal számítógépes grafika helyett már a valódi autóról készült fotókat nézhetjük.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

Három hengerrel támad az új Ford Fiesta ST

1,5 literes háromhengeres turbómotorral érkezik a hothatchek közé a Ford Fiesta legsportosabb változata, az ST.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.