A dunai árvízi helyreállításban segít a Ford

2,2 millió forintos támogatás Dunabogdánynak

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.11.15. 13.00

Az amerikai Ford Alapítvány a Ford Közép-és Kelet-Európai Értékesítő Kft. közbenjárására úgy döntött, hogy tízezer dollárral hozzájárul a dunabogdányi árvízi károk enyhítéséhez.

Mint emlékezetes, 2013 júniusában soha nem látott léptékű árvíz pusztított Közép-Európában. A rendkívül magas vízállás Magyarországon is súlyos károkat okozott – és még nagyobbakat is okozott volna a szakemberek és önkéntesek áldozatos szerepvállalása nélkül. 

Utóbbiak között ott voltak a Ford Közép- és Kelet Európai Értékesítő Kft. szentendrei regionális központjának munkatársai is, akik mintegy hatvanan vettek részt az árvízi védekezésben a Szentendre környéki településeken. 
A magyar kollégák megmozdulásának híre a Ford hatvan évvel ezelőtt alapított, a közlekedésbiztonság, az oktatás és a közösségi élet előmozdításán fáradozó társadalmi szervezetéhez, az amerikai Ford Alapítvány és Közösségi Szolgálathoz is eljutott. A szervezet ennek kapcsán megkereste a regionális központot, jelezve, hogy szívesen nyújtana anyagi támogatást a károk enyhítésében, egyben segítségüket kérve, hogy eldöntsék: mely település részesüljön a tízezer dolláros (2,2 millió Ft) hozzájárulásban. 


“Sokat gondolkodtunk azon, kit javasoljunk, hiszen ez egy egyedi, különleges lehetőség, a támogatás pedig minden érintett önkormányzat számára jól jön. Egyik dunabogdányi kollégánk ugyanakkor felhívta a figyelmünket arra, milyen komoly károkat szenvedett a Szentendréhez közeli település, amely a nyár eleji árvíz által egyik leginkább sújtott község volt Magyarországon” – mondta el Molnár Viktor, a Ford regionális igazgatója. 
“Településünk legidősebb, legsérülékenyebb épületállománnyal rendelkező Duna melletti részét károsította leginkább a rekord nagyságú árvíz. Ezeken a területeken a szociálisan rászoruló lakosság aránya is jóval nagyobb. Az ő nevükben is köszönjük a Ford Alapítvány támogatását.” – fogalmazott Pályi Gyula János, a Ford Alapítvány támogatását átvevő dunabogdányi polgármester. 

Kommentek

Hamilton: Undorító, amit Ricciardo csinál

Lewis Hamilton azt mondja, kizárt, hogy Daniel Ricciardóhoz hasonlóan cipőből pezsgőzzön a dobogón.

Olasz fordítás

Egy legendás név, egy legendás roadster, 170 lóerős turbómotor, vászontető, és közvetlen kormányzás. Ugye milyen jól hangzik? Kipróbáltuk az MX-5 felpaprikázott olasz testvérét.

4 évig nem takarította ki az autót, ez volt benne

Csúnya látvány, ami főleg akkor fog szíven ütni, ha kedveled az autókat.

Így vágnak szét egy Porsche Panamerát a tűzoltók

A présgépbe dobás helyett inkább a tűzoltóknak adták az előszériás autót, hogy gyakorolják a mentést.

Egyre népszerűbb Oroszországban a Kamaz

Az orosz gyártó 2016-ban tovább növelte piaci részesedését. A legkeresettebb modellek között szinte csak Kamaz gyártmányokat találunk.

Hajmeresztő, mire képes 1 perc alatt az új Bugatti

Nem csak felgyorsul 400 km/órás sebességre a Bugatti Chiron, hanem meg is áll majd. Mindezt egy percen belül.

F1: Bottasnak megígérték, hogy mehet a Mercedeshez

A Williams főnöknője, Claire Williams elárulta, hogy fel sem merült, hogy Valtteri Bottast ne engedjék el a Mercedeshez, tavaly ugyanis ígéretet tettek neki, ha alkalom adódik, mehet egy nagycsapathoz.

Őrült hod rod lett a pusztulásra ítélt Porsche 911-esből

Alaposan átszabták amerikai mintára ezt a Porsche 911-est, a laposabb és hiányosabb kasztniba Chevrolet V8-as motor került.

Legendás francia filmet forgatott újra a Ford

40 éves filmet forgatott újra a Ford modern formában és egy piros Mustanggal a főszerepben.

Tekerd fel a hangerőt, mert itt az 5 legszebben szóló Porsche!

Ha valaki megkérdezné, hogy melyik az 5 legkirályabbul szóló Porsche, akkor már tudni fogod a választ.

Motorháztetőre vetette magát egy félnótás gyalogos

Rávetette magát a vétlen autósra, majd felháborodott, mint akit valóban elütöttek.

Milliárdokat ér ez a közel 70 éves Ferrari

Marco Dallorso volt az első tulajdonosa ennek a Ferrari 166 MM-nek és nem tétlenkedett, folyamatosan versenyeken szerepeltette az autót. Kész csoda, hogy megmaradt az utókornak.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.